הקדירה של סבתא – ארוחה טבעונית במושב צפרירים

ארוחה טבעונית מגוונת וטעימה בימי שישי בצהרים, אצל רינה במושב צפרירים.

image
הנוף של הרי יהודה הוא מהיפים בארץ, אם לא היפה ביותר וזה כשלעצמו סיבה מספקת להגיע למקום. כשהנוף יפה, והאוויר נקי נפתח התיאבון.
אבל אל דאגה, אצל ״סבתא״ – רינה לוי נמצא הפתרון! ארוחה של המון מנות טבעוניות, חמות וקרות שמגיעות לשולחן בזו אחר זו בלי שיש צורך לבחור או להתלבט. רק להתרווח מסביב לשולחן בחצר, מתחת לעץ חרוב וליהנות.
הוזמנתי ליום הפתיחה של "שישי טבעוני״ כדי לחוות ולסקר את הארוחה.
את פנינו קיבלה מלצרית נחמדה (המלצרים הם בני נוער מהמושבים הסמוכים) ומזגה לנו משקה היביסקוס בצבע ארגמני מפתה ובמתיקות עזה (מדי).
image
מגוון עשיר ובעיקר טעיייים של מנות טאפס החל לזרום לשולחן.
בין הסלטים שקיבלנו:
סלט של עדשים שחורות עם בצל מטוגן.
סלט ירקות עם עדשים שחורות עליו ויתרתי כי הכיל המון בצל חי.
סלט של סלק עם צ׳טני קוקוס ונענע.
סלט טאבולה מעולה!
חומוס מסבחה מצוין.
חציל בטחינה שחוסל במהירה.
סלט גזר עם שומשום שחור שנשנשתי עד תומו.
סלט טעים של שעועית לבנה, בצל (שהורחק) וסומק.
כרובית בטחינה וסומק שאני חייבת לנסות לשחזר.
צלוחית קטנטנה של מטבוחה עליה ויתרתי,
ממרח תפוחי אדמה חריף ומיוחד,
ותבשיל גבעולי מנגולד לבן שהיה מסקרן מאד.
image
ואת הכל אספנו עם פיתה חמה ונהדרת שיצאה מהטאבון.
לעיקריות קיבלנו קדירת סינייה של תפוחי אדמה, מנגולד ובצל ברוטב טחינה. המנגולד והבצל היו רכים מאד ואילו תפוחי האדמה היו רכים במידה אך עדיין נגיסים. הטחינה היתה קרמית ודלילה מזו שאנו מכירים מהסינייה הבשרית, והיוותה למעשה רוטב מעודן שקישר בין הירקות.
image
יחד עם הסנייה הוגשו ״באג׳י״ שהם לביבות של קישואים וקמח חומוס עם 2 קערות רוטב: צ׳טני קוקוס וכוסברה וצ׳טני תמרים. זוהי מנה ממכרת מהמטבח ההודי שרינה מתמחה בו.
image
את הארוחה ליווינו בכוס בירת חיטה בהירה ממבשלת האלה, בצפרירים.
ולסיום הארוחה קינחנו בכמה עוגיות טחינה נפלאות, משולשי אבטיח קר (עם גרעינים, שחשבתי שעבר מן העולם), תה וקפה.
image
מחיר כל הטוב הזה (לא כולל בירה): 90₪ לאדם.
לסיכום: אם בא לכם לאכול אוכל טעים ובריא, על טהרת הירקות, הקטניות והדגנים, אוכל שמתאים לטבעונים אך גם קרניסטים ו״אוכלי כל״ נהנים ממנו, אוכל שסבתא רינה מבשלת ביד מיומנת, בואו למושב צפרירים בימי שישי, לפני שיגיעו הימים החמים.
הארוחה מתקיימת
בכל יום שישי של חודשי הקיץ, בין השעות 11:00-18:00.
לפרטים והזמנות:
אגב, בימי שבת מתקיימים במקום אירועים סגורים.
אורלי כהן - חיים וטעים
אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.