אם קונים ביום חמישי זר של אספרגוס בשוק ומשאירים אותו בכוס עם מעט מים, קיבלנו גם אגרטל ירוק ורענן במטבח וגם מנה מצויינת לארוחת שישי.
מתכון קל ומהיר למנה שנראית יפה כמו מנה של מסעדה.
מי צריך יותר מזה? אני! צריכה עוד זר של אספרגוס!
מרכיבים:
1 חבילת אספרגוס עדין
לרוטב:
1/3 כוס שמן זית
1 כף רוטב סויה
מיץ מ-1 לימון גדול (או 2 קטנים)
1 כפית אריסה חריפה של אוליביה (שקיבלתי להתנסות והוכתרה כלהיט הבא של הבית)
1 בצל ירוק קצוץ לטבעות קטנטנות
פלפל גרוס
קורט מלח ים
1 כפית סילאן
1 כפית חרדל דיז׳ון חלק
להגשה:
חופן אגוזי מלך קצוצים גס
אופן ההכנה:
- חותכים 2-3 ס״מ מתחתית האספרגוס.
- חולטים את האספרגוס במים רותחים, מומלחים מעט, במשך 2-3 דקות. מעבירים בעזרת כף מחוררת לצלחת הגשה. (אם לא מגישים מיד, מעבירים את האספרגוס למי קרח כדי לעצור את הבישול ולשמור על הצבע הרענן)
- מערבבים בצנצנת את כל מרכיבי הרוטב ויוצקים ממנו על האספרגוס שבצלחת.
- זורים מעל את האגוזים ומגישים.