היום אני רוצה לשתף איתכם מתכון בריאותי ודיאטטי מדהים לקציצות עוף בטחינה טעימות אין סוף, ממש פינוק, ומאוד פשוטות להכנה.
אני מאוד אוהבת טחינה, ואצלי זה מתכון מנצח כשבא לי להפתיע ולהתפנק עם קציצות טעימות וממש מיוחדות בטעם, עם מינימום התעסקות עם החומרים וכלים.
במקור קציצות בטחינה (סינייה) זו מנה שמכינים מבשר בקר. אני מאוד אוהבת בשר עם טחינה עם וזו מנה באמת טעימה מאוד אבל עתירת שומנים וקלוריות מיותרות.
לכן, מיהרתי לעשות כמה שדרוגים כדי להעשיר את המנה במרכיבים איכותיים להפוך אותה המנה לבריאה, מתאימה לכל דיאטה ולעוסקים בכושר, והחשוב ביותר – טעימה, מפנקת ומשביע.
שידרגתי את הבשר בקר בחזה עוף טחון שביקשתי מהקצב, וזה החלק הכי רזה בעוף (עם הכי פחות שומן רווי) ומקור מצויין לחלבון איכותי.
טחינה היא מקור לחומצות שומן חיוניות שחשוב מאוד לצרוך כדי לשמור על הבריאות, על המשקל התקין, ובמיוחד – לצורך ירידה במשקל.
יש בקציצות גם שפע של ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים שמגיעים מירקות ותבלינים שנחשבים לסופרפודס: בצל, פטרוזיליה, שום, פטריות, פפריקה, פלפל, קינמון, כמון ומלח ים אטלנטי.
תיהנו מהמנה הזו ותגיעו לגוף חטוב בהנאה צרופה מהאוכל!
זמן ההכנה: 30 דקות
מצרכים לתערובת קציצות: (כ- 6 מנות, 285 קלוריות במנה):
חצי קילו חזה עוף טחון
מיני לחם מלא אורגני (שווה לפרוסה וחצי של לחם)
למי שמחפש להירשם לעדכונים, אימונים חדשים, טיפים בתזונה ומתכונים בריאים ומטריפים – הדרך הכי פשוטה להישאר מעודכן – להירשם לעדכונים בדף הפייסבוק שלי (לעשות לייק וללחוץ "הירשם לעדכונים"):
נתראה שם ושיהיה המשך שבוע מקסים!
ג’ני