הבלוג של שמחה בחלקה

מרשים, קל ו…במסגרת התקציב

עדכונים:

פוסטים: 28

החל מינואר 2014

רעיון מיוחד של מיכל וקסמן: להשרות את הבורגול למילוי בירקות וירק טחונים במקום במים. ט ע י ם !

01/04/2019

מבוסס על מתכון של מיכל וקסמן  ב- ynet.

המצרכים

5-6 פלפלים בינוניים

למילוי

1 כוס בורגול עבה

1 בצל בינוני

1 עגבנייה בשלה

חופן נדיב של כוסברה

חופן נדיב של פטרוזיליה

עלים מ-3 גבעולי סלרי

עלים מ-3 גבעולי נענע

3 כפות שמן זית

מלח – לפי הטעם

1/2 כוס מים או יותר, לפי הצורך וגודל התבנית, אחרי שמסדרים בתבנית את הפלפלים הממולאים.

הכנה

  1. מכינים את המילוי - במעבד מזון טוחנים בצל, עגבניות, עלים מכל הסוגים, שמן זית ומלח. שמים את התערובת בקערה ומערבבים עם הבורגול. מניחים לתערובת לנוח חצי שעה לפחות.
  2. בוחרים תבנית שתכיל את הפלפלים בצפיפות וכמעט בדיוק.
  3. ממלאים את הפלפלים בתערובת הבורגול. הפלפל צריך להיות מלא מבלי לדחוס את המילוי לתוכו. הוא יספוג נוזלים ויתנפח עוד בבישול.
  4. מסדרים את הפלפלים הממולאים בתבנית אפייה, כשהם קרובים ככל האפשר זה לזה.
  5. בעזרת כף יוצקים את המים על הפלפלים המסודרים בתבנית (הנוזל צריך להגיע בערך עד אמצע גובהם של הפלפלים). אם חסר נוזל, מוסיפים עוד מעט מים.
  6. מזלפים שמן זית על כל תכולת התבנית. מכסים את התבנית היטב בנייר כסף.
  7. מניחים את הפלפלים במרכז תנור שחומם מראש ל-200 מעלות וצולים במשך 45 דקות.
  8. מסירים את נייר הכסף, וצולים 15-10 דקות, או עד שהמילוי וראשם של הפלפלים משחימים.
  9. מוציאים את התבנית מהתנור, ומניחים לפלפלים לנוח 15-10 דקות, לספיגה אחרונה של נוזלים.

בתאבון!

עוד מהבלוג של שמחה בחלקה

תצוגה מקדימה

מנה עיקרית בריאה שכולם אוהבים ב-10 ₪ ?

נראה שאין מי שלא אוהב פלאפל. אז מה לגבי פשטידת פלאפל, זמן הכנה כ-10 דקות, לארוחת צהריים? הפשטידה הקלה, הבריאה והמגרה הזו, שתעלה לכם כ-  10 ₪, מתאימה ל-4 אנשים אם יש תוספת של...

תצוגה מקדימה

מי אמר טופו ולא קיבל?

אצלנו בבית קוראים לזה פיצה טופו, למרות שאין בזה אפילו גרם קמח. וכן, גם גבינה צהובה אין. אז איך זה פיצה? תטעמו ותגידו...

תצוגה מקדימה

3 מרכיבים, 7 שקלים, 10 דקות, 12 לביבות מנגולד כייפיות

מרכיבים 1 מיכל שמנת חמוצה 15% 1 ביצה 4-5 עלי מנגולד גדולים קצוצים דק (אפילו במעבד מזון בפולסים קצרים כך שיהיה קצוץ ולא דייסה) עם קצת מלח הכנה ...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה