הבלוג של קפה ומאפה-ושאר ירקות

הבית של יעל

שמי יעל,אם ל-2 בנות מקסימות,מגיל צעיר אוספת מתכונים,חובבת משובעת של בלוגים, לא תמצאו כאן מתכונים המחייבים תהליכים ממושכים,אבל מבטיחה שתהנו משפע המטבח שלי.אוהבת את המטבח בכלל,ואת התנור בפרט. אז קדימה,מזמינה אתכם... +עוד

שמי יעל,אם ל-2 בנות מקסימות,מגיל צעיר אוספת מתכונים,חובבת משובעת של בלוגים, לא תמצאו כאן מתכונים המחייבים תהליכים ממושכים,אבל מבטיחה שתהנו משפע המטבח שלי.אוהבת את המטבח בכלל,ואת התנור בפרט. אז קדימה,מזמינה אתכם לאפות,לבשל,ולהנות יחד איתי .

עדכונים:

פוסטים: 57

החל ממאי 2014

“אמא,צריך להכין עוגיות”
והמתינה שהמשמעות של המידע שזה עתה הנחיתה עלי, תעשה את דרכה אל תוך התודעה.

 ”נאפה עוגיות ?” סלסלה קולה בתחינה, הנהנתי בחיוך שאישר כי חלומה קרוב מתמיד למימוש.

 בתום יום לימודים היא נכנסה הביתה אל ניחוחות המאכלים הנרקמים על הכיריים. קולות הפעפוע של הרוטב המתגבש בתוך הסיר, ריח התבלינים העוקץ את הנחיריים בדגדוג של הבטחה, הציפייה לטעימה הראשונה שתנחת ברכות על הלשון… ארוחת הצהריים של אמא.

 לפעמים לא אפשרה לה קיבתה להמתין עד שתגיע ההצעה,  ובכנות ילדותית הודיעה לי – “אני רעבה; אפשר פרוסה עם גבינת פרה ?” ומיד היה מוזמן הלחם להגיע אל קרש החיתוך, וכבר היתה נקראת גם גבינת-הפרה למשימה, והעגבנייה התמזגה עם הסכין והתיידדה עם כמה זיתים ירוקים.

.היא בנתיים מבשלת כל העת מאכלים דמיוניים על מנת להאכיל בכאילו  את שתי הבובות.

 עם הזמן, מאסה בהעמדת הפנים והחליטה כי מה שדרוש לה על מנת להפוך את המשחק לאותנטי הוא בישול של ממש. 

המסקנה כתבה את עצמה אל מול עיניי באותיות קידוש לבנה:

צריך לאפות עוגיות.

 מיותר לציין שלא היה לה קלוש מה כולל הליך אפיית עוגיות, אבל זכרה שיש קשר כלשהו לקמח, מים ותנור אפייה. היא ניגשה אל המלאכה חדורת אמונה כמו שרק ילדות בגיל חד-ספרתי מסוגלות להיות, ובידיים נרגשות פשפשה בארונות המטבח .

קרעה שקית קמח ופיזרה את תכולתה על הלחיים, על האף, בתוך העיניים, צבעה את החולצות והצליחה להכניס מעט אבקה לבנה גם אל הקערה. הוסיפה מלוא החופן מים, ותפסה פיקוד על מלאכת הערבוב. חיבתה לשוקולד הובילה אותה הישר אל הבקבוק החום שהכיל את האוצר הנוזלי.

שפכה אל הקערה סירופ שוקולד בנדיבות, והוסיפה לערבב בצייתנות, נפעמת מהבקיאות שהיא מפגינה ברזי הבישול.

הפשילה שרוולים בזהירות עד המרפקים, וטבלה את כפות הידיים בתוך העיסה הדביקה.

“זה ממש כמו לעשות עוגות מבוץ !” הביעה התלהבות קולנית ומתענגת על התחושה הרטובה שהחליקה בין אצבעותיה.

 

עוגיות הדבק הוכנסו אל התנור החם, ולאחר דקות ארוכות של המתנה חסרת-סבלנות, נשלפו מתוך פיו הלוהט כגחלים מעושנים.

הבטנו בדממה בגושים השחרחרים המונחים על התבנית המפויחת, ותהינו מה השתבש בתהליך ייצור העוגיות וכיצד נותרנו ובידינו תמורה עגומה כל כך.

איני זוכרת מי היתה האמיצה מבין שתינו, אשר העזה לקחת על עצמה את זכות הטעימה הראשונה. אני כן זוכרת שנאלצנו להסתפק בליקוק השכבה החיצונית בלבד, שכן ה”עוגיה” היתה קשה כאבן ונגיסה בבשרה היתה גורמת לאובדן שיניים וודאי.

נכלמות, אספנו את העוגיות אל תוך מפית והשארנו את הערימה המכובדת בפינת החצר.  

“אולי החתולים ירצו” ניסיתה לשכנע את שתינו באמונה גדולה,

אבל במשך היום שלמחרת, עברו חתולי החצר השמנמנים בסמוך לעוגיות שלנו, רחרחו את האבנים הכהות בחשדנות, ליטפו בלשונם החקרנית את המוצר וסובבו גבם בשאט נפש.

גם לחתול יש קווים אדומים.

עוגיות מגולגלות במלית תמרים ואגוזי מלך-שווה כל ביס.

מתאים לאירוח לחגי תשרי,ולהשביע רעבונכם בתום צום הכיפורים.

המתכון מכאן http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/3907

המצרכים

4 כוסות קמח רגיל

200 גרם חמאה/מחמאה

1/2 כוס שמן

3/4 כוס מיץ תפוזים

כפית גדושה אבקת אפיה

שקית סוכר וניל

כף גדושה אבקת סוכר.

למלית:

1 קופסה ממרח תמרים

כפית גדושה קינמון

1 שקית סוכר וניל

כפית שמן/מיץ תפוזים

100 גרם אגוזי מלך טחונים

לקישוט:

אבקת סוכר. 

אופן הכנת המתכון

1. מערבבים יחד מרגרינה, שמן, מיץ תפוזים, סוכר וניל ואבקת סוכר. מוסיפים בהדרגה קמח ואבקת אפייה. לשים עד שנוצר בצק אחיד (רצוי לא ללוש יותר מדי). מחלקים לשלושה כדורים, עוטפים בניילון נצמד ומשהים במקרר לפחות שעתיים.
2. מערבבים היטב את חומרי המלית יחד (חוץ מהאגוזים הקצוצים).
3. מרדדים כל כדור בצק לעלה מלבני דק, מורחים שליש מתערובת התמרים, מפזרים מעל שליש מהאגוזים הקצוצים ומגלגלים לרולדה.
4. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה וקורצים עוגיות (אין צורך להפריד ביניהם) בעזרת חותכן זיגזג או סכין (כ- 12 עוגיות בכל תבנית – תלוי בגודל שרוצים).
5. אופים בחום של 170 מעלות כ- 20 דקות עד הזהבה. מצננים מעט ומפרידים בעזרת סכין. 
6. בוזקים אבקת סוכר.
7. טעים ונמס בפה – בתיאבון (:

 

10469368_865587283451886_5874276521037430349_n

10710576_865587206785227_4914029710489498954_n

10252131_865587243451890_8660470422915667777_n

עוד מהבלוג של קפה ומאפה-ושאר ירקות

תצוגה מקדימה

סיר אחד טעים

תבשיל אחד בסיר. פחמימות,חלבונים וירקות. תקשיבו זה טעים כל כך... אתם חייבים לנסות,את המתכון ראיתי אמש בפייסבוק אצל "חיוכים מהמטבח"-ומכיוון שהילדים כל יום בבית,וכבר אי אפשר לשבור ת'ראש מה  להכין היום.. אז זה בא לי בול...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

ספידי בוםםם

בצק ספידי בצ'יק צ'אק, קל להכנה. ממש 5 דקות של לישה. מתאים למגוון מליות, מלוחות או מתוקות, לאירוח-לנשוש או כתוספת לארוחה. המרכיבים לבצק: 1/2 קילו קמח 200 מ"ל שמן חמים 200 מ"ל מים...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מסוכנות

סהרוני וניל רכות ונימוחות עם ניחוח וטעם וניל כאלה שרצוי מאד שתהיה צנצנת מלאה בטוב הזה על השיש, מעולות לצד כוס קפה/תה נסו: המרכיבים: 3 שקיות סוכר וניל 10 כפות סוכר 10 כפות שמן 10 כפות מים 10 כפות קוקוס 1 שקית אפיה 200 גרם חמאה...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה