דגים עם סלסה עגבניות – ארוחת צהריים בריאה ב -7 דקות

פילה דג אמנון עם סלסה עגבניות, שיעניקו לכם בוסט עוצמתי של חיזוק למערכת החיסון בימים החורפיים, הקרים והסוערים. טעים, בריא, סופר-קליל להכנה, ומינימום כלים.

היי לכולם!

היום אני רוצה לשתף איתכם מתכון מדהים, קל ובריא לדגים עם סלסה עגבניות.

הכנתי את המנה תוך מספר דקות, תוך שימוש במינימום כלים: רק מחבת ומיקסר.

אני ממליצה לשלב דגים טריים בתזונה לפחות פעם בשבוע מכמה סיבות:

דגים עשירים בחלבון, סידן ושומנים בריאים ו"רזים".

דגים קלים לעיכול, משביעים וטעימים.

סלסה עגבניות טרייה תהווה בוסט עוצמתי של חיזוק למערכת החיסון שלכם להמשך החורף:

בצל ושום הם אנטיביוטיקה טבעית.

עגבניות עשירות בוויטמין C וליקופן ומגינות על תאי גופינו בפני נזקי חמצון ומחלות.

נענע ידועה כתבלין מחמם, חשוב בחורף הקר.

סלרי – סופרפוד עם ערכים תזונתיים עצומים, בעל ערך קלורי שלילי וטעם שמעדן ומעשיר כל מנה.

שמן זית כתית– שמן בריא ו"רזה" –  עוזר להטמיע שומנים בגופינו ומוריד כולסטרול הרע.

מלח אטלנטי – להבדיל ממלח שולחני רגיל,  עשיר במינרלים ובריא (כמובן, בכמויות סבירות).

אגב, ידעתם שבישול הירקות הורג את רוב הויטמינים ואנזימים שבירקות?

לכן, השתדלו במיוחד בחורף לאכול כמה שיותר ירקות טריים ולא מבושלים כדי לספק לגוף את מגוון ומירב הוויטמינים הדרושים.

/..

מצרכים לדגים:


פילה של דג אמנון (או כל דג אחר).

מעט שמן קוקוס לטיגון הדג (כשליש כפית)

.

מצרכים לסלסה עגבניות:


2 עגבניות בשלות

2 עגבניות שרי

2 עגבניות מיובשות

גבעול סלרי

2 שיני שום

חצי בצל סגול

חצי כפית פלפל שחור גרוס

רבע כפית מלח אטלנטי גס

כף שמן זית כתית

אופן הכנה:

  1. להמיס חתיכה קטנה של שמן קוקוס על המחבת ולמרוח כשכבה אחידה באמצעות מברשת סיליקון.
  2. להניח את הפילה של הדג על הצד של העור, אש בינונית-קטנה, ל-2 דקות, להפוך לצד שני לעוד -2 דקות.

3. בזמן שהדג מתבשל על המחבת, שימו את כל המצרכים לסלסה עגבניות לתוך המיקסר ותפעילו עד לקבלת התערובת אחידה.

שיהיה לכם בתיאבון, תיהנו!

.

אני זמינה לכל כל השאלות שלכם, לייעץ, לעזור – בדף הפייסבוק שלי WOW your body – בלוג הכושר של ג’ני

אשמח אם תשאירו שאלות ותגובות!


למי שמחפש להישאר מעודכן באימונים חדשים, טיפים בתזונה ומתכונים בריאים ומטריפים – הדרך הכי פשוטה  –  להירשם לעדכונים בדף הפייסבוק שלי (ללחוץ "לייק")

נתראה שם !

בהרבה אהבה, ג’ני