הבלוג של קפה ומאפה-ושאר ירקות

הבית של יעל

שמי יעל,אם ל-2 בנות מקסימות,מגיל צעיר אוספת מתכונים,חובבת משובעת של בלוגים, לא תמצאו כאן מתכונים המחייבים תהליכים ממושכים,אבל מבטיחה שתהנו משפע המטבח שלי.אוהבת את המטבח בכלל,ואת התנור בפרט. אז קדימה,מזמינה אתכם... +עוד

שמי יעל,אם ל-2 בנות מקסימות,מגיל צעיר אוספת מתכונים,חובבת משובעת של בלוגים, לא תמצאו כאן מתכונים המחייבים תהליכים ממושכים,אבל מבטיחה שתהנו משפע המטבח שלי.אוהבת את המטבח בכלל,ואת התנור בפרט. אז קדימה,מזמינה אתכם לאפות,לבשל,ולהנות יחד איתי .

עדכונים:

פוסטים: 57

החל ממאי 2014

דובשניות.

את המתכון מצאתי אצל חברתצי הוירטואלית..

בשנה הקודמת לזו הנוכחית,היתה הפעם הראשונה שניסתי לאפות דובשניות,תמיד הלכתי על המוכר,אלה בנייר המרשרש ברשתות השיווק,

אז שמתי פעמיי לדבש ולקינמון וניסתי.

מיותר לציין שהן הלכו לפח מעוותות וחסרות טעם.

אמר מי שאמר “אין יאוש בעולם כלל” וניסתי גם השנה.

ו-ווואו.

אין לי הרבה מה לומר,מלבד שהכנתי שוב פעמיים נוספת במהלך החג-שבת-חג-צום-שבת-חג.

נסו,ותיווכחו.

המתכון מכאן..http://hamaroch.blogspot.co.il/2011/09/blog-post_25.html

160 גר’ דבש (1/2 כוס) הערה : אפשר במקום דבש דבורים לשים דבש תמרים שנקרא סילאן .
160 גר’ סוכר חום (3/4 כוס)
100 מ”ל שמן תירס או קנולה (1/2 כוס)
1 כפית קנמון
1/4 כפית ציפורן 
1/4 כפית ג’ינגר יבש טחון
2 ביצים בגודל M
420 גר’ קמח (3 כוסות)
1/4 1 כפיות אבקת אפיה
1/4 1 כפיות סודה לשתיה
 
לציפוי – 150 גר’ אבקת סוכר
 
אופן הכנה
  1. לחמם דבש בכלי זכוכית במיקרוגל כ- 30 שניות ,שיהיה נוזלי. להעביר לקערת המערבל עם וו גיטרה.(למי שאין מיקסר ניתן לבחוש עם כף עץ בקערה גדולה).
  2. להוסיף לדבש – סוכר,שמן,ביצה ותבלינים.לערבל לתערובת אחידה.
  3. לנפות יחד קמח ואבקת אפיה וסודה לשתיה ולהוסיף לתערובת. לערבל רק עד שהחומרים מתאחדים ונוצר בצק רך.
  4. להעביר לתבנית שטוחה או קופסת פלסטיק שטוחה לכסות ולשים במקרר כשעה – אפשר גם יום במקרר.
  5. מחלקים את התערובת בעזרת סכין ל- 50 ריבועים קטנים ובעזרת כפית מוציאים כל פעם ריבוע,יוצרים ממנו עיגול קטן ומגלגלים באבקת סוכר.מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה. לא צפוף מידי כי העוגיה משטחת מעט בזמן האפיה.
  6. לאפות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ- 11 דק’. לצנן היטב ולשמור בקופסה אטומה.
 

10620771_861624330514848_6886996700993115685_n

1234649_861624787181469_7415210092330747542_n

10300266_861624630514818_3844513716246438434_n

10689915_861624490514832_3978404254340262229_n

עוד מהבלוג של קפה ומאפה-ושאר ירקות

תצוגה מקדימה

סיר אחד טעים

תבשיל אחד בסיר. פחמימות,חלבונים וירקות. תקשיבו זה טעים כל כך... אתם חייבים לנסות,את המתכון ראיתי אמש בפייסבוק אצל "חיוכים מהמטבח"-ומכיוון שהילדים כל יום בבית,וכבר אי אפשר לשבור ת'ראש מה  להכין היום.. אז זה בא לי בול...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

ספידי בוםםם

בצק ספידי בצ'יק צ'אק, קל להכנה. ממש 5 דקות של לישה. מתאים למגוון מליות, מלוחות או מתוקות, לאירוח-לנשוש או כתוספת לארוחה. המרכיבים לבצק: 1/2 קילו קמח 200 מ"ל שמן חמים 200 מ"ל מים...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מסוכנות

סהרוני וניל רכות ונימוחות עם ניחוח וטעם וניל כאלה שרצוי מאד שתהיה צנצנת מלאה בטוב הזה על השיש, מעולות לצד כוס קפה/תה נסו: המרכיבים: 3 שקיות סוכר וניל 10 כפות סוכר 10 כפות שמן 10 כפות מים 10 כפות קוקוס 1 שקית אפיה 200 גרם חמאה...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה