מוקפץ חזה עוף ברוטב קוקוס מסאלה מטריף – בריאות והרזייה בקלי קלות

 

היום אני רוצה לשתף איתכם מתכון למוקפץ חזה עוף מאוד בריא ודיאטטי, עוד יותר טעים, ועוד יותר מהיר וקל להכנה.

אני מאמינה שאוכל בריא ודיאטטי חייב להיות גם טעים ואסטטי, כדי שנוכל ליהנות מאורח החיים הבריא ולהתמיד בו.

מי שעושה "דיאטה" וסובל בה, הרי ברור שגב הגמל יישבר בסוף ואותו אדם יזניח את פריכיות האורז וגבינה 0% שומן,

יחזור לטרוף אוכל משמין ויעלה את הכול בחזרה עם ריבית.

הגוף שלנו לא בנוי לעכל מזונות מעובדים וכימיים, לכן, בואו נתייחס לעצמינו ולגופינו באהבה, ונעניק לגוף שלנו את המזונות הבריאים והטובים,

ועשויים מחומרי גלם מצויינים, כמה שיותר קרובים לצורתם המקורית.

כאשר פשוט אוכלים בריא, הגוף מתאזן ובעזרת הפעילות הגופנית גם יחזור למשקל האופטימאלי בו הוא צריך להיות.

זמן הכנה: עד חצי שעה

דרגת הקושי: קל

סוג המנה: מנה עיקרית עם תוספת פחמימה או מנה עיקרית דלת פחמימות.

  

מצרכים (ל- 4 מנות, כ-280 קלוריות במנה):

5 חצאי חזה עוף פרוס

בצל 1 גדול

3 שיני שום

3 גבעולי סלרי

כ-200 ג’ דלעת

3 פרוסות ג’ינג’ר

2 כפות רוטב סויה

200 מ"ל נוזל קוקוס (כוס)

כפית גדושה קארי מסאלה

כפית גדושה פלפל שחור

כוס מים

חצי כפית שמן קוקוס לשימון הווק

 

אופן ההכנה:

1. חותכים את כל המצרכים.

 

2. שמן קוקוס הוא מוצק. תגרדו בעזרת כפית או סכין כחצי כפית גרידת שמן קוקוס, תדליקו אש וכשהשמן נמס תוך שניה, מרחו אותו עם מברשת הסיליקון בתוך הווק.

    הידעתם ששמן קוקוס כתית מעולה בכבישה קרה הוא השמן הבריא ביותר לגוף האדם? הוא מתחמצן פחות בבישול ואפיה בהשוואה לשמנים אחרים, שהופכים אפילו למזיקים לאחר חמצון בטמפרטורות גבוהות. שמן קוקוס עשיר בחומצות שומן רוויות בינוניות שרשרת שמצויות רק בשמן דקלים וחלב האם, ובדומה לחלב האם, שמן קוקוס מעניק לגוף הבוגר הגנה בפני וירוסים, חיידקים וטפילים. בארה"ב שמן קוקוס הפך ללהיט אודות תרומתו להרזייה: הוא מפחית את אחוזי השומן בגוף ומשקל הגוף. ההסבר המדעי לכך הוא כי שמן קוקוס מכיל בעיקר חומצות שומן רוויות מגודל בינוני, מתעכל במהירות, ואינו הופך לשומן בגוף. בנוסף, שמן קוקוס כתית מעולה מעניק אנרגיה, מגביר את קצב חילוף החומרים, מגביר שריפת קלוריות, מעניק תחושת שובע לשעות רבות ומפחית את התאבון.

 

3. משקיפים מעט את הבצל.

 

4. מוסיפים את הקוביות חזה עוף, "סוגרים" 2 דקות מכל צד (חזה עוף מקבל צבע לבן).

 

5. מוסיפים דלעת וג’ינג’ר ונותנים עוד כ-2 דקות כדי שדלעת תתרכך מעט.

  הידעתם שדלעת עשירה באשלגן, וויטמין A,B,C יש בה הרבה מאד בטא קרוטן, ומינרלים כמו סידן, מגנזיום וברזל ודלה בקלוריות.

בצל – מקור מעולה לסיבים תזונתיים, ויטמין C ו- B6.

 

6. מוסיפים לווק  כוס נוזל קוקוס, כוס מים, כפית גדושה קארי מסאלה, כפית פלפל שחור גרוס ו-2 כפיות רוטב סויה (אני משתדלת לקנות רוטב סויה עם פחות נתרן).

  הידעתם שקארי מסאלה זו תערובת תבלינים מצפון הודו, שמורכבת מתבלינים כגון כורכום, ג'ינג'ר, כמון, קארי וצילי. תערובת זו אמורה לחמם את גופינו, ולכל התבלינים הללו מיוחסות תכונות בריאות חשובות:

כמון עוזר במקרים של התקררות, שפעת, בעיות בדרכי הנשימה, אסטמה, ברונכיטיס,אנמיה ואנטי-סרטני.

כורכום – אחד התבלינים הכי בריאים, נחשב לסופר -פוד, אנטי דלקטי טבעי, וכיום מומלץ לצרוך 2 גר’ כורכום ביום למניעת מחלות כמו סרטן, טרשת עורקים, בעיות בכבד, דלקות ועוד.

ג'ינג'ר – נחשב לצמחי מרפא החשוב ביותר ברפואה ההודית. מחמם, אנטי-דלקטי, מגביר חשק מיני, ממריץ מערכת הלב ועצבים, עוזר כנגד סינוסיטיס ושיעול.

פלפל שחור – ממריץ, מחטא ומחסן.

שום  – נחשב לסופר-פוד, אנטיביוטי, נוגד סרטן, מפחית כמויות כולסטרול ושומן בדם, מעלה כולסטרול "טוב" ומפחית כולסטרול "רע". כמו כן שום מונע קרישיות דם ומעורר את המערכת החיסונית.

סלרי – נחשב למזון עם ערך קלורי שלילי, אנטי דלקטי ואנטי סרטני. 120 גרם מכילה 19 קלוריות בלבד. הגוף נזקק להרבה יותר מאשר 19 קלוריות על מנת להכין, לאכול, לעכל ולפנות מהגוף את אותו ספל הסלרי, לכן סלרי נחשב למזון ששורף שומן. ניתן לאכול סלרי ככל שנרצה מבלי שהגוף יצבור שומנים.

6. מערבבים ומוסיפים את הסלרי ושום מעוך וקצוץ.

 

7. תסגרו את המכסה ותנו להתבשל עוד 5 – 7 דקות על אש בינונית.

 

 המוקפץ מוכן  –  יאמי!

 

בתור תוספת למוקפץ הכנתי חיטה ירוקה (פריקי). היא מכילה יותר חלבונים, ויטמינים ומינרלים מאשר רוב הדגנים, מאוד דיאטטית אודות כמות סיבים תזונתיים גדולה וערך גליקמי נמוך מאוד, שמבטיח תחושת שובע לאורך זמן מכמות קטנה יחסית. לי מספיק 2-3 כפות של פריקי לצד המנה העיקרית כדי ליהנות ולשבוע.

מצרכים:

כוס חיטה פריקי

2 כוסות מים

חצי כפית מלח ים

כפית כוסברה יבשה

כפית בזיליקום יבש

חצי כפית פלפל שחור גרוס

חופן קטן (15 יחידות) של אוכמניות מיובשות או צימוקים שחורים.

1/4 כפית שמן קוקוס

 אופן ההכנה:

1. אם אתם רוצים שהמנות יהיו מוכנות ביחד – תתחילו לבשל את החיטה לפני המוקפץ.

2. תשטפו את החיטה עם מים. תוסיפו כ- 2 כוסות מים לסיר בו אתם מבשלים את החיטה. תביאו לרתיחה ותנמיכו את האש. תוסיפו תבלינים.

3. כעבור כ-15 – 17 דקות, כשהמים מתאדים, תסגרו את האש ותכסו את הסיר עם המגבת יבשה ל 5-10 דקות (תלוי כמה סבלנות יש לכם, כי זה מפיץ ריחות כל כך מגרים במטבח, שממש קשה להתאפק).

 

שיהיה בתיאבון!

 

למי שמחפש להירשם לעדכונים, אימונים חדשים, טיפים בתזונה ומתכונים בריאים ומטריפים – הדרך הכי פשוטה להישאר מעודכן – להירשם לעדכונים בדף הפייסבוק שלי (לעשות לייק וללחוץ "הירשם לעדכונים"):

 

נתראה שם ושיהיה המשך שבוע מקסים!

 

ג’ני