יס דוקו שף

 

יס דוקוהתמונה של ‏לאה זוהר‏.

השבוע  התקיים ב'סינמה מקאן' בתל אביב אירוע בלוגרים של 'ספיישל דוקו-שף 2018'. בתחילת הערב הציג גיא לביא, מנהל yes דוקו את הספיישל מעורר התיאבון , הכולל שבוע של מיטב הסרטים הדוקומנטריים המדוברים בעולם, העוסקים בתופעות ובאנשים שמובילים את עולם הקולינריה ובסיפורים המעניינים העומדים מאחוריהם.

התכנסנו להרצאתו של השף לאון אלקלעי, מגיש התכנית 'לאון אל-דנטה' ובעלים שותף ב'טוני וספה' שגם היה אחראי על הכיבוד לקהל , הוא הסביר על סוגי הפיצות, המרכיבים וחומרי הגלם שהופכים את הפיצה למושלמת, הקמת 'טוני וספה' והניסיונות להגיע לייצור פיצה רומאית אותנטית בארץ.

בהרצאתו סיפר כי נסע  לזמן רב לאיטליה כדי לחקור ולעמוד על יצור הבצק , הרכיבים והטופינג על הפיצות בכל עיר .

כדי להבין יותר הוא ביקר במקומות עתיקים וראה מקורות אפיה עתיקים שדי דומים להיום ביצור הפיצות .

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

גיוס בנו וחברים לעבוד איתו בפיצריה עזר גם כן וטוני ווספה ממשיכה להתפתח ולפתח טעמים .

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

מקומות עתיקים לאפיה אותם ראה ותיעד .

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

בהמשך הוא הרחיב  וסיפר על סוגי הקמחים שבהם משתמשים להכנת הבצק ובמיוחד הקמח הלבן העדין ביותר והנקי ביותר (גם היקר ביותר בגלל התהליכים שהוא עובר)

עיבודו של הקמח עם שאר החומרים יוצר בצק נפלא ופריך בתחתיתו . הבצק של טוני וספה הינו בינוני בעוביו – יש כמה סוגי עוביים וטעמים שאותם פירט הוא פירט והעמיק .

השימוש בעגבניות מיוחדות ומשומרות עקב כך שלא ניתן להשיגם תדיר והתיבול המיוחד שיוצר כל פיצה . באיטליה בכל עיר אוהבים אותן שונות בעיבודן וטעמן .

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

משתמשים גם בפטריות מיוחדות כמו הפורציני שמחירן מרקיע שחקים(בתמונה למטה) ורכיבים יוצאי דופן לפיצות שם .

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

השף לאון  תיבל את הרצאתו בהמון הומור ,שאלות הקהל והסברים אותנטיים שלו .
הערב נחתם בהקרנת בכורה של הסרט מעורר ההשראה והתיאבון 'סיורי הפיצה של סקוט' סרט תיעודי על האיש שלקח את האובססיה שלו לפיצה צעד אחד קדימה, אובססיה שהפכה אותו למומחה בעל שם עולמי לפיצות. הוא יודע עליהן הכל, אוכל אותן מדי יום, שופט בתחרויות פיצה, כותב טור חודשי במגזין "Pizza Today"
ומחזיק בשיא גינס עם אוסף של 1300 קופסאות פיצה מרחבי  העולם.

סיורי הפיצה של סקוט | Scott’s Pizza Tours

בכורה: יום שישי, 16.3, בשעה 22:00 ב-yes דוקו וב-yesVOD.

 קצת על האיש, שלקח את האובססיה שלו לפיצה צעד אחד קדימה.

סקוט ווינר הוא "פיצולוג" – מומחה בעל שם עולמי לפיצות. הוא יודע עליהן הכל, אוכל אותן מדי יום, שופט בתחרויות פיצה, כותב טור חודשי במגזין "Pizza Today" ומחזיק בשיא גינס עם אוסף של 1300 קופסאות פיצה מרחבי  העולם. אך התשוקה שלו למאכל האיטלקי לא מסתיימת בכך – "סיורי הפיצה של סקוט" ברחובות העיר ניו יורק הפכו מזמן לשם דבר ועשרות אלפי אנשים כבר לקחו בהם חלק. הסיור של סקוט כולל ביקור במיטב הפיצריות, הסברים מפורטים על ההיסטוריה של הפיצה ועל המקומות המובילים בהכנתה בניו יורק לצד הנחיות מדויקות לאכילת פיצה – כמו  הזווית שבה יש להכניס אותה לפה והטמפרטורה בה צריכה להיות הגבינה המותכת ברגע האכילה.

סרט משעשע ומסקרן, שבסיומו לא תוכלו להימנע מהזמנת פיצה…

בימוי: ק. ראיין ג'ונס, שון וויליס (80 דק', ארה"ב, 2016)

* ספיישל דוקו שף משודר בין 11/3-17/3 ב-yes דוק וב-STINGTV

חל מ-11.3 ועד ה-17.3 ערוץ yes דוקו ישדר 7 ימים של סרטים בינלאומיים מלאי השראה ומעוררי תיאבון
לצד סרטים העוסקים בשאלה מה נאכל בעתיד (אחרי שנצוד את כל מאגרי האוכל בעולם…)

הספיישל כולל הקרנת בכורה סרטים חדשים שהוצגו וזכו להצלחה בפסטיבלים המובילים בעולם: 'משוגעים על ראמן', סיורי הפיצה של סקוט', 'אלה ברנאן: מפקדת השולחן'

אלה ברנאן: מפקדת השולחן | Ella Brennan: Commanding the Table 

 בכורה: יום ראשון, 11.3, בשעה 22:00 ב-yes דוקו וב-yesVOD.

שידור נוסף: שישי, 16.3, בשעה 23:20

סיפורה של האישה שהפכה את ה"אוכל הדרומי" לסיפור הצלחה בעולם הקולינרי של ימינו.

כשאלה ברנאן עוד היתה נערה בשנות ה-40 בניו אורלינס, עולם המסעדות המקומי גלגל לא יותר ממיליון דולר. כיום מגלגלים עסקי המזון במדינה יותר ממיליארד דולר, והרבה בזכותה.

באותה תקופה היו בניו יורק בעיקר מסעדות צרפתיות. משפחתה של ברנאן מחליטה לשפץ בנין ישן ולפתוח בו את מסעדת Brennan's – מסעדה בסגנון הדרומי של ניו אורלינס. המסעדה מציגה לראשונה ארוחות בוקר מפנקות עם סוגים שונים של ביצים, את הקינוח המפורסם של בננות מקורמלות עם גלידה (ה-Bananas Foster""), בראנצ'ים על רקע מוזיקת ג'אז ומנות קריאוליות יוצאות דופן. לאחר שאחיה נפטר היא תופסת את הפיקוד ומתחילה לנהל בעצמה את המסעדה המצליחה. עם ההצלחה באה ההתרחבות – ולמשפחה יש כיום 17 מסעדות ברחבי ארה"ב, כשהמפורסמת בהם היא ה"Commander's Palace" בניו אורלינס.

הצלחתה של ברנאן מביאה איתה גם אירוח בתוכניות טלוויזיה ובכך היא הופכת למייסדת של תופעת ה"שפים סלבריטאים", שגם היא פופולארית עד היום.

הבמאית, לסלי איוורקס, שהיתה מועמדת לאוסקר® ולאמי® ("The Pixar Movie") מציגה בסרט שלפנינו ראיונות עם שפים מוכרים, בני משפחה ועם ברנאן עצמה (בגיל 91) לצד קטעי ארכיון נדירים מהתקופות השונות. כל אלה מביאים את סיפורה יוצא הדופן של ברנאן – סיפור אינטימי על אישה שהצליחה לשבור את החומות שבהן גדלה ולהשאיר חותם ענק על התרבות הקולינרית של ימינו.

בימוי: לסלי איוורקס (95 דק', ארה"ב, 2017)

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

, '42 גרם', 'דגים על צלחתי', 'זבל של אוכל', 'השפית וכוכב המישלן', 'אוכל 3.0', 'מסעדות נסתרות'

התמונה של ‏לאה זוהר‏.
וסרטים נוספים שהוקרנו בספייש דוקו-שף משנים קודמות, כגון: "מתה על בשר', 'נמלים על שרימפס', 'פודי'ז', 'מהפכת הסטייקים' ועוד.

לסיום אומר שאני מחכה לשבוע הזה וגם אם אהיה עסוקה אקליט לי לראות מאוחר יותר עם כוס הקפה שלי של הלילה כשכולם ישנים.

ואם תרצו להזין את סקרנותכם –

https://youtu.be/xsMnFPyvJUw

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.