קציצות עוף בטחינה עם אורז מלא – ארוחת צהריים בריאה בחצי שעה

מנה בריאה, מתאימה לכל דיאטה ולעוסקים בכושר, והחשוב ביותר – טעימה, מפנקת ומשביע. תגיעו לגוף חטוב תוך הנאה צרופה מהאוכל!

היום אני רוצה לשתף איתכם מתכון בריאותי ודיאטטי מדהים לקציצות עוף בטחינה טעימות אין סוף, ממש פינוק, ומאוד פשוטות להכנה.

אני מאוד אוהבת טחינה, ואצלי זה מתכון מנצח כשבא לי להפתיע ולהתפנק עם קציצות טעימות וממש מיוחדות בטעם, עם מינימום התעסקות עם החומרים וכלים.

במקור קציצות בטחינה (סינייה) זו מנה שמכינים מבשר בקר. אני מאוד אוהבת בשר עם טחינה עם וזו מנה באמת טעימה מאוד אבל עתירת שומנים וקלוריות מיותרות.

לכן, מיהרתי לעשות כמה שדרוגים כדי להעשיר את המנה במרכיבים איכותיים להפוך אותה המנה לבריאה, מתאימה לכל דיאטה ולעוסקים בכושר, והחשוב ביותר – טעימה, מפנקת ומשביע.

שידרגתי את הבשר בקר בחזה עוף טחון שביקשתי מהקצב, וזה החלק הכי רזה בעוף (עם הכי פחות שומן רווי) ומקור מצויין לחלבון איכותי.

טחינה היא מקור לחומצות שומן חיוניות שחשוב מאוד לצרוך כדי לשמור על הבריאות, על המשקל התקין, ובמיוחד – לצורך ירידה במשקל.

יש בקציצות גם שפע של ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים שמגיעים מירקות ותבלינים שנחשבים לסופרפודס: בצל, פטרוזיליה, שום, פטריות, פפריקה, פלפל, קינמון, כמון ומלח ים אטלנטי.

תיהנו מהמנה הזו ותגיעו לגוף חטוב בהנאה צרופה מהאוכל!


זמן ההכנה: 30 דקות

מצרכים לתערובת קציצות: (כ- 6 מנות, 285 קלוריות במנה):


חצי קילו חזה עוף טחון

מיני לחם מלא אורגני (שווה לפרוסה וחצי של לחם)

כפית שמן קוקוס
רבע צרור פטרוזיליה קצוצה
3 פטריות גדולות קצוצות
2 שיני שום מעוכים וקצוצים
בצל גדול 1 קצוץ דק
ביצה אורגנית 1
כפית שטוחה של מלח אטלנטי
כפית גדושה של פפריקה מתוקה
כפית כמון
כפית פלפל שחור
כפית של קינמון
אופן ההכנה:

להרטיב את הלחם במעט מים חמים, להוסיף כפית שמן קוקוס וללוש מעט ליצירת תערובת אחידה.
בכלי גדול, לערבב את כל החומרים לקציצות  – בצל, פטרוזיליה, עוף טחון, ביצה, תערובת לחם,
פטריות והתבלינים עד ליצירת תערובת אחידה.
שימו את הכלי למקרר ל-20 דקות כדי שהתערובת תתקשה ותספוג טעמים, ויהיה קל לגלגל קציצות.
אחרי שהוצאתם את מהמקרר, גלגלו את הקציצות בעזרת כפית או ידיים
לשמן את המחבת עם חצי כפית שמן קוקוס. אני משתמשת במברשת סיליקון
כדי למרוח שכבה דקה של שמן.
תעבירו את הקציצות למחבת לטיגון של 2-3 דקות מכל צד.
מצרכים לרוטב טחינה:

3 כפות טחינה גולמית
מיץ מחצי לימון
3 שיני שום
כוס וחצי מים קרים
כפית שטוחה מלח אטלנטי
כפית שטוחה של פלפל שחור גרוס
כפית כמון
בצל 1 קצוץ (בנפרד)
לערבב במיקסר את כל החומרים לרוטב טחינה.
להשקיף בצל 1 קצוץ
להעביר את הרוטב והבצל למחבת עם הקציצות
לפזר מעל עוד קינמון, פפריקה וכמון
לתת לקציצות להתבשל כ- 7-10 דקות על אש בינונית עם מכסה סגור,
עד שהרוטב מסמיך והקציצות מוכנות
כתוספת לקציצות, הכנתי אורז מלא עם אורז אדום, אוכמניות ותבלינים, ולהלן המתכון:


מצרכים: (מנה – שליש כוס, 77 קלוריות)

2/3 כול אורז מלא עגול
1/3 כוס אורז אדום
שן שום קצוצה
כצי כפית מלח אטלנטי
כצי כפית פלפל שחור גרוס
כפית שטוחה של קינמון ( או לפי טעם)
חצי כפית כורכום
חופן קטן של אוכמניות שחורות אורגניות (ללא סוכר)
חצי כפית שמן קוקוס
3 כוסות מים
אופן ההכנה:

1. לשטוף את האורז בכלי עם מים זורמים.
2. להוסיף את האורז לסיר עם מים וללת למים לרתוח.
3. להוסיף תבלינים, שום ושמן קוקוס.
4. לבשל על אש נמוכה כ-20 דקות, עם מכסה סגור, עד שהמים מתאדים.
5. בתום הזמן, תפתחו בעדינות את המכסה ותוודאו שהמים התאדו.
5. תסגרו את המכסה, תכסו את המגבת לעוד 10-20 דקות, והאורז מוכן.
תהנו מהמנה המדהימה, הבריאה ומאוד טעימה לארוחת צהריים, ערב או כארוחה אחרי האימון.

שיהיה בתיאבון !

למי שמחפש להירשם לעדכונים, אימונים חדשים, טיפים בתזונה ומתכונים בריאים ומטריפים – הדרך הכי פשוטה להישאר מעודכן – להירשם לעדכונים בדף הפייסבוק שלי (לעשות לייק וללחוץ "הירשם לעדכונים"):

http://www.facebook.com/pages/WOW-your-body-%D7%91%D7%9C%D7%95%D7%92-%D7%94%D7%9B%D7%95%D7%A9%D7%A8-%D7%A9%D7%9C-%D7%92%D7%A0%D7%99/202304893136296

נתראה שם ושיהיה המשך שבוע מקסים!

ג’ני