בולונז טעים וזריז – ארוחה בריאה בחצי שעה

טעים, זריז, מצוין לגזרה, משביע ואהוב ע"י הרוב – גם מבוגרים וגם ילדים. יותר טוב מזה? קבלו מתכון זריז לבולונז מדהים שיגרום לכם ללקק את האצבעות. טיפ – תכינו יותר כדי שיישאר גם יום למחרת.

בולונז זה אחד התבשילים שאהובים ע"י הרוב, ואצלינו הוא מככב במטבח ועל הצלחת – בשר בקר

עשיר בחלבון וסוג הבשר מזין ביותר – מכיל מגוון הויטמינים החשובים וביניהם B12 מינרלים ואומגה 3,

וכשמדובר בבקר אורגני או ממשק איכותי – עוד יותר טוב!

אני משתדלת להכין מבשר טרי כי כך ניתן לקבל את החלבון וויטמינים ומינרלים באיכות הגבוהה ביותר,

הבשר הקפוא מאבד קצת באיכות החלבון וויטמינים הנמצאים בו.

עם כל בישול אני משכללת עוד את המתכון לכיוון של הפשטות וקיצור תהליכים, ומכינה אותו "בין לבין"

במיוחד בימים העמוסים כשעדיין רוצה שיהיה בבית אוכל טעים, טוב ומשביע. מכינה כמות, שיישאר גם ליום

למחרת, ידוע כי תבשילים כאלה משתבחים עוד יותר מבחינת הטעם ביום למחרת.

המתכון הנוכחי מאוד דומה למתכון שכבר רשמתי בבלוג ל"בולונז עם טעם אלוהי", עם יין וטיפה יותר "מושקע".

בבולונז הזריז אני משתמשת בירקות שיש במקרר באותו יום, ולמדתי לקצר תהליכים ולקצוץ אותם

בפודפרוססור שמשרת אותי בנאמנות בכל מטלות החיתוך המגוונות.

וטעם – מעלף!

מצרכים:


1 ק"ג בשר בקר טחון  (רצוי טרי ואפשר מופשר)

חמאה או שמן קוקוס לשמן את המחבת או ווק

2 גבעולי סלרי

3 גזרים

1 גמבה אדומה

בצל גדול

4-5 שיני שום גדולות

קופסה קטנה של רסק עגבניות

קופסה של עגבניות מרוסקות (400 ג')

3 עגבניות טריות מרוסקות (לא חובה)

תבלינים:

כף רוטב סויה

כפית מלח אטלנטי

2 כפיות פפריקה מתוקה

כפית פלפל שחור

רבע כפית קינמון

כפית זרעי כוסברה

כף סילן (ללא סוכר) – חשוב כדי לאזן את החמיצות של העגבניות

בזיליקום טרי או יבש

חצי כפית צ'ילי גרוס

אופן ההכנה:

1. חותכים ירקות (אפשר הכל בפודפרוסור) – בצל, 4-5 שיני שום, 2 גבעולי סלרי, 3 גזרים, גמבה אדומה


2. "סוגרים" את הבשר (יש כאן קילו בקר טחון אורגני) על המחבת מרוחה בחמאה או שמן קוקוס (או בווק),

מפוררים שלא יצאו גושים ענקיים

3. מוסיפים לבשר את הירקות הקצוצים, מאדים יחד

4. מכינים רוטב עגבניות – מרסקים בפודפרוססור כמה עגבניות טריות (לא חובה אם אין), מוסיפים קופסת

עגבניות מרוסקות + רסק עגבניות ללא סוכר + מעט מים (שליש או חצי כוס) —> מוסיפים למחבת, מערבבים

5. מוסיפים תבלינים – כף רוטב סויה, כף סילן, כפית פלפל שחור, 2 כפיות גדושות של פפריקה מתוקה, רבע

כפית קינמון, חצי כפית או לפי טעם צ'ילי גרוס, כפית זרעי כוסברה, מצוין אם יש בזיליקום טרי ( או יבש), כפית

מלח אטלנטי .
6. מבשלים עוד קצת יחד לבישול סופי ואיחוד טעמים, מוסיפים עוד מלח אם צריך.

אני מגישה את הבולונז עם 2-3 כפות אורז בסמטי (במקום פסטה). האורז מומלץ יותר

כתור פחמימה כי אינו מכיל גלוטן ונחשב ל"פחמימה בטוחה" יחסית.

לבישול האורז פשוט הוספתי כף מהירקות הקצוצים שקצצתי עבור התבשיל וכך יצא אורז

צבעוני וטעים במיוחד.

החצילים אפיתי בתנור – חתכתי חצילים, ערבבתי בקערה עם כף שמן זית, מעט מלח אטלנטי,

פלפל שחור, פפריקה מתוקה וזעתר יבש, הנחתי על נייר אפייה ולתנור לחצי שעה או מעט יותר,

בחום 170 מעלות.

הכל מוכן, שיהיה בתיאבון!

תעקבו אחרי בדף הפייסבוק שלי – מדי יום אני מעלה מתכונים קלים, בריאים וטעימים, רעיונות,

טיפים להצלחה שלכם, עצות ועדכונים נוספים שיעזרו לכם להגיע לגוף בריא וחטוב.

חדשים בעולם הכושר ותזונה ורוצים להתחיל להתאמן ולאכול נכון ? קלי קלות!


קראו "איך להתחיל להתאמן ב WOW your body" ותכנית תזונה לגוף חטוב SUPER HOT BODY

ותתחילו את המהפך האישי שלכם!

בהרבה אהבה,

ג’ני