הבלוג של קפה ומאפה-ושאר ירקות

הבית של יעל

שמי יעל,אם ל-2 בנות מקסימות,מגיל צעיר אוספת מתכונים,חובבת משובעת של בלוגים, לא תמצאו כאן מתכונים המחייבים תהליכים ממושכים,אבל מבטיחה שתהנו משפע המטבח שלי.אוהבת את המטבח בכלל,ואת התנור בפרט. אז קדימה,מזמינה אתכם... +עוד

שמי יעל,אם ל-2 בנות מקסימות,מגיל צעיר אוספת מתכונים,חובבת משובעת של בלוגים, לא תמצאו כאן מתכונים המחייבים תהליכים ממושכים,אבל מבטיחה שתהנו משפע המטבח שלי.אוהבת את המטבח בכלל,ואת התנור בפרט. אז קדימה,מזמינה אתכם לאפות,לבשל,ולהנות יחד איתי .

עדכונים:

פוסטים: 57

החל ממאי 2014

תבשיל אחד בסיר.

פחמימות,חלבונים וירקות.

תקשיבו זה טעים כל כך…

אתם חייבים לנסות,את המתכון ראיתי אמש בפייסבוק אצל “חיוכים מהמטבח”-ומכיוון שהילדים כל יום בבית,וכבר אי אפשר לשבור ת’ראש מה  להכין היום..

אז זה בא לי בול !!

פרגיות יש..יש !

ירקות יש..כאילו דאאאא…ברור שיש..

קדימה,באמת שכלום עבודה…

            האורז:

            2 כוסות אורז בסמטי(או פרסי)
            1 בצל(חצוי ופרוס לאורכו)
            1 גזר(חתוך לרצועות דקות)

            1 כוס אפונת גינה(מאריזה מוקפאת)
            1 גבעול סלרי(קצוץ דק)
            4 כפות שמן קנולה
            כפית כורכום
            כפית כמון
            1/2 כף אבקת מרק עוף
            כפית מלח(לפי הטעם)
            4 כוסות מים(לפי הצורך)

            הפרגיות:

            5 נתחי פרגיות(כ-700 גרם)
            1/2 כפית מלח(לפי הטעם)
            כפית פפריקה מתוקה בשמן
            כף שמן קנולה
            1/2 כפית כורכום
            1/2 כפית פלפל שחור
            1/2 כפית כמון

            הכנה:

           1.ממליחים את נתחי הפרגיות בחצי כפית
              מלח.מערבבים בכף שמן את התבלינים
              לפרגיות ומורחים היטב.צורבים על
              מחבת פסים או מחבת רגילה(עם ציפוי
              טפלון/קרמי)עד הזהבה משני הצדדים.

              פורסים לרצועות.
           2.מטגנים את הבצל ב-4 כפות שמן עד
              הזהבה,מוסיפים גזר וסלרי ומטגנים
              עד ריכוך קל.מוסיפים תבלינים ואורז
              ומטגנים עוד כ-2 דקות תוך כדי
              ערבוב.
           3.מוסיפים 4 כוסות מים רותחים,מבשלים
              כ-5 דקות עם מכסה מעט פתוח,
              מוסיפים את האפונה,הרצועות של
              הפרגיות,המלח ואבקת המרק ומערבבים
              (אפשרות נוספת: במקום להוסיף
              לתבשיל אפשר לשמור את רצועות
              הפרגיות ולפזר מעל האורז בזמן
              ההגשה).
           4.מכסים את הסיר (כשהמכסה עטוף
              במגבת)ומבשלים על אש קטנה עוד
              כחצי שעה.
10530896_827881030555845_904680677245112896_n
10525976_827880807222534_7754565476822363992_n
10502211_827880850555863_8267159031539050215_n
10342814_827880913889190_2683245221699914113_n
10427304_827880957222519_7415872151249528414_n
10530896_827881030555845_904680677245112896_n
10482592_827881073889174_8131492461513862839_n

עוד מהבלוג של קפה ומאפה-ושאר ירקות

תצוגה מקדימה

ספידי בוםםם

בצק ספידי בצ'יק צ'אק, קל להכנה. ממש 5 דקות של לישה. מתאים למגוון מליות, מלוחות או מתוקות, לאירוח-לנשוש או כתוספת לארוחה. המרכיבים לבצק: 1/2 קילו קמח 200 מ"ל שמן חמים 200 מ"ל מים...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מסוכנות

סהרוני וניל רכות ונימוחות עם ניחוח וטעם וניל כאלה שרצוי מאד שתהיה צנצנת מלאה בטוב הזה על השיש, מעולות לצד כוס קפה/תה נסו: המרכיבים: 3 שקיות סוכר וניל 10 כפות סוכר 10 כפות שמן 10 כפות מים 10 כפות קוקוס 1 שקית אפיה 200 גרם חמאה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

עוגיות של פעם

ריח הקינמון שמתפשט בבית מרגע האפיה, ריח הניחוח שפותחים את קופסאת העוגיות במילה אחת : עונג. עוגיות פשוטות שסבתא היתה מכינה עם כוס תה חם מתובל בקינמון ביום חורפי. נוסטלגיה. את המתכון מצאתי ברשת והכנתי :) המתכון:  3 כוסות...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה