הבלוג של קפה ומאפה-ושאר ירקות

הבית של יעל

שמי יעל,אם ל-2 בנות מקסימות,מגיל צעיר אוספת מתכונים,חובבת משובעת של בלוגים, לא תמצאו כאן מתכונים המחייבים תהליכים ממושכים,אבל מבטיחה שתהנו משפע המטבח שלי.אוהבת את המטבח בכלל,ואת התנור בפרט. אז קדימה,מזמינה אתכם... +עוד

שמי יעל,אם ל-2 בנות מקסימות,מגיל צעיר אוספת מתכונים,חובבת משובעת של בלוגים, לא תמצאו כאן מתכונים המחייבים תהליכים ממושכים,אבל מבטיחה שתהנו משפע המטבח שלי.אוהבת את המטבח בכלל,ואת התנור בפרט. אז קדימה,מזמינה אתכם לאפות,לבשל,ולהנות יחד איתי .

עדכונים:

פוסטים: 57

החל ממאי 2014

אז החגים נגמרו,ואנחנו משתדלים לחזור לשיגרה ולא פחות חשוב לגיזרה,\

ונשארו תפוחים שהילדים חלילה להם לאכול אותם,ונשארה צנצנת דבש.אז הגיזרה תחכה קצת..והשיגרה,טוב נו…

ביננו,הם לא כאלה עתירים קלוריות,אחד,שניים בהחלט יספקו את התשוקה למתוק הזה..(או שלא :)

סיגרים מתפצפצים בפה מעלי סיגר (או פילו) במלית מתקתקה ומתפרצת של עסיס תפוחים,ומבחר אגוזים

אני הוספתי לתפוחים אגוזי מלך קצוצים,ופיסטוקים קלוים במליחות עדינה.

רק תכינו קנקן של תה מהביל ביום חורפי בסופשבוע ,

ההכנה קלה למדיי,לא דורשת המון עבודה מלבד קיצוץ האגוזים.

המתכון באדיבות “על השולחן”

8 עלי פילו מופשרים (או טריים)
100 גרם חמאה מומסת אבל לא חמה
למלית:
4 תפוחים מזן גרני סמית או דלישס קלופים, חתוכים לקוביות בגודל 1 ס”מ ונקיים מליבה

100 גרם (1/2 כוס) סוכר
1 כפית קינמון 
30 גרם חמאה רכה 
100 גרם פיסטוקים קצוצים
להגשה:
אבקת סוכר או דבש

פיסטוקים או אגוזים קצוצים

 

+ מכינים את המלית: ממיסים סוכר במחבת 3 דקות עד שהוא הופך לקרמל. מוסיפים תפוחים וממשיכים לבשל ללא ערבוב עד שהתפוחים מתחילים להגיר מיץ. מוסיפים קינמון, מערבבים וממשיכים לבשל עד שכל הנוזלים מתאדים והתפוחים משנים את צבעם והופכים למזוגגים. מוסיפים חמאה, מערבבים ומסירים מהכיריים.
+ אם יש נוזלים מסננים (ושומרים בצד). מוסיפים לתפוחים צימוקים ופיסטוקים ומערבבים.
+ מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
+ מכינים את הסיגרים: חותכים כל עלה פילו ל-4 פסי רוחב (מתקבלים 4 מלבנים). מניחים מלבן על משטח עבודה ומברישים בחמאה מומסת. מסדרים כף מלית צמוד לתחתית המלבן (הצלע הקצרה יותר של המלבן), מקפלים משני הצדדים על המלית ומגלגלים לגליל לא מהודק מדי. מניחים בתבנית כשהתפר למטה. מכינים כך את שאר הסיגרים ומברישים בחמאה מומסת.
+ אופים 25-20 דקות או עד הזהבה.
+ מגישים: בוזקים אבקת סוכר או מטפטפים דבש ומפזרים פיסטוקים או אגוזים.

 10291079_878224075521540_53589313334948253_n

10334336_878223505521597_295573803339951136_n

10417434_878223818854899_7567786902698490663_n

10710847_878223725521575_5333257386728805351_n

10710868_878223965521551_2925565306641258117_n

1012187_878224022188212_6866455448557487915_n

532899_878224178854863_7351212232223465556_n

10291079_878224075521540_53589313334948253_n

10384740_878224215521526_5295849545784301903_n

עוד מהבלוג של קפה ומאפה-ושאר ירקות

תצוגה מקדימה

סיר אחד טעים

תבשיל אחד בסיר. פחמימות,חלבונים וירקות. תקשיבו זה טעים כל כך... אתם חייבים לנסות,את המתכון ראיתי אמש בפייסבוק אצל "חיוכים מהמטבח"-ומכיוון שהילדים כל יום בבית,וכבר אי אפשר לשבור ת'ראש מה  להכין היום.. אז זה בא לי בול...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

ספידי בוםםם

בצק ספידי,בצ'יק צ'אק קל להכנה..ממש 5 דקות של לישה. מתאים למגוון מליות-מלוח או מתוק לאירוח-לנשוש,או כתוספת לארוחה. המרכיבים 1/2 קילו קמח 200 מ"ל שמן חמים 200 מ"ל מים חמים 1 כפית מלח לציפוי:1 חלמון טרוף שומשום / קצח לפיזור מעל...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מסוכנות

סהרוני וניל רכות ונימוחות עם ניחוח וטעם וניל כאלה שרצוי מאד שתהיה צנצנת מלאה בטוב הזה על השיש, מעולות לצד כוס קפה/תה נסו: המרכיבים: 3 שקיות סוכר וניל 10 כפות סוכר 10 כפות שמן 10 כפות מים 10 כפות קוקוס 1 שקית אפיה 200 גרם חמאה...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה