הבלוג של wowyourbody

בלוג הכושר של ג'ני

הצטרפו wow your body תגלו עולם של כושר ותזונה נכונה כדי שתרגישו ותיראו WOW! תיהנו מאימוני כושר קצרים ויעילים, מתכונים קלים וטעימים וטיפים שוטפים להצלחה. רוצות להתאמן ואין לכן כוח לבד? מעוניינות לשפר את המראה הגופני, לרדת במשקל... +עוד

הצטרפו wow your body תגלו עולם של כושר ותזונה נכונה כדי שתרגישו ותיראו WOW! תיהנו מאימוני כושר קצרים ויעילים, מתכונים קלים וטעימים וטיפים שוטפים להצלחה. רוצות להתאמן ואין לכן כוח לבד? מעוניינות לשפר את המראה הגופני, לרדת במשקל ולהתחטב? לאכול יותר בריא ולהיות מלאות אנרגיה? הגעתם למקום הנכון! ג'ני קפלן מאמנת כושר ותזונה תעזור, אלופת ישראל בהנפת קטלבלס 4 פעמים ברצף, בעלת בלוג הכושר של ג'ני, ערוץ האימונים ביוטיוב WOW YOUR BODY ומייסדת בית הספר און ליין לגוף WOW - תעזור לכם להגיע לגוף חזק, בריא, מוצק ומעוצב שתמיד רציתן! עם אימונים קצרים ואפקטיביים שתוכלו לעשות בבית ובכל מקום בעולם, עם תזונה בריאה וטעימה - בלי דיאטה וספירת קלוריות! ג'ני, בעלת בלוג כושר תזונה ואורח חיים בריא עוזרת לאנשים לעצב ולפסל את הגוף ולהתאהב בו מחדש- יפה, מוצק, חטוב, גמיש ומלא אנרגיה. את עולם הכושר אני גיליתי לפני 10 שנים והתמכרתי להרגשה המדהימה ולפלאים שזה עושה לגוף ולנפש. אהבה גדולה לכושר, ספורט, אורח חיים בריא, תזונה נכונה ובישול הביאו אותי למקצוע הזה - להיות מאמנת כושר, מקצוע שאני נהנית ממנו כל יום מחדש וחשה סיפוק אדיר להביא את המתאמנים שלי להצלחה ולגוף מדהים וחטוב כמו שתמיד חלמו ואף לא העיזו לחלום, להיות בכושר הכי טוב שהיו אי-פעם ולראות את הניצוצות בעיניים כשמתחילים את האימון. הקמתי את הבלוג מתוך מטרה לקדם ולהכיר לכם את עולם הכושר, תזונה ובריאות בדרך שונה והרבה יותר מהנה לגרום לכם לעשות את השינוי ואת המהפך מבחינת מראה, אורך חיים והרגשה טובה שתוביל אתכם אל השינוי שתמיד רציתם. אחת המטרות שלי היא להקים קהילה של אנשים שחיים ונושמים את עולם הכושר ותזונה בריאה כדרך חיים מהנה ומספקת בשיטות אימוני הכושר שלי: אימונים ביתיים, קצרים, סופר-אפקטיביים ויעילים בהדרכתי המלאה הכוללים הסברים מפורטים וביצועים מדויקים של כל אימון שגם אתם תוכלו ליהנות, כדי שתשיגו גוף חטוב, מוצק ושתהיו בכושר. חשבתם שתזונה בריאה היא לא טעימה? שאוכל בריא מסובך להכנה? יש לי חדשו ת בשבלכם אצלי בבלוג תהנו ממגוון מתכונים ומאכלים בריאים, טעימים וקלים להכנה שיקחו אתכם לגוף חטוב ובריא כנסו לבלוג ותהנו:http://saloona.co.il/members/wowyourbody ערוץ הכושר שלי : http://www.youtube.com/user/wowyourbody החזון שלי: ללמד לכמה שיותר נשים בארץ ובחו"ל את הדרך המהפכנית שפיתחתי לגוף WOW משלכן! פייסבוק: http://www.facebook.com/pages/WOW-your-body-%D7%91%D7%9C%D7%95%D7%92-%D7%94%D7%9B%D7%95%D7%A9%D7%A8-%D7%A9%D7%9C-%D7%92%D7%A0%D7%99/202304893136296

עדכונים:

פוסטים: 456

עוקבים: 289

החל מיוני 2011

מה אוכלים צהריים? דג סלמון הוא אחד הדגים המשובחים ביותר ונחשב למזון על. למה? תקראו בפוסט וגם קבלו 3 מתכונים לדג סלמון הכי טעים שאכלתם – מלוח עדין, ממש מעדן, במתכון שעובר במשפחה ושייך לסבא שלי שהיה רב חובל וגם אלוף בהכנת הסלמון ו- 2 מתכונים לסלמון אפוי בתנור משגעים וקלים להכנה.

02/03/2013

אני מאוד אוהבת דגים וכמובן דג סלמון שנמצא בין המועדפים שלי, וכמו שכבר כתבתי לכם בדף

הפייסבוקהאוכל שמרגיש לי הטעים ביותר זה אוכל שהוא גם בריא וטוב לגוף שלי.

סלמון הוא דג משובח ביותר גם בזכות הטעם שלו וגם זכות היותו מזון על והאחד ממזונות

הפונקציונאליים הבריאים ביותר, כלומר בעל השפעה בריאותית נוספת מעבר לזו הנובעת מערכים

תזונתיים הבסיסיים המצויים בו – דבר שהופך אותו לרכיב חיוני ומשמעותי בתזונה בריאה, שתומכת

בכושר גופני, גוף אסטטי וגם בתהליך ההרזיה בזכות התכולה הגבוהה של חלבונים בבשרו ורמות

נמוכות מאד של שומן ותכולה גבוהה במיוחד של חומצת השומן החיונית, אומגה 3, שתורמים

לבניית שרירים, תהליכים מטבוליים, שריפת שומנים, חילוף חומרים.

מבין התרומות נוספות של האומגה 3:

-          גורמות לירידה ברמות הכולסטרול הרע ולעליה ברמות הכולסטרול הטוב

-          מגינות גם על הלב ומורידות רמות טריגליצרידים

-          מקטינות את הסיכון להתקפי לב ושבץ

-          השפעה המרוממת את מצב רוח ומשפרת את הזיכרון, חשובה לתפקוד תאי המוח ולהאטת קצב

ההזדקנות שלהם.

-          יכולות להפחית דלקות ומחלות פרקים

ניתן ליהנות מדג סלמון במגוון צורות עשייה – בתנור, מחבת, קר, חם, מעושן, מלוח. רצוי מדג טרי,

כך הוא שומר על מיטב הערכים התזונתיים שלו.

סלמון בתנור יוצא טעים מאוד, ובהמשך הפוסט אני אשתף את מתכוני הסלמון האהובים עליי ביותר.

סלמון מלוח ביתי עדין והכי טעים בעולם זה מעדן עוד יותר גדול שניתן להכין מדג סלמון.

הדג הקנוי אפילו לא מתקרב לטעם המשובח ומליחות עדינה וטעימה של אחד שתכינו לבד.

יתרון נוסף –  ללא חומרים משמרים, עם כמות מלח שפויה בהשוואה לדג קנוי, שימוש בשמן זית משובח

לעומת שמן ממקור לא ידוע בדגים קנוים.

המתכון הזה עובר אצלנו במשפחה, והוא שייך לסבא שלי שהיה רב חובל ואת רוב חייו העביר בים.

שם הוא למד גם להכין דגים בכל מיני צורות עשייה, ואפילו קוויאר.  תמיד כשהוא הכין את הסלמון

זו הייתה חגיגה שללקק את האצבעות – על הסנדוויץ, לצד החביתה, ליד הירקות, פרוס למנה

ראשונה, בכל מקרה וכל צורה, ותמיד הנתח שהוא הכין נחטף תוך ימים ספורים.

המתכון עצמו מאוד פשוט, וכאן אני אגלה לכם איך להכין את סלמון מלוח משלכם הכי טעים בעולם!

מצרכים:

נתח פילה סלמון טרי (כ-500 ג’ או כמה שיש או כמה שרוצים להכין, מקטן לגדול) כולל העור

מלח גס (רצוי אטלנטי)

מעט סוכר

שמן זית כתית

אופן ההכנה:

1. מפזרים על הדג מ 2 הצדדים מלח גס (רצוי אטלנטי) כדי ששכבת המלח תכסה את הדג בצורה
אחידה בגובה בערך חצי מילימטר
2. מפזרים מעט סוכר, ומורחים שמן זית.
3. עוטפים בניילון, משאירים בטמפרטורת החדר למשך 3-4 שעות כדי שתבלינים ייספגו בדג,

מעבירים את הדג העטוף בניילון לקופסה ומכניסים למקרר למשך יומיים עד שמוכן.

4. מומלץ להסיר את העור ואפילו לפרוס מראש, ואז לעטוף שוב בניילון ולהכניס לקופסה אטומה.

יש לשמור אותו בתוך הניילון וקופסה אטומה במקרר והוא מצוין לאכילה למשך כמה ימים הבאים

(עד שבוע) ואם הכנתם במקרה הרבה אפשר להקפיא למרות שרצוי תמיד לאכול טרי ולכן אין צורך

להכין הרבה עדיף כל פעם להכין כמות מספיקה לכמה ימים של אכילה טרייה.

מתכונים לסלמון בתנור

סלמון בתנור עם שמן זית


כשאני מכינה סלמון בתנור, אני משתמשת  בדרך כלל בתבלון הפשוט ביותר וכך גם הדג יוצא הכי טעים

כי מרגישים את הטעם הטבעי והמשובח שלו –

קצת מלח אטלנטי גס, פלפל שחור, שמן זית, אפשר קצת רוזמרין או תימין, ב-175 מעלות למשך 15-17 דקות

תלוי בגודל הנתח ותנור.  להגיש עם לימון, לבזוק את מיץ לימון על סלמון בנדיבות. טעים ביותר!

ועוד משהו חשוב שלמדתי מהשף במסעדת קיוטו – אתם רואים את הקצף הלבן על הדג? פעם היתי מסירה אותו
וזה היה פספוס. מדובר בחלבון שיוצא בגלל הפרשי טמפרטורה ומדובר בחלבון איכותי מאוד, חבל לוותר עליו,
ועכשיו כמובן אני אוכלת אותו גם. (כנ״ל לגבי הקצף הלבן שנוצר על החזה עוף בזמן הכנתו).

סלמון בתנור ברוטב אסייטי


רוטב נוסף שאני אוהבת להכין זה רוטב אסייטי .

מכינים מרינדה לדג – 2 כפות רוטב סויה, כפית פפריקה מתוקה, אצבע קטנה ג’ינג’ר קצוץ, 2 שיני שום קצוץ ,

חצי לימון סחוט, כף סילן, כפית פלפל שחור, כף-שתיים של שמן זית משובח, אפשר קצת שמן שומשום.

לפזר את המרינדה בתחתית התבנית ועל הדג מעל. רצוי להשאיר את הסלמון במרינדה לחצי שעה לפני

הכנסתו לתנור. אופים  בחום 175 מעלות למשך 15-17 דקות תלוי בגודל הנתח ותנור. מעדן!

מתכון של Einat Meyron לסלמון מאודה עם שום ושמיר

תודה לעינת על שיתוף מתכון ממש נפלא וקל:

“אני לא אוכלת הרבה דגים אבל אם כבר וכשכן מכינה אז את הסלמון מכינה בדרך הבאמת הכי

מהירה והכי קלה שיש”:

מעט מים במחבת שאפשר לכסות עם מכסה.
מניחה חצי צרור שמיר, 2 שיני שום חצויות, אפשר פלפל צ’ילי.
מניחה מעל את נתח הדג.
מכסה את המחבת במכסה ומבשלת באדים בערך 5 דק’.
זהו. מוכן. בלי שמן ובלי בלאגן ואפילו המחבת יוצא נקי!

רעיונות לארוחות בוקר עם סלמון מלוח עדין

וזו ארוחת בוקר שלי - פרוסת לחם שיפון עם סלמון מלוח עדין וגבינת שמנת מחלב באפאלו.

וכמובן ירקות – מלפפון ועגבנייה בשמן זית, שלא רואים בתמונה כי אכלתי אותם קודם.

וזה אחד הסנדוויצים המהנים, הבריאים והספורטיביים שתומכים במטרות הכושר וגוף חטוב:

לחם שיפון מלא שאפיתי, סלמון מלוח וירקות הנהדרים – ארגולה, עגבניות שרי ואבוקדו.

ובתרגום לערכים תזונתיים - שילוב נפלא של פחמימות מורכבות עם ערך גליקמי נמוך, חלבון איכותי

וחומצות שומן ״רזות״, סיבים, ויטמינים ומינרלים.

ולבסוף, בואו נדבר על מיתוסים על שומנים שקשורים לתהליך ההרזיה,

וגם – איזה שומנים חשוב לצרוך ומאיזה להימנע:

פעם,  בתקופת הדיאטות חשבתי שלאכול שומן גורם להשמנה וכדי לרדת במשקל צריך להוריד שומנים

ולכן אכלתי הכל אפס אחוז שומן ומעט מאוד שמן – מיתוס וטעות חמורה (זה גם לא משביע וגורם להגדיל

במקום את כמויות מזון במיוחד פחמימות – עוד טעות) !

השומן הנכון מעודד את חילוף החומרים, שריפת שומן יעילה, נותן אנרגיה ושובע לטווח ארוך, חשוב למערכת

הורמונלית, מוח, עור ושיער. שומנים טובים צריכים להכיל 30 אחוז מהתזונה שלנו כדי לאפשר את כל

התהליכים הללו.

השומנים הטובים נמצאים בדגים במיוחד סלמון, סרדינים (אומגה 3), בשר, מוצרי חלב עם אחוזי שומן

טבעיים, ביצים (רצוי אורגניות), שמן זית, שמן קוקוס, חמאה, אבוקדו, אגוזים במיוחד מקדמיה ואגוזי מלך.

מאיזה שמנים להימנע? - שמנים צמחיים ומזוככים (סויה, חמניות, קנולה) , מרגרינה (שומן טראנס), שומן

מוקשה ומוקשה חלקית שנפוץ בחטיפים ומוצרים מוכנים. דעו איזה שומן טוב לכם ותהיו בריאים וחטובים.

מתוך שאלות ותשובות מדף הפייסבוק על אופן הכנת סלמון מלוח ביתי.

- לגבי הסלמון- מה את קונה בדיוק? סלמון טרי? את פורסת? אצלנו בסופר יש קפוא, אפשר להפשיר

ולפרוס?

- תשובה: יותר טוב טרי ולא קפוא (האמת שלא ניסיתי להכין מהקפוא). רצוי חתיכה ללא עצמות – כלומר,

לא מהאזור של הצלעות, אלה יותר למטה – מהצלעות התחתונות עד לזנב ( יותר קל לחתוך אח”כ, מבלי

הצורך להוציא עצמות).

- את אוכלת את הסלמון טרי? (או שזו טעות במתכון?)

- תשובה: הדג לא חי אם זו השאלה, והמתכון מדויק ביותר. ככה מכינים סלמון מלוח – הוא סופג מלח-קצת

סוכר ושמן זית במשך יומיים לפני האכילה והוא בהחלט מוכן לאכילה בהנאה גדולה.

בברכה ובאהבה,

שלכם, ג’ני

 

לטיפים ואימונים נוספים, בקרו באתר שלי WOW YOUR BODY, עקבו אחרי בדף הפייסבוק ובאינסטגרם ותישארו מעודכנים וחטובים.

ג’ני קפלן

מאמנת כושר בשיטת PRIMAL MOVE, TACFIT :WOW YOUR BODY

KETTLEBELLS , FMS – Functional Movement Screen

TRX,  HIIT

מייסדת “בית הספר של ג’ני לגוף WOW” – תכנית ליווי אישית בכושר ותזונה עם הדרכה אישית ומעקב און ליין

אלופת ישראל בספורט הנפת קטלבלס 4 פעמים ברציפות

אימוני כושר אישיים וקבוצתיים/ יעוץ וליווי אישי און ליין/ סדנאות בהכוונה לתזונה נכונה ובניית תפריטים והקניית כלים אישיים להצלחה בתחום התזונה, ירידה במשקל, חיטוב הגוף ושיפור הכושר הגופני.

לתיאום האימונים וסדנאות ולהרשמה ל”בית הספר של ג’ני לגוף WOW

צרו קשר בטלפון: 054-2000-995 אלעד – המנהל האישי והמקצועי שלי

*מדריכת תזונת ספורט מטעם “קמפוס שיאים” אונ’ תל אביב

*בעלת תואר ראשון BA בפסיכולוגיה, אונ-טה הפתוחה

*בעלת “בלוג הכושר של ג’ני”, ערוץ הכושר ואתר WOW YOUR BODY

Made with Repix (http://repix.it)

עוד מהבלוג של wowyourbody

תצוגה מקדימה

אימון כושר לבטן שטוחה WOW ב 6 דקות! Tabata

היי לכולם! האימון החדש של השבוע מוקדש לחיזוק ועיצוב של שרירי הבטן ושריפת שומנים בזמן הסנסציוני של 6 דקות בלבד! כמובן שבניתי את האימון כך שכל הגוף עובד כמכלול ליצירת אפקט ויעילות מקסימלית בזמן קצר -  למי מבינינו אין 6 דקות...

תצוגה מקדימה

איך להוריד את הבטן הזו? לא אוכלים מה שמוכרים לנו בפרסומות

שבוע טוב, חברים יקרים! השאלה הכי נפוצה ששואלים אותי - איך מורידים את הבטן הזו? (אחרי זה בד"כ מצטרפים התיאורים הבלתי מחמיאים לאזור הזה של הגוף)  הטבלה הזו מכילה את...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה