פלפלים צהובים קלויים בשום

בחורה עם מחשב נייד

 

פלפלים

 

בבולגריה פלפלים הם הירק הלאומי

צ'ושקי .פלפלי השושקה המוארכים והמתוקים

לקראת בוא החורף מכינים בכל פינה ציבורי פלפלים קשורים בחוט

הבולגרים קונים בשקים ומכינים צידה לימות הקור בהם לא ניתן לצאת

הם מכינים רסק פלפלים מרוכז ומבושל שעות רבות עם שמן ושום מלח וסוכר – הסוס המפורסם שטעמו עילוי

מכינים פלפלים קלויים בחומץ ושום

מכינים פלפלים קלויים ומנוקים כשהם שלמים וממלאים אותם בכל טוב כמו צ'ושקי בורק – פלפל ממולא גבינות ומטוגן נוסח שניצל

או פלפלים ממולאים באורז ובשר …

ונותרו כל מיני ורסיות של פלפלים שמתאימים כאפריטיף וליווי לשתיה חריפה

אבללללל אין בבולגריה פלפלים צבעוניים כמו בארץ …

אז לקחתי לי את הפינה הזו והצהובים והאדומים וגם הירוקים בביתי חוגגים

והפעם רצועות פלפלים צהובים קלויים ומתובלים בטעם גנעדן

מתלווים נפלא למנגל של עצמאות לכל בשר

אש מכינים אותם כך

מנקים קילוגרם אחד של פלפלים וחותכים לאורך לרצועות לא דקות

מניחים בתבנית בינונית

מפרקים ראש שום טרי כי כעת העונה והם מתוקים ומניחים בין הרצועות

חותכים בצל קטן לרצועות אורך לא דקות ומניחים בתבנית

מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס גס (אפשר גם פלפל חריף אחד או יותר למי שאוהב)

מטפטפים שמן חמניות – לא זית – הוא משנה טעם משהו כמו 3-4 כפות

מערבבים כדי שהתיבול יגיע כל העסק

אופים בטורבו 250 מעלות לפחות 20 דקות שישחימו

מוציאים ומטפטפים כף טריאקי  ו2 כפות חומץ

מוסיפים כפית סוכר חום ובוחשים בעדינות טועמים ומתקנים תיבול-פלפל מלח

מקררים  סגור היטב בכלי מזכוכית עם מכסה

מתענגים על כל ביס..

באחריות

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.