הבלוג של אליס סלפטר

wellness

אני עובדת עם נשים, גברים, בני נוער וילדים ומטפלת בקשת רחבה של נושאים, הקשורים רובם ככולם לאתגרים בחיי היום יום, ולחיפוש מיתאם למצבים משתנים. איך מתוך משבר או מצוקה בבריאות הרגשית או הפיזית ניתן למצוא במהירת דרך לשיקום... +עוד

אני עובדת עם נשים, גברים, בני נוער וילדים ומטפלת בקשת רחבה של נושאים, הקשורים רובם ככולם לאתגרים בחיי היום יום, ולחיפוש מיתאם למצבים משתנים. איך מתוך משבר או מצוקה בבריאות הרגשית או הפיזית ניתן למצוא במהירת דרך לשיקום וחזרה לצמיחה, לבריאות ולשמחת חיים?

עדכונים:

פוסטים: 8

עוקבים: 3

החל מינואר 2012

התרגלתי כבר לקיטורים על צבע הפסטה והלחם, להקנטות שאני משלמת מיטב כספי על חותמת האורגני, והלצות שונות ומשונות על חשבוני. אני התרגלתי לקיטורים וילדי מצידם, בהדרגה, מתרגלים לאוכל – סידור הגון! אבל אני מוכרחה להודות, שממש הופתעתי כאשר ביתי האמצעית, הכריזה יום אחד (האמת בשמחה די גדולה שהיא יכולה להגן על שם אמה כבשלנית) שכל החברות שלה ביקשו “את הסלט המיוחד של אמא” כשהכינו רשימה למאכלים, שמביאים בצהרים, להזין את ילדי הכיתה בהפסקת החזרות להצגה. האמת הפתעה לא קטנה, לאחת כמוני, שויתרה מזמן על מחמאות בתחום הקולינריה מילדיה. הכנתי את סלט הקינואה שלי….

12/05/2012

למרות מאמציי להיות יצירתית ועיקבית, רוב ניסיונותי להאכיל את ילדיי באוכל בריא, לא ממש זוכים לתגובות נלהבות, אבל אני לא מוותרת. התרגלתי כבר לקיטורים על צבע הפסטה והלחם, להקנטות  שאני משלמת מיטב כספי על חותמת האורגני, והלצות שונות ומשונות על חשבוני. אני התרגלתי לקיטורים וילדי מצידם, בהדרגה, מתרגלים לאוכל – סידור הגון! אבל אני מוכרחה להודות, שממש הופתעתי כאשר ביתי האמצעית, הכריזה יום אחד (האמת בשמחה די גדולה שהיא יכולה להגן על שם אמה כבשלנית) שכל החברות שלה ביקשו “את הסלט המיוחד של אמא” כשהכינו רשימה למאכלים, שמביאים בצהרים, להזין את ילדי הכיתה בהפסקת החזרות להצגה. האמת הפתעה לא קטנה, לאחת כמוני, שויתרה מזמן על מחמאות בתחום הקולינריה מילדיה. הכנתי את סלט הקינואה שלי עם ירקות “בסיס” בלבד, והנחתי אותו על שולחן ההגשה תוך ידיעה ברורה, שאת מחצית הקערה הענקית אוכל להחזיר הביתה. (חוץ מהחברות של ביתי אף אחד לא יתקרב לסלט, כשמצידו הימני יש סלט פסטה, ספגטי ברוטב, שניצלים, צ’יפס ועוד מאכלי ילדות מוכרים). ואז נפתחה דלת האולם בו נערכו החזרות, וקבוצה של ילדים סמוקי לחיים, מורעבים שעטה לעברינו. מרוב תדהמה, לא ממש זוכרת פרטים, רק שתוך דקות ספורות הקערה התרוקנה וכמה ילדים התחרו על ללקק את השאריות. אמהות שהיו במקום, נדהמו כמוני, וכמה מהן ניסו את זה ודיוחו על אותה רמת התלהבות גם מפעוטות שרק התחילו לאכול! עבורי עוד הוכחה ששווה להתעקש למצוא מיתאם, גם בין בריאות לטעם!

מתכון מנצח

אז מה צריך?

  • כוס אחת קינואה לבנה
  • ארבע עגבניות בשלות
  • שלושה מלפפונים
  • חצי בצל אדום
  • מיץ מלימון וחצי או יותר (לפי הטעם)
  • שמן זית
  • לתיבול קצת מלח גס

איך מכינים?

פשוט: שוטפים את הקינואה היטב (אני מכניסה למסננת תחת מים זורמים).  מעבירים לסיר בינוני, ומוסיפים מעל קצת פחות משתי כוסות מים רותחים. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מערבבים מדי פעם ומורידים מהאש ברגע ש”הזנבות” של הקינואה (הכוונה לחצי עיגול – איך קוראים לזה?) מבצבצים. חשוב שהקינואה לא תהיה רכה מדי! מצננים. אם הקינואה מוכנה ועוד לא נספגו כל המים אחרי צינון, אפשר להניח אותה במסננת לכמה דקות.

את הירקות קוצצים קטן כמו לסלט ערבי ומוסיפים לקינואה המצוננת. מתבלים במלח גס, שמן זית והרבה מיץ לימון. (אני מתחילה ממיץ מלימון אחד, טועמת ומוסיפה, כמה שאפשר יותר – כל עוד לא חמוץ לי מדי).

זהו – עכשיו צריך רק לשמור שהזריזים והחזקים ישאירו משהו גם לשאר…

ל”ילדים גדולים”  אפשר להוסיף כמובן עוד ירקות – פלפלים צבעוניים, צנונית, פטרוזיליה, כוסברה, ועוד, כיד הדמיון והמוזה.

טיפ לממהרים: מכינים את הקינואה מבעוד מועד ושומרים במקרר. כשרעבים – אפשר פשוט להכין סלט ירקות ולהוסיף לו את הקינואה בכמות הרצויה. בהתחשב בכמות החלבון הגבוהה שיש בקינואה – זאת ארוחה מלאה, בריאה ומשביעה שניתן להכין ביו רגע – לפי מספר הסועדים.

עוד מהבלוג של אליס סלפטר

תצוגה מקדימה

צונאמי מתוך הר געש

צונאמי האלימות חדר גם אלינו הביתה. ביתי, בר המצווה, סיפרה לי כששאלתי "איך היה היום בביה"ס?", שבבוקר היתה מאד עצובה. "למה?" שאלתי, "בגלל כל מה שקורה בארץ..", "מה קורה יפה שלי?", אני, מסרבת...

תגובות

פורסם לפני 6 years

שלום עולם!

שלום, ברוכים הבאים לבלוגים של סלונה. שיהיה הרבה בהצלחה, ויש לנו גם כמה טיפים בעמוד הראשי של הבלוגים (הקישור הכי שמאלי בסרגל הניווט)....

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

לא הגיע הזמן שתחליפי בוס?

גם אם את עצמאית וגם אם יש מעליך ממונים - בכל מקרה יש לך בוס. אז מי הוא? מי אומר לך מה לעשות? מי קובע מה נכון ומה לא נכון לך? מי מחליט על המדדים שעל פיהם את נמדדת? מי קובע האם עשית מה שהיה צריך לעשות או לא? בקול מי את מקשיבה? אם...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה