מרק ירקות עשיר עם בטטה, שומר ופלפלים מתוקים

מרק ירקות עשיר וטעים, עם נבחרת של הירקות האהובים – בטטה, שומר, פלפל רמירו מתוק, סלרי ועוד. יש משהו נכראה בשילוב של הירקות והתבלינים שעושה אותו כל כך טעים. וכמובן בריא!


מרק ירקות עשיר שהכנתי ממש בעשרים דקות. נכון שהרבה פעמים אין כוח לבשל, רק חזרנו, רק התיישבנו

וסתם עייפים – אבל זה תמיד משתלם בסוף ולי קל יותר לאכול בריא כשיש מרק חם ומשביע בערב ונשאר גם

למחרת – רק לחמם!

אני מאוד אוהבת מרקים, ואני אוהבת אותם כמעט בכל ארוחה גם כשאני אוכלת לסט למשל.

המרק נותן תחושת שובע גדולה יותר, ממלא וכך מאפשר לאכול פחות בהמשך הארוחה.

בייחוד המרק הזה, בישלתי אותו כבר פעמיים וכל פעם נהנינו מחדש מהטעם העשיר וטעים – יש משהו

בשילוב של הירקות שעושה אותו כל כך טעים! למעשה יש כאן את נבחרת הירקות שאני מאוד מאוד

אוהבת – שומר, פלפל רמירו – טעמו שונה מעט מגמבה אדומה רגילה והוא יותר מתוק בעל טעם מלא

ועשיר יותר והוא יותר דק וקריספי, בטטה, שאותה אני מעדיפה כמובן על תפוחי אדמה, היא מכילה

הרבה פחות סוכר, דלה יותר בקלוריות, עשירה ביותר בויטמינים, מזינה, טעימה ואותה אני מאוד

אוהבת לשלב בתזונה שלי, במרקים או כתוספת פחמימות מורכבות וטובות בארוחות אחרי האימון

כתוספת לדגים או עוף (בטטה קטנה)

ובהקשר לתיבול של המרק – אני הפסקתי להשתמש באבקות מרק כאחד השיפורים בתזונה לפני

כשנתיים ומאז זה ממש לא חסר לי בתבשילים. הטעם העשיר של הירקות ותבלינים שבחרתי למרק

כל כך טעים וכמובן הרבה יותר בריא וטוב לגוף שלנו.

מצרכים:

בצל

2-3 שיני שום

מעט שמן קוקוס לאידוי הבצל

בטטה בינונית

שומר גדול

2 גזרים

1-2 גבעולי סלרי כולל עלים

2 פלפלי רמירו (או גמבה אדומה גדולה)

תבלינים:

3 עלי דפנה

כפית זרעי כוסברה

כפית תימין

חצי כפית פלפל שחור (או לפי טעם)

כפית וחצי מלח אטלנטי

2 כפיות פפריקה מתוקה

חתיכה קטנה של ג׳ינג׳ר (3 פרוסות עבות)

אופן ההכנה:

1. מאדים את הבצל חתוך לקוביות והשום מעוך וקצוץ במעט שמן קוקוס (או חמאה) על אש קטנה

2. חותכים את הירקות לקוביות בגודל בינוני ומוסיפים לתוך הסיר עם הבצל והשום,מערביים יחד ומאדים כמה דקות

3. מוסיפים כ 1.5 -2 ליטר מים, מביאים לרתיחה, מורידים את האש, מוסיפים תבלינים (חוץ ממלח).

4. מבשלים עד ריכוך של הירקות, (אני אישית אוהבת את ירקות מרק שיהיו נגיסים, לכן משתדלת לא לבשל אותו יותר מדי)

5. ממש בסוף מוסיפים כפית וחצי של  מלח אטלנטי, והמרק מוכן!

שיהיה לכם בתיאבון