הבלוג של קפה ומאפה-ושאר ירקות

הבית של יעל

שמי יעל,אם ל-2 בנות מקסימות,מגיל צעיר אוספת מתכונים,חובבת משובעת של בלוגים, לא תמצאו כאן מתכונים המחייבים תהליכים ממושכים,אבל מבטיחה שתהנו משפע המטבח שלי.אוהבת את המטבח בכלל,ואת התנור בפרט. אז קדימה,מזמינה אתכם... +עוד

שמי יעל,אם ל-2 בנות מקסימות,מגיל צעיר אוספת מתכונים,חובבת משובעת של בלוגים, לא תמצאו כאן מתכונים המחייבים תהליכים ממושכים,אבל מבטיחה שתהנו משפע המטבח שלי.אוהבת את המטבח בכלל,ואת התנור בפרט. אז קדימה,מזמינה אתכם לאפות,לבשל,ולהנות יחד איתי .

עדכונים:

פוסטים: 57

החל ממאי 2014

טעם ילדות משגע ,

 העוגה הזו מכירה לי נוסטלגיה של פעם.

יש לה כמה טעמים,חלק מעדיף עם ריבה/תמרים/ואני בחרתי בתפוחים וקנמון..

אך בכל זאת טעם הפירורים מזכיר נשכחות..

קבלו עוגה בטעם של פעם..

 החומרים

החומרים

 200 גרם חמאה (לפרווה מחמאה)

1 ביצה

1 שקית אבקת אפיה

1 שקית סוכר וניל

1/4 כוס סוכר

2 וחצי כוס קמח רגיל (קלקר שתיה חמה)

למלית התפוחים

6 תפוחים

2 כפיות קנמון

1/2 כוס סוכר

 

ההכנה

 (אפשר יום קודם)

קולפים 6 תפוחים לא חשוב הזן.שוטפים היטב,חותכים לקוביות קטנות או מגרדים במגרדת

ומניחים בסיר בתוספת 1/2 כוס סוכר ו-2 כפיות קנמון.

מבשלים על אש קטנה עד שכל הנוזלים נגמרים.

בצק-לקערה מכניסים ביצה,אבקת אפיה,סוכר וניל,קמח וחמאה לשים בידיים עד לקבלת בצק.

1/2 מכמות הבצק מכניסים למקפיא ל-45 דק’ במידה ורוצים פירורים על העוגה,

אני בחרתי הפעם לחתוך רצועות ולהניח על מלית התפוחים במקרה הזה אין צורך להכניס למקפיא

ואת היתר משטחים על תבנית

(אני השתמשתי בתבנית עגולה (אפשר גם חד פעמי)

ומכניסים למקרר.

מקררים בטמפ’ החדר את התפוחים,

מוציאים את התבנית מהמקרר,מורחים על הבצק את תערובת התפוחים,

מוציאים מהמקפיא את חצי הבצק,ובעזרת מגרדת מגרדים על תערובת התפוחים.

או חותכים לרצועות ומניחים(ראו תמונה)

מכניסים לתנור לחום 180 מע’

עד אשר הפירורים מזהיבים.

בוזקים אבקת סוכר לקישוט.

 

בהצלחה♥♥♥♥♥..

10462445_883421628335118_1433447157284939974_n

מלית התפוחים אחרי בישול

מלית התפוחים אחרי בישול

 

רצועות הבצק מונחות על גבי המלית,העוגה מוכנה להכנס לתנור

רצועות הבצק מונחות על גבי המלית,העוגה מוכנה להכנס לתנור

 

כך העוגה ניראת אחרי אפיה.

כך העוגה ניראת אחרי אפיה.

 

 

עוגת התפוחים שלי במלוא הדרה.

עוגת התפוחים שלי במלוא הדרה.

עוד מהבלוג של קפה ומאפה-ושאר ירקות

תצוגה מקדימה

סיר אחד טעים

תבשיל אחד בסיר. פחמימות,חלבונים וירקות. תקשיבו זה טעים כל כך... אתם חייבים לנסות,את המתכון ראיתי אמש בפייסבוק אצל "חיוכים מהמטבח"-ומכיוון שהילדים כל יום בבית,וכבר אי אפשר לשבור ת'ראש מה  להכין היום.. אז זה בא לי בול...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

ספידי בוםםם

בצק ספידי בצ'יק צ'אק, קל להכנה. ממש 5 דקות של לישה. מתאים למגוון מליות, מלוחות או מתוקות, לאירוח-לנשוש או כתוספת לארוחה. המרכיבים לבצק: 1/2 קילו קמח 200 מ"ל שמן חמים 200 מ"ל מים...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מסוכנות

סהרוני וניל רכות ונימוחות עם ניחוח וטעם וניל כאלה שרצוי מאד שתהיה צנצנת מלאה בטוב הזה על השיש, מעולות לצד כוס קפה/תה נסו: המרכיבים: 3 שקיות סוכר וניל 10 כפות סוכר 10 כפות שמן 10 כפות מים 10 כפות קוקוס 1 שקית אפיה 200 גרם חמאה...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה