עוגת קרמבו טבעונית

עוגה חגיגית עשירה, שוקולדית וטעימה בטירוף. פרווה, בלי ביצים ולמעשה בלי שימוש במוצרים מהחי.

עוגת קרמבו טבעונית 3
את העוגה הזו הכנתי לרגל יום הולדתו ה-25 של גל, בני.
זוהי עוגה עשירה, שוקולדית וטעימה בטירוף, וגם טבעונית.
העוגה מורכבת ממספר שכבות שכולן קלות מאד להכנה. צריך רק טיפת סבלנות: שכבת בראוניז שוקולדית דחוסה ועשירה עם טעמי אספרסו וליקר קואנטרו, מעליה שכבת קרם וניל, מעליה שכבת קרם שוקולד קוקוס, מעל עומדות להן גבעות חמודות של קרם וניל ולבסוף פסי שוקולד מריר שמתקשה מעל העוגה ומוסיף מרקם וטעם.
.
"אזהרה" : העוגה איננה "עוגת בריאות" אך יומולדת יש רק פעם בשנה. נכון? אז מכינים, אוכלים פרוסה דקה ומכבשים את החברים. כך כולם נהנים.

.

עוגת קרמבו טבעונית

.

המרכיבים לתבנית עגולה 26:

שכבת בראוני*:
  • 300 גרם שוקולד מריר מומס
  • 1 כוס שמן קנולה
  • 1 כוס סוכר לבן
  • 1/2 כוס סוכר חום בהיר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 ספל אספרסו או 1 כפית קפה נמס בתוך 1/4 כוס מים
  • 2 גביעי מעדן סויה בטעם שוקולד
  • 2 וחצי כוסות קמח (אני משלבת בין קמח לבן לקמח כוסמין)
  • 1+1 כף קוניאק או ליקר קואנטרו
.
שכבת קרם וניל:
  • 2 אריזות שמנת צמחית (500 גרם)
  • 1 פודינג וניל (אינסטנט)
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
.
שכבת קרם שוקולד:
  • 400 גרם קרם קוקוס 21% שומן שקורר במקרר 24 שעות מראש (מיכל אחד)
  • 100 גרם שוקולד מריר מומס
  • 1/2 אריזת פודינג שוקולד (אינסטנט)
.
ציפוי שוקולד:
  • 100 גרם שוקולד מריר מומס
  • 1 כף שמן קוקוס נוזלי

.

עוגת קרמבו טבעונית 6

אופן הכנה:

בסיס העוגה- בראוני:

​1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
2. מכניסים את השוקולד המומס לקערת מיקסר. מוסיפים פנימה את השמן ואת 2 סוגי הסוכר ומערבלים.

3. מוסיפים את האספרסו, הוניל, כף אחת של הקוניאק (בכף השניה נשתמש בהמשך) ואת 2 מעדני הסויה תוך כדי ערבוב.
4. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.
5. יוצקים את התערובת לתבנית אפייה עגולה קפיצית מרופדת בנייר אפייה.
6. אופים כ-25 דקות, עד שמתקבל קרום על פני העוגה אך המרכז נותר עדיין רך. חשוב לא לייבש את העוגה.
7. מצננים את העוגה במקרר וממשיכים לבנות את שאר השכבות.
8. מוציאים את העוגה מהמקרר, מחוררים אותה בעזרת מזלג ומורחים מעל 1 כף קוניאק (או ליקר) בעזרת מברשת.
.
קרם וניל:
9. מקציפים יחד את כל החומרים עד לקבלת קצפת יציבה מאד.
10. מעבירים כמות של בערך כוס לשקית זילוף עם צנטר משונן בצורה שבוחרים ושומרים במקרר לצורך קישוט העוגה בסוף.
11. מורחים את יתרת הקרם ע״ג תחתית הבראוני באופן שווה. מיישרים את פני העוגה עם מרית, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא לפחות לחצי שעה.
.
קרם שוקולד:
12. מוציאים את קרם הקוקוס מהמקרר ומעבירים לקערת המיקסר. מתחילים להקציף, מוסיפים את אבקת הפודינג וממשיכים להקציף. תוך כדי הקצפה מוסיפים השוקולד המומס ומקציפים יחד עד לקבלת קרם שוקולד עשיר.
13. מוציאים את העוגה מהמקפיא, מורחים על קרם הוניל את קרם השוקולד, מיישרים את פני העוגה עם מרית ועוטפים בניילון נצמד. מכניסים את העוגה למקפיא לחצי שעה נוספת.
.
קישוט:
14. מוציאים את העוגה מהמקפיא ומזלפים עליה גבעות קטנות מקרם הוניל ששמרנו בצד.  (את הרעיון לגבעות האלה קיבלתי מעוגה שפירסמה חברתי המוכשרת יונית צוקרמן).
15. מערבבים את השוקולד המומס עם שמן הקוקוס לתערובת אחידה ונוזלית (אם צריך ניתן לחמם את התערובת מעט).
16. טובלים מזלג בשוקולד ומטפטפים באופן חופשי ע״ג העוגה ליצירת פסים לאורך ולרוחב או כל צורה אחרת שמוצאת חן בעיניכם.
17. מכסים את העוגה ושומרים במקרר עד להגשה.
עוגת קרמבו טבעונית 2
.
* המתכון ל״בראוניז טבעוני״ פורסם לראשונה באתר ״תנובה סויה״.  אפשר למצוא באתר מתכונים טבעוניים רבים שלי.
אם אתם מחפשים עוד עוגות טבעוניות אולי תציצו כאן:
אורלי כהן - חיים וטעים
אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.