סלט אנדיב ושזיפים

בחורה עם מחשב נייד

סלט ירקות ושזיפים בתוך סירות אנדיב

מגש של "סירות" הוגש לשולחן, סירות מלאות בסלט פיקנטי ומלא טעמים.

שילוב של פרי, ירק, חריפות, מרירות, מתיקות… כל מה שאנחנו אוהבים במנה שמתאימה כפתיח לארוחה, כמנת נשנוש ע"י בירה צוננת, לאירוח וסתם כך לפינוק.

אז ישבנו לנו וזללנו בכיף. ככה עם הידיים. לוקחים סירה ואוכלים.

לא שאלתי כלום. חיכיתי.

המלך אכל ואח"כ אמר: איזה כיף, בכל רגע מרגישים טעם אחר בפה. כל סירה טיפונת שונה, לכל ביס יש טעם אחר.

ואני מחייכת לי וחושבת: איזה כיף שהחיך של המלך כל כך אינטליגנטי… רגיש ומודע… איזה כיף להכין לו אוכל.

אתם בטח מרגישים את הגעגוע שעולה מהפוסט הזה, למרות אורכו הקט (או שמא יש לומר "קוצרו"). המלך נסע לחו"ל ל- 5 ימים (מישהו צריך לעבוד בבית הזה) ואני נהייתי רגשנית.

שוטי שוטי ספינתי…

סירות אנדיב עם סלט שזיפים

המרכיבים למגש סירות 20X30:

2 יחידות אנדיב

2 שזיפים

2 גבעולי בצל ירוק

עלים מ- 10 גבעולי נענע

עלים מ- 10 גבעולי פטרוזיליה

עלים מ-10 גבעולי כוסברה

1/2 לימון

מיץ מ-1 לימון

1 כפית סילאן טבעי

שמן זית

מלח ים אטלנטי

פלפל שחור גרוס

פלפל צ'ילי קצוץ דק (כמה שאוהבים)

1 כף חמוציות / צימוקים קצוצים דק

אפשרות לגיוון: מעט גבינת עיזים מפוררת או שמרי בירה (לטבעונים)

אופן ההכנה:

חותכים את תחתית האנדיב ומפרקים אותו ל"סירות". מניחים ע"ג מגש.

את הלבבות של האנדיב לא זורקים חלילה, אלא קוצצים ומעבירים לקערה.

חוצים את השזיפים, מגלענים ופורסים אותם לפרוסות דקות. מוסיפים לקערה.

קוצצים את חצי הלימון לקוביות קטנטנות – עם הקליפה(!) ומוסיפים גם אותן לקערה.

קוצצים את הבצל הירוק לטבעות דקיקות ומוסיפים גם אותן לקערה.

מוסיפים גם את הפלפל החריף והחמוציות / צימוקים.

קוצצים מעט את עשבי התיבול ומעבירים לקערה.

סוחטים את הלימון פנימה, מוסיפים שמן זית, סילאן, מלח, פלפל ומערבבים. טועמים, מתקנים תיבול וממלאים את הסירות בסלט הנפלא הזה.

אם החלטתם להוסיף גבינה או שמרי בירה, זה הזמן לפזרם מעל הסירות.

כעת, מגישים לשולחן ונהנים מהרומנטיקה של המנה היפה הזאת.

הערה: פרט לבצל הירוק והלימון, כל שאר המרכיבים נקצצו גס, בכוונה. כדי לתת מקום וביטוי לכל מרכיב ומרכיב.

למתכון נוסף שלי עם אנדיב: סירות אנדיב עם תפוחים

בתיאבון!

חיים וטעים!

 

 

אורלי כהן - חיים וטעים
אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.