עוגיות בריאות שיבולת שועל עם תפוח וגאודה עיזים

עוגיות בריאות טעימות, עשירות בטעימים ומפתיעות ביותר – מעט מתוקות, מעט מלוחות, ארומתיות, קריספיות מבחוץ ובעלות מרקם נימוח וכיפי בפנים – בדיוק מה שצריך כדי להינות מהן ללא ייסורי מצפון ובהנאה גדולה בארוחות ביניים, פתרון נהדר מחוץ לבית, או כפינוק קטן ובריא כשמתחשק, כיבוד בריא למשפחה וחברים, אחרי האימון ונשנוש בריא, משביע ועשיר בחלבון והרכב פחמימות איכותיות.

מזמן ריציתי להכין עוגיות בריאות, עשירות בחלבון ושומנים נחוצים, עם הרכב פחמימות איכותיות – כאלה

שאוכל לאכול ללא ייסורי מצפון, בארוחות ביניים, בעיקר מחוץ לבית, או כפינוק קטן ובריא כשמתחשק,

כיבוד בריא למשפחה, חברים ומתאמנים, וגם לצרכי snack בריא ועשיר בחלבון כשאני מתאמנת בחוץ

רחוק מהבית וארוחה מיידית אחרי האימון אינה נגישה.

רציתי עוגיות מעט מתוקות ומטרתי מכל הסיבות שציינתי לעיל, היתה גם להעשיר אותם בחלבון כדי שהן

יהיו משביעות וכמובן טעימות לכן הבחירה על אחד המרכיבים נפלה על גבינת גאודה עיזים שהתגלתה

כתוספת חיונית, מפתיעה ומעשירה את העוגיות בחווית טעם משובחת – מעט מתוקות, מעט

מלוחות, ארומתיות, קריספיות מבחוץ ובעלות מרקם נימוח וכיפי בפנים.

מחיפוש בגוגל כדי לאושש את הרעיון לעוגית מתוקות-מלוחות הגעתי למתכון הזה בבלוג בישול צבעוני ויפייפה

ששימש מעין בסיס לעוגיות.

מאז הכנתי את העוגיות כבר מספר רב של פעמים וכל פעם שדרגתי ושיפרתי את המתכון (הורדתי סוכר,

כמות ואיכות השמן, איכות וסוג הקמחים) כדי להגיע לאיכות העוגיות שתשביע את רצוני. ובכל פעם

העוגיות יצאו טעימות להפליא ופשוט נחטפו.

העוגיות ממש מכילות את כל המרכיבים שאני אוכלת ביום-יום, לכן הרעיון לקבץ אותם יחד לעיגייה

טעימה, בריאה, מטריפה ומשביעה התגלה כמאוד הגיוני וגאוני באיזשהו אופן.

ומתכון מאוד פשוט – יוצרים תערובת יבשה בקערה אחת, תערובת רטובה ומקשרת וקערה השנייה,

מערבבים את שתי התערובות, יוצרים עוגיות בצורה מעוגלת ולא מתאמצת מדי, 25 דקות בתנור ומתקבלות

קרוב ל-30 עוגיות מפנקות ואלגנטיות שממש משנות את כל תפיסת העוגית הבריאות.

מצרכים:

לתערובת היבשה:

3/4 קמח – כוסמין או שקדים טחונים + נבט חיטה

11/2 כוס שיבולת שועל יבשה (השתמשתי בגס ובינוני חצי חצי)

כפית שטוחה של מלח אטלנטי

חצי כפית אבקת אפייה

כפית שטוחה של אבקת ג'ינג'ר או ג'ינג'ר טרי מגורד

חצי כוס צימוקים לבנים (קצצתי אותם כי היו גדולים מאוד)

תפוח גדול מגורד ללא קליפה (בערך כוס)

כף סוכר חום או סילן

בערך כוס של גבינת גאודה עיזים (או כל סוג שאתם אוהבים)

תערובת הרטובה:

ביצה 1

2 כפות רום

3/4 כוס נוזלים שמורכבים מ:

– 25 ג' חמאה מומסת

– קופסה קטנה של רסק תפוחים אורגני ללא סוכר (או בננה מעוכה + חלב)

– שמנת חמוצה (לא חובה, אפשר חלב עיזים או רגיל)

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה שמים 11/2 כוס שיבולת שועל גס או בינוני או חצי חצי + 3/4 קמח כלשהו – כוסמין / שקדים טחונים + נבט חיטה

(קונים בחנות טבע או חנות אורגנית – וכך העוגיות נוצרות ללא שימוש בקמח בכלל שזה הכי מעולה), מלח, אבקת אפיה,

כף סוכר או סילן תמרים, מגרדים לתוך הקערה תפוח כולל הנוזלים שלו,

קוצצים מעט את הצימוקים במידה והם גדולים מאוד, ג'ינג'ר מגורד טרי או אבקה (אני אגב השתמשתי לרוב באבקת ג'ינג'ר),

וכוס (אפשר גם פחות) של גבינת גאודה עיזים (או כל סוג גבינה אחר שאתם אוהבים)

* לגבי הסוכר – התחלתי את הניסוי שלי עם 1/4 כוס סוכר, ירדתי ל3 כפות ובסוף השתמשתי רק בכף סילן תמרים

וכל הטועמים במבחני הטעימה אמרו שעוגיות מתוקות מספיק (בזכות הצימוקים, רסק ותפוח).

2. בקערה שנייה שוברים ביצה אחת, מוסיפים 2 כפות רום ו3/4 כוס נוזלים שבמקור היו שמן אבל החלפתי ל:

כ- 25 ג' חמאה מומסת + קופסה קטנה של רסק תפוחים אורגני (או בננה בשלה מעוכה ומעט חלב עיזים או רגיל) + שמנת חמוצה (או חלב)

3. מוסיפים את קערת נוזלים לקערה הגדולה עם תערובת היבשה, מערבבים יחד. תערובת תהיה קצת רטובה וזה בסדר.

4. מחממים תנור ל-180 מעלות ובינתיים פורסים על המגש נייר אפייה (אין צורך לשמן) ועם כפית יוצרים עוגיות בצורות מעוגלות אבל לא מתאמצות מדי.

5. אופים כ-25 דקות, עד שמזהיבות. הן יהיו מעט רכות, תנו להן להתייבש ולהצטנן ולהתקשות מעט לפני

שמעבירים אותם לכלי אטום.

ניתן לשמור אותם כשבוע ימים אבל תאמינו לי הן נחטפות הרבה לפני.

בסדרת עוגיות הבאה אני מתכננת לנסות להקפיא חלק מהן ואוכל לדווח איך הן לאחר ההקפאה,

אבל אני מאמינה שהן יהיו כטריות לאחר ההפשרה (כמו לחם)

שיהיה לכם בתיאבון!

בהרבה אהבה,

ג'ני