הבלוג של קפה ומאפה-ושאר ירקות

הבית של יעל

שמי יעל,אם ל-2 בנות מקסימות,מגיל צעיר אוספת מתכונים,חובבת משובעת של בלוגים, לא תמצאו כאן מתכונים המחייבים תהליכים ממושכים,אבל מבטיחה שתהנו משפע המטבח שלי.אוהבת את המטבח בכלל,ואת התנור בפרט. אז קדימה,מזמינה אתכם... +עוד

שמי יעל,אם ל-2 בנות מקסימות,מגיל צעיר אוספת מתכונים,חובבת משובעת של בלוגים, לא תמצאו כאן מתכונים המחייבים תהליכים ממושכים,אבל מבטיחה שתהנו משפע המטבח שלי.אוהבת את המטבח בכלל,ואת התנור בפרט. אז קדימה,מזמינה אתכם לאפות,לבשל,ולהנות יחד איתי .

עדכונים:

פוסטים: 57

החל ממאי 2014

בצק ספידי בצ’יק צ’אק, קל להכנה. ממש 5 דקות של לישה. מתאים למגוון מליות, מלוחות או מתוקות, לאירוח-לנשוש או כתוספת לארוחה.

13335830_10154043018560700_1038732366663879892_n

המרכיבים

לבצק:

1/2 קילו קמח

200 מ”ל שמן חמים

200 מ”ל מים חמים

1 כפית מלח

לציפוי:

1 חלמון טרוף

שומשום / קצח לפיזור מעל המאפים.

למלית:

1 תפוח אדמה מבושל (לפירה)

1 בצל בינוני מטוגן

חצי קופסא של פטריות בקופסא שימורים

ההכנה-

בצק

מעבדם את מרכיבי הבצק

משטחים על שולחן עבודה ומרדדים

קורצים עיגולים ובמרכז כל עיגול מניחים כפית מהמלית

סוגרים לחצי עיגול,

מברישים בביצה ובוזקים שומשום

אופים עד להזהבה

הכנת המלית:

מבשלים את תפוח האדמה עד ריכוך

בינתיים במעט שמן מטגנים בצל בינוני. כשמתחיל להזהיב מוסיפים פיטריות וממשיכים לטגן,

מוסיפים את התערובת לפירה, מערבבים,

מוסיפים תבלינים, מלח ופלפל שחור.

האפשרויות למלית הן אינסופיות.

אפשר ביצה קשה וטונה

גבינה בולגרית וצהובה

ממרח נוטלה

ממרח תמרים-אגוזים-וקינמון

והיד עוד נטויה…

עוד מהבלוג של קפה ומאפה-ושאר ירקות

תצוגה מקדימה

סיר אחד טעים

תבשיל אחד בסיר. פחמימות,חלבונים וירקות. תקשיבו זה טעים כל כך... אתם חייבים לנסות,את המתכון ראיתי אמש בפייסבוק אצל "חיוכים מהמטבח"-ומכיוון שהילדים כל יום בבית,וכבר אי אפשר לשבור ת'ראש מה  להכין היום.. אז זה בא לי בול...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מסוכנות

סהרוני וניל רכות ונימוחות עם ניחוח וטעם וניל כאלה שרצוי מאד שתהיה צנצנת מלאה בטוב הזה על השיש, מעולות לצד כוס קפה/תה נסו: המרכיבים: 3 שקיות סוכר וניל 10 כפות סוכר 10 כפות שמן 10 כפות מים 10 כפות קוקוס 1 שקית אפיה 200 גרם חמאה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

עוגיות של פעם

ריח הקינמון שמתפשט בבית מרגע האפיה, ריח הניחוח שפותחים את קופסאת העוגיות במילה אחת : עונג. עוגיות פשוטות שסבתא היתה מכינה עם כוס תה חם מתובל בקינמון ביום חורפי. נוסטלגיה. את המתכון מצאתי ברשת והכנתי :) המתכון:  3 כוסות...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה