מג’דרת הפתעות עם אורז מלא, עדשים וחומוס

מתכון חדש למג’דרת הפתעות – אחת המנות האהובות עליי, שמשלבת את כל מה שאני אוהבת – עדשים שחורות, אורז מלא, חומוס, עם "הפתעות" של צימוקים שמשתלבים נפלא ומפתיעים במתיקות עדינה בתוך הטעם העשיר של המג’דרה. מנה מאוד מאוד טעימה, צבעונית, מלאה בחלבונים וכל הטוב מהצומח וגם קלה להכנה – הכל מתבשל בסיר אחד, ואין מתאימה יותר ממנה כדי להפתיע את בני הבית או אורחים.

לפעמים אנחנו מתכננים דברים ותכניות ומאוד רוצים להספיק עוד ועוד
אבל הגוף משדר על גל אחר לגמרי ומחליט בשבילנו, הופך את כל התכניות. מכירים?
אז השפעת קלה הצליחה לתפוס אותי וכך נשארתי במשך כל השבוע בבית, להבריא
וללמוד להיות בהילוך איטי יותר ולנוח.
אבל חלק מהדברים דווקא כן אפשר לתכנן, כמו התזונה הבריאה, שעליה החלטתי לשים
יותר דגש דווקא כשאני לא מתאמנת כדי לתת לגוף את כל הטוב שבתזונה מן הצומח
על מנת שיתחזק ויאפשר לחזור בהדרגה לשגרה, לאימונים והרגשה נהדרת.
הכנתי את מג'דרת הפתעות – אחת המנות האהובות עליי, שמשלבת את כל מה שאני אוהבת –
עדשים שחורות, אורז מלא, חומוס, עם "הפתעות" של צימוקים שמשתלבים נפלא ומפתיעים
במתיקות עדינה בתוך הטעם העשיר של המג'דרה.
זו מנה מאוד מאוד טעימה, צבעונית ומתאימה מאוד לאירוח כדי להפתיע את בני הבית או אורחים.
הכנה ובמיוחד ההנבטה של כמה סוגי קטניות או דגנים במקביל יכולה להיתפס כמשימה מורכבת,
אבל בשביל מה יש
את הימים בהילוך איטי בהם אפשר לתכנן את הקיצורי דרך היעילים יותר?
אגב, אם אין לכם זמן להשרייה ארוכה (והנבטה אח"כ) – רצוי לשרות את הקטניות כמה זמן שיש ברשותכם:
– זה מעלה את ערך החלבונים וויטמינים ואנזימים חיים בקטניות
– מקצר את הבישול ומקל על העיכול
מצרכים:
כוס אורז מלא עגול
חצי כוס עדשים שחורים
חצי כוס חומוס (הדס)
בצל גדול
3 שיני שום
גזר גדול
2 עלי סלרי כולל עלים
חופן צימוקים
רבע כפית שמן קוקוס
כפית סילן
תבלינים:
כפית מלח אטלנטי
כפית פלפל שחור גרוס
כפית גדושה פפריקה מתוקה
עלים מ 4-6 גבעולי טימין
5-6 עלי מרווה
אופן ההכנה:
1. ההשרייה והנבטה ראשונית בקלות –
בלילה לפני השינה שמתי כוס אורז, חצי כוס עדשים שחורים וחצי כוס חומוס בקערות נפרדות, שטפתי במים 3 פעמים
והשארתי בתוך המים. כיסיתי הכל במגבת.
בבוקר שטפתי אותם שוב עם מים זורמים והעברתי למסננת.
שוב מכסים עם המגבת עד לשלב הבישול (בצהריים או אחרי צהריים)
2. בישול:
קודם בישלתי חומוס, כ- 50 דקות
קצצתי (לא דק מדי) בצל, גזר ושום בפודפרוססור
הוספתי רבע כפית שמן קוקוס לסיר וכשהתחמם, מרחתי את השמן עם מברשת סיליקון
– אידוי קל של גזר, בצל ושום הקצוצים וסלרי חתוך, כ-2 דקות ומוסיפים אורז ועדשים, שוב אידוי קל
– מוסיפים כ-3 כוסות מים (המים אמורים לכסות את תבשיל בגובה של 2 אצבעות , כ-2-3 ס"מ)
– כשהמים מבעבעים, מוסיפים תבלינים – סילן, פפריקה, פלפל מלח, טימין, מרווה וגרגירי חומוס
– מערבבים ומבשלים עם מכסה סגור עד שהמים מתאדים (בערך 25 דקות, תלוי גם בגודל הסיר וכו' – אני שמה שעון מעורר
כדי לא לפספס)
כשרואים שהמים התאדו – בדיקת מוכנות: חוררו עם המזלג עד תחתית התבשיל, אם אין מים – סוגרים את האש
ואת המכסה שוב, מכסים עם המגבת לצבור טעמים לעוד 10 דקות.
אם יש מעט מים בתחתית – תשאירו לעוד כמה דקות, תהיו עם היד על הדופק (או על שעון מעורר)
.
שיהיה לכם בתיאבון!
.

. חדשים ורוצים להתחיל להתאמן ולאכול נכון ? קלי קלות!

קראו "איך להתחיל להתאמן ב WOW your body"ותכנית תזונה לגוף חטוב SUPER HOT BODY

ותתחילו את המהפך האישי שלכם!

הקניות המומלצות שלי – בדרך לסופר אוכלים בריא

.

בהרבה אהבה

ג’ני