כשבעלי אומר לי שזו הפסטה הכי טעימה שהוא אכל בחיים! אני יודעת שזה מתכון שאני חייבת להעלות לבלוג.
למרות שהרוטב קרמי, הוא פרווה ואפילו טבעוני שכן הוא מכיל נוזל לבישול על בסיס אורז (אלפרו, 7.9% שומן).
המרכיבים:
500 גרם פסטה מאיזה סוג שאוהבים. אני השתמשתי בחונקי כמרים צבעוניים (הצבעים מתמציות ירקות)
6 לבבות ארטישוק – טריים / קפואים או משומרים. אני השתמשתי בשימורים – שופרסל
2 בצלי שאלוט קצוצים
1 כף שמן קנולה
2 כפות שמן זית
3 כפות יין לבן
1 קרטון ״שמנת״ לבישול על בסיס אורז אלפרו
1/2 כוס מים
3 ענפי טימין
מלח
פלפל
3 ענפי עירית קצוצים דק
8 פלפלונים צבעוניים קטנים (אפשר לשלב גם חריפים) פרוסים לטבעות
אופן ההכנה
שוטפים היטב ומסננים את לבבות הארטישוק (להוצאת טעמי לוואי) ופורסים לפרוסות בעובי של 1/2 ס"מ.
מחממים את 2 סוגי השמן במחבת עמוקה, מוסיפים את השאלוט ומטגנים 1-2 דקות. מוסיפים פנימה את פרוסות הארטישוק וממשיכים לטגן תוך ערבוב קל עוד דקה.
מוסיפים למחבת את היין ומבשלים על להבה חזקה עד לאידוי האלכוהול.
מוסיפים את שמנת האורז והמים, מביאים לרתיחה ומבשלים יחד כ-5 דקות.
מוסיפים את הטימין מתבלים במלח ופלפל.
במקביל, מבשלים את הפסטה המי מלח לפי הוראות היצרן.
לפני ההגשה, מוסיפים את הפלפלונים למחבת הרוטב, מביאים לסף רתיחה, מוסיפים את הפסטה, מקפיצים / מנערים את המחבת עד להטמעת כל הפסטה ברוטב.
מוסיפים את העירית הקצוצה ומגישים.
אגב, לאלפרו יש גם שמנת קוקוס לבישול ואפייה 9% שומן (מוצר חדש) שמתאימה להכנת תבשילים אסייתיים, הסמכת מרקים ועוד, ושמנת סויה 5% שממנה אני מכינה רטבים (כגון רוטב שמנת ופטריות) וקישים ( כגון קיש טבעוני של ירקות מוקפצים).
אם אהבתם את המתכון הזה, אשמח לדעת זאת. לייק או תגובה יתקבלו באהבה.
כדי שלא תפספסו מתכונים שאפרסם בעתיד, לחצו על כפתור "עקבו אחרי" המופיע בצד שמאל למעלה.
בתיאבון!
חיים וטעים!