הבלוג של קפה ומאפה-ושאר ירקות

הבית של יעל

שמי יעל,אם ל-2 בנות מקסימות,מגיל צעיר אוספת מתכונים,חובבת משובעת של בלוגים, לא תמצאו כאן מתכונים המחייבים תהליכים ממושכים,אבל מבטיחה שתהנו משפע המטבח שלי.אוהבת את המטבח בכלל,ואת התנור בפרט. אז קדימה,מזמינה אתכם... +עוד

שמי יעל,אם ל-2 בנות מקסימות,מגיל צעיר אוספת מתכונים,חובבת משובעת של בלוגים, לא תמצאו כאן מתכונים המחייבים תהליכים ממושכים,אבל מבטיחה שתהנו משפע המטבח שלי.אוהבת את המטבח בכלל,ואת התנור בפרט. אז קדימה,מזמינה אתכם לאפות,לבשל,ולהנות יחד איתי .

עדכונים:

פוסטים: 57

החל ממאי 2014

נו, אז עברה עוד שנה, ושוב הגיע היום בו אני מוצאת את עצמי קצת יותר מבוגרת, כרונולוגית, 
שנה של התחלות וסופים. 
כשהתעוררתי בבוקר יום הולדתי תמהתי איך זה שגם השנה, לא הקימו במהלך הלילה, על הכביש מתחת לביתי אוהל קרקס לכבודי, ואיפה היא, התהלוכה הצבעונית והרועשת של הפילים, ואיפה הם נערות הגומי, בולעי החרבות ויורקי האש? בגיל 46 מגלים שאין צורך בכל אלה.
אוספת את הימים הטובים וגם הרעים שנוספו לפז”ם שלי כאן, את הספרים שקראתי, המוזיקה ששמעתי, הדברים שראיתי ועשיתי, החלומות והפנטזיות שהגשמתי, ואלו החדשים שהצטרפו לתיק הצד הקטן והחבוט שאני נושאת איתי לכל מקום.
יום ההולדת בעיניי סוג של תחנת כוח, כזו שנותנת לי דחיפה קטנה קדימה, להמשיך לשעוט. 
לחשוב על הדברים שאספתי בדרכי, על הדברים שאיבדתי.
את ההחלטות השגויות, את ההחלטות הנכונות, את המחשבות הטובות והרעות. כל אלו מסתכמים ב”אני”, לטוב וגם לרע, וכך אפשר גם ללמוד איך להמשיך הלאה בטיול הזה של החיים, ליהנות מהנוף בלי לחשוב על יעד מוגדר, ולנסות לעשות דברים קצת יותר נכון, קצת יותר טוב. בשנה הבאה.
שהשנה הבאה תהיה קלה יותר עם פחות גלים ומשברים.
שנה של שגרה מבורכת ושקטה.
שאעיז יותר,
כמובן בריאות – לי ולכל הקרובים והאהובים עלי. 
ושאצליח תמיד להמשיך לראות את הטוב בחיי. את האנשים הטובים סביבי. ואצליח לדבוק בהם ולשאוב מהם אופטימיות וכוחות להמשיך הלאה.
“להפליג הכי רחוק
כי זה עכשיו או לעולם
מותר לחלום ולקוות
ויש סיבות מספיק טובות לחזור ולהאמין
לפעמים אנחנו כמו מפרש שמחכה לרוח שתבוא
וחיים לבד בתוך סירה שמתנדנדת על הגלים
ומחפשים סיבות לחזור ולהאמין
שאפשר לאהוב ולהיות אהוב בדיוק כמו פעם…” -( עידן חביב)
להמשיך במסע המופלא גם אם יש מהמורות בדרך, להודות על הפרטים הקטנים ולהנות מהם, ולקוות “שלא ייעלמו הדברים היפים מעינינו כל יום ויום, שנדע להפנים, שנדע להבחין בין הרע והטוב…”
מאחלת ומייחלת שבנותיי יהיו בריאות ומלאי שמחת חיים, שידעו רק טוב, והכי חשוב שיהיו מאושרות תמיד.
מודה לכל אהוביי ואוהביי שליוו אותי היו שם בשבילי כשצריך.
אבקש מה’,
שיברך, ישמור ויאיר לי פניו.שיעטפני ברחמים והמון אהבה ויישא אותי על כתפו החמה, הרחבה.
ומראש,תודה לכל המאחלים,אוהבת אתכם

*העוגה השהכנתי במלוא תפארתה.

המתכון לעוגה

המתכון לעוגה אחת,רק תכפילו כמויות

1 כוס קמח רגיל

1 שקית אבקת אפיה

1 כוס אבקת שוקולית

4 ביצים

כוס חד פעמית (שתיה קרה) שמנת מתוקה

3/4 כוס שמן

את כל המרכיבים מכניסים למערבל,ומערבלים עד שכל החומרים נטמעים זה בזה,\

מעבירים לתבנית או רינג 24

כל אופים 2 עוגות

ואופים בחום של 175 מעלות-40-50 דקות.

מצננים,ומכינים כדורי שוקולד.

המתכון לכדורי שוקולד

http://saloona.co.il/yael46/?p=48?ref=blog_main

למלית ולציפוי:

375 מ”ל שמנת מתוקה
2-3 כפות אבקת סוכר
1 כף אינסטנט פודינג וניל
1 כפית תמצית וניל

 בקערת מיקסר מקציפים יחד שמנת מתוקה, אבקת סוכר, אינסטנט פודינג ותמצית וניל לקצפת יציבה מאוד,

לאחר שהעוגות התקררו,מורחים מעט קצפת,(אפשרי גם ממרח נוטלה)על עוגה אחת,ומכסים בעוגה השניה

ומצפים בקצפת  את העוגות היטב,

מניחים במקרר להתייצבות של הקצפת,מעטרים בכדורי שוקולד,ובסוכריות ציבעוניות.

10299114_880207568656524_5923697311036172160_n

עוד מהבלוג של קפה ומאפה-ושאר ירקות

תצוגה מקדימה

סיר אחד טעים

תבשיל אחד בסיר. פחמימות,חלבונים וירקות. תקשיבו זה טעים כל כך... אתם חייבים לנסות,את המתכון ראיתי אמש בפייסבוק אצל "חיוכים מהמטבח"-ומכיוון שהילדים כל יום בבית,וכבר אי אפשר לשבור ת'ראש מה  להכין היום.. אז זה בא לי בול...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

ספידי בוםםם

בצק ספידי,בצ'יק צ'אק קל להכנה..ממש 5 דקות של לישה. מתאים למגוון מליות-מלוח או מתוק לאירוח-לנשוש,או כתוספת לארוחה. המרכיבים 1/2 קילו קמח 200 מ"ל שמן חמים 200 מ"ל מים חמים 1 כפית מלח לציפוי:1 חלמון טרוף שומשום / קצח לפיזור מעל...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מסוכנות

סהרוני וניל רכות ונימוחות עם ניחוח וטעם וניל כאלה שרצוי מאד שתהיה צנצנת מלאה בטוב הזה על השיש, מעולות לצד כוס קפה/תה נסו: המרכיבים: 3 שקיות סוכר וניל 10 כפות סוכר 10 כפות שמן 10 כפות מים 10 כפות קוקוס 1 שקית אפיה 200 גרם חמאה...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה