תבשיל מאש עם גזר ודלעת בסגנון דאל הודי

מזג האוויר שמתקרר ומבשר את תחילת החורף זה בדיוק הזמן לתבשיל מאש מהמם ומטריף חושים, עם גזר ודלעת בסגנון "דאל" ההודי, עם ניחוחות הקינמון והל ועוד תבלינים טובים, כדי לעשות טוב לגוף ולנפש.

היום היה לי יום צמחוני. אני אוהבת לגוון את המאכלים ולשאוב את הטוב ביותר מכל העולמות,
וזה אומר כמובן תמיד לנסות דברים חדשים ושילובים מפתיעים כדי להפתיע ולרגש את העצמי
בכל פעם – וזה עוזר לי להתמיד עם אורח החיים הנכון.
מזמן רציתי להכין תבשיל עם מאש, לכן בצהריים בעודי מבריאה מהצינון, החלטתי שזה בדיוק
הזמן לתבשיל מאש מהמם ומטריף חושים, עם גזר ודלעת בסגנון "דאל" ההודי, עם ניחוחות
הקינמון והל ועוד תבלינים טובים, כדי לעשות טוב לגוף ולנפש.
אגב, מאש מצוין למערכת העיכול וכבד, מכיל הרבה חלבון איכותי מהצומח, קל לעיכול, מאזן סוכר בדם וחוץ מזה – טעים מאוד.
תבלינים כמו ג'ינג'ר, שום, כורכום, כמון, פלפל שחור נחשבים SUPER FOODS – מזונות – על, וחיוניים
מאוד לחיזוק של מערכת החיסונית. אלו תבלינים שמחממים את הגוף ומומלצים מאוד בחורף.

מצרכים:
כוס מאש יבש —-> רצוי להשרות (ואפילו להנביט)
2 גזרים
דלעת – כוס וחצי-שתיים
2 עגבניות
בצל גדול
3 שיני שום
אצבע ג'ינג'ר (בגודל הבוהן הגדולה)
תבלינים:
כפית כורכום
כפית כמון
חצי כפית קינמון
חצי כפית הל טחון
כפית פלפל שחור
כף סילן תמרים
כפית מלח אטלנטי (או לפי טעם)
אופן ההכנה:
1. רצוי להשרות את המאש במים לפחות שעה-שעתיים לפני הבישול. (הכי טוב להשרות לילה ולהנביט מעט)
אצלי המאש היה בהשרייה במשך הלילה (מכוסה במגבת מלמעלה), בבוקר הוצאתי אותו להנבטה
שטפתי טוב עם זרם המים והעברתי לתוך המסננת רגילה וכיסיתי במגבת עד הצהריים.
הזנבות הקטנים – הנבטים כבר הספיקו לצוץ מתוך התרמילים הירוקים של המאש.
הנבטה מעלה את הערך התזונתי של הקטניה וחלבונים המצויים בה.
2. גזר, דלעת, עגבניות ובצל – חותכים לקוביות, ג'ינג'ר – לפרוסות, קוצצים שום.
3. למרוח סיר עם מעט שמן קוקוס (עמיד בטמפרטורות גבוהות), וכשהאש בינונית – להוסיף כפית כמון
וכורכום ולחמם (ממש דקה תוך ערבות קל כדי שלא יישרף), להוסיף בצל ולערבב אותו עם התבלינים,
אידוי קל עם מכסה סגור
4. מוסיפים את שאר הירקות, ג'ינג'ר ושוםאידוי קל של דקה וחצי- שתיים, מוסיפים מאש ומים – עד שכל התבשיל
מכוסה במים בערך 5 ס"מ מעל.
5. מוסיפים תבלינים – קינמון והל, פלפל שחור, סילן. מלח ממש בסוף.
6. מוכן כשירקות ומאש מתרככים. מעדן!
שיהיה לכם בתיאבון!
*הצעות לשדרוג המנה – להוסיף לצלחת כוסברה קצוצה, בצל ירוק, כמה טיפות שמן שומשום

וזאת ארוחת הערב שלי :
למנה ראשונהסלט: קולורבי וגזר בפודפרוססור, פלפל רמירו, נבטי עדשים, בצל סגול, כוסברה ושמן שומשום, קורט מלח אטלנטי.
מנה שנייהתבשיל מאש עם גזר ודלעת בסגנון "דאל" ההודי (יש כאן בערך 4 כפות תבשיל וכף של כוסמת)
באמצע, להשלמת חלבון מלא – כוסמת עם אורז אדום ובצל.
כל כך טעים!
.