שינוי תזונתי שבועי לגוף בריא וחטוב – צורכים שומנים בריאים

כל המידע וטיפים כיצד למקסם שומנים בריאים ולהפחית שומנים פחות טובים. בנוסף, קבלו מתכון בריאות לפסטו ביתי מועשר בשומנים בריאים ורעיון לארוחת חטיף לפני האימון כושר.

הסטודיו וחלון שיש לו תפקיד בהמשך הסיפור. צילום: יאיר המר

היי,

בפוסטים הקודמים התחלנו לדבר על שינוי הרגלי התזונה כדי להפוך את התזונה שלנו לבריאה ונבונה יותר,

והצגתי דרכים להתחיל להתניע את התהליך, כדי שתוכלו להשיג את המטרות האישיות שלכם:

לשמור על הבריאות, לקיים אורח חיים בריא יותר, לסייע בהשגת מטרות ספורטיביות ואתלטיות,

לסייע בתהליך ההרזיה או דיאטהלהרגיש טוב יותר עם הגוף שלנו, להתחטב ולהרגיש שאנחנו

עושים דברים למען עצמינו.

הפוסט הזה מוקדש לנושא של שמן ושומן וכיצד נוכל לצרוך אותו בחוכמה ותבונה כדי לקיים

אורח חיים בריא יותר, לשמור על המשקל, או בתהליך הדיאטה והרזיה.

אז קודם כל, לצורך הבהרה, שומן זה לא בהכרח דבר רע, להפך אנו זקוקים לשומן כדי לקיים

חיים ותהליכים חיוניים בגופנו, לרבות תפקוד תקין של מערכת העצבים, מערכת ההורמונלית,

ואפילו לצורך הרזיה וירידה במשקל! כן כן! שומנים בריאים עוזרים לנו להטמיע שומן בגופנו.

אבל בואו גם נבהיר שלא כל שומן הוא טוב, ואנחנו צריכים להפחית את הצריכה שלהשומן

ה"רע" – כגון שומן טראנס המצוי במרגרינה וכל מיני מזונות תעשייתיים עם אורך חיי מדף

ארוכים בדרך כלל, שומן מוקשה או מוקשה חלקית – כנ"ל, לא בריא ורצוי שלא יופיע בתפריט שלנו.

אגב, מצאתי לא פעם אחת, ששומני טראנס ושומנים מוקשים או מוקשים חלקים נמצאים ואף מכבבים

ב"מוצרי בריאות" וחטיפי בריאות למיניהם, שאוטומטית הופך אותם למוצרים פסאודו-בריאותיים.

גם שמני סויה וחמניות העשירים באומגה 6 נחשבים פחות איכותיים ורצוי לצרוך אותם פחות

(במילים אחרות וכאן אהיה פחות אדינה – לא לצרוך אותם).

כמובן, שממש לא מומלץ לצרוך שמנים מזוככים שנהוג להשתמש בהם בבישול (קנולה, סויה, חמניות וכו') .

שומנים ושמנים בריאים הם שמן זית, שמן שומשום, טחינה, אבוקדו, דגים, במיוחד דג סלמון,שמן קוקוס בכבישה קרה,

אגוזים, אגוזי מלך, פקאנים, קשיו, שקדים, גרעינים, אגוזי ברזיל (כמובן, בגרסה הלא-קלויה.

אם אגוזים עברו קלייה – הם פחות בריאים או שלפחות חלק מאותם תכונות הבריאותיות שבגינם אנו

רוצים לצרוך אותם – כבר אינם, ומה שנשאר זה רק קלוריות).

אז בואו נשתדל לצרוך את השומנים הכי בריאים ונכונים לנו בצורה הכי טבעית ובריאה.

אוהבים לאכול? כולנו!

בואו נודע שכולנו, או לפחות רובנו, אוהבים לאכול, כולל אני, מאד אוהבת לאכול. מצד שני – כמו שכתבתי בפוסט על דיאטה

עלינו לבחור את המזונות בתבונה כדי שלא נצטרך להיות בדיאטה.

בואו נכיר בעובדה שרוב המוצרים התעשייתיים רחוקים מלהיות בריאים אפילו אם הם מציגים את עצמם ככאלה,

בשם העלויות ייצור (שימוש בשמן זול יותר), רצון להאריך את אורך חיי מדף של המוצרים

(שימוש בשומני טראנס או שומנים מוקשים או מוקשים חלקית, חומרים משמרים, סוכרים, נתרן בכמויות מוגזמות),

רצון להציג מוצר אטרקטיבי יותר מבחינת המראה והטעם (שימוש בצבעי מאכל, חומרי טעם וריח, מייצבים,

סוכר ומלח בכמויות שיכולות להרוג סוס) ועוד אלף סיבות אחרות.

אז בואו נהיה צרכנים נבונים ונדאג אם כך לעצמינו בעצמינו – נכין את המוצרים הללו במטבח הביתי

שלנו וניהנה ממגוון היתרונות הבריאותיים שאנו נייצר עבורינו ומשפחתנו.

מצאתי דרך להרוויח הכל בלי לוותר על כלום!

במהלך השנים רכשתי נסיון בעולם הכושר והתזונה, ואודות לאהבה שלי לאוכל ורצון לתמוך תזונתית

בהישגיי הספורטיביים – התחלתי לבשל, כאשר העקרון שמנחה אותי – זה להפוך את החסרון ליתרון

לקחת מתכון קיים או רעיון למאכל, "למחוק" את החסרונות – להמיר במצרכים בריאים יותר, להפחית

בכמות השמן וגם להשתמש בשמן בריא יותר, כלומר, להעשיר את המנה בערכים תזונתיים שהוספתי

כדי להפוך את המנה  למצוינת מבחינה הבריאותית.

כך אנו מרוויחים הכל בלי לוותר על כלום.

ספתי כדי להפוך את המנה למצויינת מבחינה הבריאותית. כך אנו מרוויחים הכל בלי לוותר על כלום.

מתכון בריאות לפסטו ביתי:

ממרח פסטו מעשיר מאד את עולם הכריכים, מתאים לסנדוויץ עם חביתה, הולך מצויין עם כל סוגי הגבינה, טונה, ירקות, פסטרמה, עוף, דגים, כתיבול לקוביות טופו, סלט (פשוט מוסיפים כף פסטו וזה משדרג כל מנה). יש כאלה שקונים את הממרח (אגב, במחיר גבוה מאד אם לא לומר מופקע עבור הצנצנת הקטנה, היום ראיתי ממרח פסטו שנמכר ברשת מזון בריאות אורגנית גדולה – 200 ג' ב-18 ש"ח!). בנוסף, ממרח תעשייתי מכיל מרכיבים הרבה פחות איכותיים מהגרסה ביתית: כמות גדולה מאד של שמן צמחי ולא שמן זית (זוכרים ששמן צמחי פחות בריא בגלל שהוא עשיר באומגה 6 ולא אומגה 3 או 9?), חומרים משמרים, מייצבים  וכל מה שאנו רוצים להימנע בתזונה שלנו. אז בואו נכין את הפסטו בצורה הכי בריאה לנו וגם בעלות הרבה יותר נמוכה. בנוסף, מהתגובות שאני מקבלת על הפסטו הזה מבעלי וחברים שטעמו ממנו, אני מבטיחה ואתם גם תגלו בעצמכם, שזה יצא הרבה יותר טעים מהמוצר הקנוי!

מצרכים:

צרור בזיליקום טרי 1 (קנו אצל הירקן ולא בחבילה הקטנטנה הארוזה בסופר – אותו מחיר בדיוק, אבל כמות הרבה יותר גדולה)

3 שיני שום

6 כפות שמן זית איכותי

חופן אגוזי מלך

פלפל שחור גרוס – חצי כפית

מלח אטלנטי – כפית שטוחה

זמן ההכנה – 5 דקות

אופן ההכנה:

1. שוטפים את הבזיליקום, מפרידים את העלים מהגבעול, (משתמשים רק בעלים), ומייבשים אותם קלות.

2. מכניסים את כל המצרכים למיקסר עד שנוצרת תערובת חלקה.

3. שומרים בצנצנת במקרר עד שבוע.

4. ניתן להוסיף למנות הפסטה, העוף, דגים, סלטים, כממרח לסנדוויץ. אם רוצים – ניתן להוסיף גם גבינת פרמז'ן מגוררת בעת השימוש.

יצא לי כמות יפה של ממרח – מלאתי צנצנת של 330 מ"ל !

וכבר השתמשתי בפסטו הטרי לארוחת חטיף שלי לפני האימון כושר– פרוסת לחם מלא אורגני, מריחה נדיבה של גבינת באפאלו 5%, כפית ממרח פסטו, 5 עגבניות שרי.

תיהנו ושיהיה בתיאבון !

אני זמינה לכל כל השאלות שלכם, לייעץ, לעזור – בדף הפייסבוק שלי WOW your body – בלוג הכושר של ג’ני

אשמח אם תשאירו שאלות ותגובות!


תעקבו אחרי בדף הפייסבוק שלי – מדי יום אני מעלה מתכונים קלים, בריאים וטעימים, רעיונות, טיפים להצלחה שלכם, עצות ועדכונים נוספים שיעזרו לכם להגיע לגוף בריא וחטוב.


נתראה שם ושיהיה לכם שבוע מקסים!

בהרבה אהבה, ג’ני