הבלוג של יעלי כרמי

מכל האהבות

מרצה ומנחת סדנאות לכתיבה אישית, לכתיבה ברשת ובמדיה החברתית, סיפורים ממגירת הזיכרונות, ליצירת בלוג - 'בלוג משלך', ותוכן אישי- שיווקי באמצעות סיפור. יועצת ומלווה תהליכי כתיבה. בלוגרית וותיקה ואוהבת מילים. בעלת סדרת... +עוד

מרצה ומנחת סדנאות לכתיבה אישית, לכתיבה ברשת ובמדיה החברתית, סיפורים ממגירת הזיכרונות, ליצירת בלוג - 'בלוג משלך', ותוכן אישי- שיווקי באמצעות סיפור. יועצת ומלווה תהליכי כתיבה. בלוגרית וותיקה ואוהבת מילים. בעלת סדרת הרצאות 'מילים רבות יופי' בנושאי אהבה, טעמים וריחות, בתים וגעגועים. ילידת 1964, אמא למעין ונועה, גרה בקיבוץ הזורע, עם ע., בן זוגי האהוב. הבלוג שלי בסלונה נתן לי במה לכתיבה, להבעה וכך יצרתי לי מקום ומומחיות בעולם. אני מאמינה שכל אשה צריכה בלוג משלה. מקום בו היא תוכל לכתוב, להשפיע, לשתף, להשתייך לקהילה, ולהשמיע את קולה. אני אוהבת שירה וספרות, קולנוע וטלוויזיה, שירים עבריים, לחם עם חמאה, שוקולד בטעם תפוז, וקשה לי לעמוד בפני עוד זוג מגפיים או סנדלים בסוף עונה. אני מזמינה את כולן לסדנאות הכתיבה ומתרגשת עם כל בלוג חדש שפותחת אחת התלמידות שלי. הבלוג שלי שינה את חיי, ואני יודעת, שהוא ישנה גם את חייכן. בואי, וגם לך יהיה בלוג משלך.

עדכונים:

פוסטים: 158

החל ממאי 2010

בננות בשלות. מאנז’טים. מאפינס והפתעת שוקולד מתוקה. מתכון נפלא בחמש דקות הכנה.

13/04/2016

‘מה נעשה עם הבננות הבשלות?’ שואלת אותי חבצלת.

אנחנו עומדות במטבח המקסים שלה, שמחלונותיו נשקף כל המדבר.

פעם בשנה אנחנו יורדים לערבה לבקר את חברינו הטובים, גלעד וחבצלת.

קיבלתי אותם יחד עם ע., האיש שלי, שהוא וגלעד גדלו יחד באותה קבוצה בקיבוץ, וישר התאהבתי בהם.

לחבצלת יש את הסטודיו ליוגה הכי יפה בארץ, וגלעד, הוא המורה והמחנך שהייתם רוצים שיהיה לילדיכם.

והבית. והאוכל. והחברות. ושיחות הנפש. והנוף. והמדבר.

בקערת הפירות הגדולה על האי היפה באמצע המטבח, נחות להן בננות בשלות.

חיממתי תנור לחום של 180 מעלות ואת הבננות הכנסתי לקערה ומעכתי במזלג.

הוספתי כוס קמח תופח, כוס סוכר חום, ביצה אחת, כף גדושה קקאו, שש כפות חלב וחצי כוס שמן.

הנה ,כמו בתמונה שסידרתי וצילמתי לכם.

מאפינס בננות תערובת

מערבבים.

לתוך תבניות מאפינס, או מנז’טים, מעבירים כף נדיבה של התערובת וכאן מגיע השוס:

קוביית שוקולד. תמימה כזו, שתנוח לה מעדנות ותכסה את השכבה הראשונה, ואותה נכסה בעוד כף גדושה מהתערובת.

תראו כמה הן יפות, עם תכשיט השוקולד הזה במרכזן.

מאפינס בננות 1

וזה הקצב: מאנז’ט, כף גדושת תערובת, קוביית שוקולד, כף גדושה מכסה.

מאנז’ט ועוד אחד.

תפעילו חושים. אם המנז’טים קטנים, מלאו מעט. אם הם גדולים יותר, מלאו יותר. ככה, לפי העין, היד והלב.

בערך 35 דקות מתחממים כל החמודימים האלה בתנור. ובזמן שהבננות נאפות, השוקולד נמס.

מאפינס בננות לפני הכניסה לתנור

מוכנים? קחו אחד לפה, תנו ביס גדול, ותרגישו איך הפה מתמלא בשוקולד חם.

גם המאפינס השני נמס בפה. גם השלישי. תאמינו לי. בדקתי.

התקררו? רוצים לפנק ולהפתיע את מי שלא עמד לידכם כשאפיתם?

חממו מעט במיקרו ותנו למי שליבכם חפץ.

פיו יתמלא מתיקות, עיניו ייעצמו בעונג,  ואתם תברכו את הבננות הבשלות מקערת הפירות, במטבח היפה של חבצלת וגלעד.

בתיאבון.

מאפינס בננות מוכנים

 

גם את רוצה בלוג משלך? מקום בו תוכלי להשמיע את קולך, לכתוב, לשתף ולהיות חלק מקהילת בלוגריות משפיעה?

אני מזמינה אותך לסדנה שלי ‘בלוג משלך‘. בחמישה שיעורים, בשיח נשי, נלמד איך כותבים בלוג.

פרטים אצלי: 052-3716176

 

עוד מהבלוג של יעלי כרמי

תצוגה מקדימה

לחמניות גבינה של שבת

את לא ממש חייבת לציין את זה כל פעם, נכון? אומרת לי אחת מחברותיי כשאני מספרת שאני נורא אוהבת שע. חוזר מהרכיבה בשבת, ויש ריח של מאפה טרי בבית.  לא, כי את כבר עוברת כל גבול. גם הבעלים שלנו יתחילו לדרוש יחס כזה וזה קצת מעבר...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

לייק לחנות בפסג'

אז איפה החנות הזאת? שואל חדרתי אחד חדרתי אחר,  ליד הדואר הישן, בסמטה, נו, זאת שיורדת מיד לבנים, יש שם מין פסג' כזה, שמה. קיבלתי הבוקר הזמנה לעשות לייק לדף הפייסבוק של פוליצר. לא, לא זה מהפרס, אלה מהסופרמרקט. האחים פוליצר....

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

אהבה בת 90

בדרך הביתה שתקנו.  אביו של ע. ישב במושב לידו, באוטו הגדול והנוח שהזמנו מסידור הרכב בקיבוץ,  וע. הניח עליו מדי פעם את ידו.  כדי להימנע מפקק גדול שנקלענו אליו, נסע ע. בדרכים עוקפות, בין משתלות וכבישים, תל אביב הלכה והתרחקה...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה