עוגת שזיפים שסיגלית הכי אוהבת

עוגת פירות קייצית, מתוקה חמצמצה וטעימה בטירוף, כזאת שקשה להפסיק ליישר…

סיגלית זו אחותי הקטנה, האהובה והיחידה, ומי שיש לו אח קטן מבין שתמיד ארצה לשמח אותה, לגונן עליה, להקל עליה. היא הרי אחותי הקטנה.
לכן, כשאני רוצה לפנק אותה אני מכינה לה את מה שהיא הכי אוהבת: את עוגת השזיפים שלי. הפעם עשיתי קצת שינויים (שדרוגים בריאותיים), הפחתתי בכמות הסוכר,  השתמשתי רק ב-3 ביצים ואפילו שילבתי מעט קמח מלא. התוצאה היתה מצוינת!
image
אז הנה עוגת השזיפים שסיגלית הכי אוהבת!
המרכיבים:
לעוגה:
3 ביצים L
1.5 כוסות סוכר
1 כוס חלב (או חלב סויה)
4 כפות מיץ לימון
1 כף גרידת לימון
3/4 כוס שמן
2 כוסות קמח
1/2 כוס קמח מלא
1 אבקת אפייה
לשכבת השזיפים:
7 שזיפים שהושרו ב-2 כפות סוכר דמררה ו-2 כפות קוניאק במשך שעתיים
לפני האפייה:
1-2 כפות סוכר דמררה (לא חובה)
להגשה:
מעט אבקת סוכר
אופן ההכנה:
להקציף (רצוי במיקסר) את הביצים עם הסוכר ולהוסיף בהדרגה את השמן, החלב, מיץ הלימון וגרידת הלימון.
מתקבלת עיסה סמיכה.
להפסיק את פעולה המיקסר.
בקערה נפרדת, לנפות יחד את הקמחים ואבקת האפייה ולהוסיף ידנית את התערובת לעיסה הנוזלית.
לערבב בעדינות רק עד שמתקבלת עיסה אחידה. חשוב להימנע מבחישת יתר.
להעביר את בלילת העוגה לתבנית עגולה משומנת בקוטר 26
לסנן את השזיפים ולפזר אותם בשכבה אחת מעל העוגה. הם ישקעו פנימה במהלך האפייה.
לזרות מעל מעט סוכר דמררה (לא חובה)
לאפות ב-175 מעלות כ- 50 דקות, עד שקיסם המוחדר לעוגה (לא לשזיפים, אלא לעוגה עצמה) יוצא עם פירורים לחים.
להוציא את העוגה מהתנור ולצנן.
לפני ההגשה לפדר במעט אבקת סוכר.
הערה: אפשר להכין את העוגה גם עם משמשים , נקטרינות או אפרסקים
בתיאבון!
חיים וטעים!
אורלי כהן - חיים וטעים
אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.