לביבות גבינה אפויות עם דובדבנים 

מתכון להכנת לביבות אפויות טעימות להפליא עם הפתעה אדומה במרכזן. קל להכנה ודל שומן. כי גם בחנוכה צריך לשמור על הבריאות

זהו מתכון שעלה לפני שנתיים בבלוג אחר שלי וזכה להצלחה רבה. המתכון די פשוט, ומניב לביבות טעימות להפליא עם הפתעה אדומה בתוכן. ממש מראה מלבב (יצא לי משחק מילים שכזה…). הן תפוחות וחמודות שניתן בטעות לחשוב שהן סופגניות. אבל מה אכפת לנו? טעים, דל שומן ומתאים לחנוכה. זה מה שחשוב. לא?

מרכיבים:
1 חבילה גבינה "טוב טעם"
1.5 כוסות קמח תופח (או קמח רגיל עם חצי שקית אבקת אפייה. ניתן להמיר חלק מהקמח לקמח מלא, אני לא ניסיתי עדיין)
2 ביצים
1/4 כוס סוכר
כפית תמצית וניל
למלוי:
20 דובדבנים משומרים מגולענים שהושרו מספר שעות בתוך חצי כוס ליקר דובדבנים וסוננו.
להגשה:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1. לערבב בקערה גבינה, ביצים, סוכר ותמצית הוניל.
2. להוסיף קמח מנופה, לבחוש עד לאיחוד ולהכניס למקרר לשעה.
3. לקמח מעט את הידיים, ללבב מהתערובת לביבות שטוחות.
4. להניח על כל אחת דובדבן (יבש, שלא יגיר נוזלים מיותרים) ולסגור סביבו את בצק הלביבה לצורת כדור.
5. לשטח מעט ולהכניס לתבנית שקעים משומנת בתרסיס שמן.
6. לאפות כ- 8-10 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, עד שפני הלביבה מזהיבים.
7. לפני ההגשה לזרות אבקת סוכר.

אהבתם את הפוסט הזה? אם אתם לא רוצים לפספס פוסטים נוספים של ״חיים וטעים״, פשוט לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ למעלה משמאל, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם כאן משהו חדש.

בתיאבון!
חיים וטעים!

אורלי כהן - חיים וטעים
אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.