הבלוג של יעל ברר

יעל ברר- דיאטנית קלינית

עדכונים:

פוסטים: 7

החל מדצמבר 2011

לכבוד חג החנוכה הקרב ובא, מס’ טיפים על סופגניות, לביבות ומה שבינהן… שיהיה לכולנו חג שמח!

12/12/2011

שלום לכולם,

לקראת חג החנוכה המתקרב בצעדי ענק, החלטתי להקדיש את הפוסט היום, דבר ראשון, על מנת להיזכר על מה כל המהומה… חג החנוכה הפך עם השנים להיות חג השמן. ולא , אני לא מדברת על נס פח השמן ולא על החנוכייה שאנחנו מדליקים וגם לא על הסביבונים. חג החנוכה הפך להיות חג השמן במובן של סממני החג העיקריים הלא הם: הסופגנייה (ספוג של שמן) והלביבה (שאנחנו נוטים להתעלם ממנה -”כי היא לא שמנה כמו הסופגנייה”).

אז בואו ניזכר…: תקופה בה שלטו היוונים בארץ. המלך אנטיוכוס הטיל גזירות על היהודים ואסר לקיים את מצוות היהדות…זוכרים.. .המכבים ובראשם מתתיהו החליטו למרוד..ואנו.. חוגגים  את האומץ הרב ואת היכולת לשנות החלטות שהונחתו מלמעלה ולא תאמו את רצון העם (נשמע מוכר? – צדק חברתי)…ואת כל זה אנחנו הפכנו לחג הסופגניות.

אבל מה, לא נאכל?
נאכל! אבל נאכל חכם. דבר ראשון – הסופגנייה - “הבריאות בהתגלמותה” (500 קק”ל של קמח לבן , סוכר ואמרנו כבר? שמן):
1. סופגניות: אך ורק בחג. ולא חודש לפני!
2. עלינו להחליט את מס’ הסופגניות אנחנו מקציבים לעצמינו לחג. (עדיף לא יותר מ-2).
3. לתכנן- אם יש לנו אירועים מיוחדים, ארוחות חג, מסיבות בגן , סתם אורחים – אילו הזמנים המומלצים. לא כדאי להכניס את הסופגניות לשיגרה.
4. ניתן לחצות כל סופגנייה ואז נוכל להנות מה”קיצבה” שלנו לאורך זמן.
5. סופגנייה/ חצי סופגנייה – יבואו כארוחות ביינים ולא כקינוח לארוחה עיקרית.
6. אם כבר החלטתם לאכול סופגנייה- תעשו לי טובה – תאכלו אחת שווה ולא סופגנייה שעמדה מהבוקר…

הלביבה, רק חשוב לזכור שלביבה בינונית מכילה כ- 150 קק”ל ושוות ערך ל- 2 פרוסות לחם. ובינינו, מי יכול לעצור בלביבה אחת…
אז מה עושים? אם אנחנו בשלנים, ניתן להכין לביבות במחבת טלפון עם שפריץ של שמן או אפילו לאפות את הלביבות. בנוסף אפשר לשלב בלביבות שלנו ירקות (ולא רק תפו”א /בטטה – שדרך אגב – הם לא ירקות). הירקות מוסיפים לנו סיבים תזונתיים שתורמים לשובע לאורך זמן ופעילות תקינה של מערכת העיכול.

ולסיום, 2 טיפים אחרונים לעבור את חג החנוכה בשלום:
1. לא להגיע רעבים לארוחות חג. לדאוג לאכול ארוחת ביינים (פרי / יוגורט / פרוסת לחם+ גבינה5%) כשעה וחצי- שעתיים לפני הארוחה. כך נגיע רגועים יותר לארוחה ונוכל לבחור יותר בחכמה את המאכלים שלנו.
2. להמשיך ולהקפיד על פעילות גופנית.

אז שיהיה לכולנו חג שמח, יעל.

עוד מהבלוג של יעל ברר

שומן או לא שומן? - זו השאלה!

שלום לכולם, בפעם הקודמת דיברנו על חנוכה, והבנו שאין מנוס מחג השמן. היום החלטתי להכנס לעובי הקורה של אב המזון הזה שממנו כולנו מפחדים. האם יש בכלל סיבה לדאגה? שומן באופן כללי- הוא אב מזון הנחוץ לתפקוד תקין של הגוף, הוא...