נוטלה זה הגילטי פלז'ר שלי. אפשר פתאום למצוא אותי ליד ארון המזווה עם כף גדולה חופרת עמוק בצנצנת הענקית של נוטלה ופשוט זוללת. חולה על נוטלה.
כל הטרום-חנוכה הזה מכניס אותי למצב רוח של טיגון לביבות ובכל שנה, אני מתאמנת בלמצוא טעמים חדשים.
לפני שבועיים הכנתי לביבות ריקוטה מתוקות עם צימוקים ואהבתי את הרעיון.
לפני שבוע ערכתי ניסוי ללביבות בטטות וקוקוס קלוי עם מייפל – והתאהבתי.
היום צץ לי רעיון לערבב שני מרכיבים שמנצחים תמיד – בבנות ונוטלה . כמה רע זה יכול להיות?
זהו – שלא.
זה טעים.
פצצות.
הלביבה רכה ונהדרת גם אחרי כמה שעות. היא לא מתוקה מידי ורוטב השוקולד מקפיץ אותה לגבהים מטורפים (למרות שאין חובה להגישה עם רוטב השוקולד).
לכ-12 לביבות בינוניות
2 ביצים טרופות
4 כפות גדושות של נוטלה
4 כפות גדושות של קמח לבן
כפית ווניל
1/2 כפית אבקת אפייה.
2 בננות גדולות בשלות ורכות.
בקערה לרסק את הבננות במזלג בריסוק גס. להוסיף את הביצים ולערבב.
להוסיף את הנוטלה ולערבב . להוסיף את הקמח ואבקת אפייה ולערבב שוב.
כדאי – אבל לא הכרחי- לקרר את התערובת כחצי שעה במקרר.
לחמם מחבת טפלון בינונית על להבה בינונית וחום נמוך-בינוני. להוסיף 2-3 כפות שמן קנולה.
למלא כף גדולה בתערובת, ולהניח בזהירות בתוך השמן החם. ליצור מרווחים בין הלביבות. בתחילה הלביבות נוזליות מעט ואחרי שהופכים אותן בזהירות – הן מתייצבות.
לטגן צד אחד במשך כדקה וחצי עד שתיים. לא יותר.
להפוך ולטגן שוב כדקה וחצי או שתיים.
כדאי ורצוי להיעזר בשני מזלגות כדי להפוך את הלביבה.
להוציא ולהשאיר כ-5 דקות עד שיתייצבו.
לבזוק עליהן א. סוכר. אפשרי גם סירופ שוקולד ביתי (מתכון בהמשך).
אופציונאלי לפני שהופכים את הלביבות לפזר מעט שוקולד צ'יפס לבן, סתם בשביל הכיף.
אופציונאלי : אפשר להחליף את הקמח בחצי קמח שקדים, זה מעדן את הלביבה ומעניק לה טעם נהדר של שקדים.
לסירופ שוקולד
לא הכרחי אבל משמח את הגוף והנפש:
שתי כפות נוטלה גדושות מעורבבות עם 1/4 כוס חלב חם/מים רותחים.
חג שמח.
אהבתם את המתכון ? אז מה איכפת לכם ללחוץ על הכפתור “עקוב אחריי” למעלה בצד שמאל והמתכונים החדשים יגיעו ישירות אליכם במייל? מבטיחה – בלי חפירות, בלי פרסומות, רק מתכונים נטו.
בקרו אותנו בפייסבוק הסדנאות של פאני