סלט נודלס – אש!!!

סלט קר אבל לוהט, האש כבר בפנים. נודלס אורז דקיקים ברוטב חריף של טחינה ובוטנים. הכינו את המקלות

אני מתה על מנות הפתיחה של המסעדות האסייתיות: סלט אצות ומלפפון, חמוצים תאילנדיים, סלט נודלס אורז קר וחריף, מרק מיסו ועוד. ויש לי חוק לא כתוב בנושא הזה: אם אפשר לאכול את זה במסעדה, אז אני יכולה לשחזר את זה גם בבית.
חוק חוק… אבל איך מיישמים? מנסים, מוסיפים עוד משהו, טועמים, מוסיפים עוד קצת, משלבים, ושוב טועמים.
כך עד שמגיע השלב שבוא אומרים: זה זה! וקוראים למלך לטעום…

סלט קר של נודלס אורז דקיקים ברוטב חריף של טחינה ובוטנים

המרכיבים:
חצי חבילת אטריות אורז דקיקות מוכנה לפי הוראות היצרן, ומחכה לנו בתוך קופסת פלסטיק עם מכסה.

הרוטב:
3 כפות טחינה
1 כף גדושה חמאת בוטנים
4 כפות רוטב סויה אמיתי (למנת נטולת גלוטן, יש לרכוש רוטב סויה מתאים)
2 כפות שורש ג׳ינג׳ר קצוץ (אני מגוררת על פומפייה דקה)
2-3 כפיות סוכר
2 פלפל חריף סודאני קצוץ דק (אלו הקטנים הכי הכי חריפים), או אבקת צ׳ילי גרוס.
חצי כוס מים
4 כפות חומץ אורז

להגשה:
טבעות פלפל חריף
מעט בצל ירוק קצוץ
עלי פטרוזיליה או כוסברה

אופן ההכנה:
מערבבים את חומרי הרוטב היטב, מוסיפים לאטריות הנמצאות בקופסת הפלסטיק. סוגרים ומנערים היטב לאיחוד הטעמים.
מעבירים לכלי הגשה, צלחות או קערות.
מעטרים בפרוסות פלפל חריף ופטרוזיליה או כוסברה, מעט טבעות בצל ירוק וזהו.

היות ואין הנחתום מעיד על עיסתו, משתפת אתכם בציטוט של המלך לרוטב שהכנתי: ״הרוטב מוכן ומזומן להפוך כל לוקש למעדן״.

הערה: אם לא אוהבים חריף, ניתן להפחית את כמות הפלפל החריף, כמובן.

.

אם הגעתם עד כאן, בבקשה תפרגנו לי בלייק לעמוד של הבלוג: חיים וטעים- אורלי כהן” כך גם לא תפספסו שום מתכון שאני מפרסמת … 

 

בתיאבון!
חיים וטעים!

 

 

 

אורלי כהן - חיים וטעים
אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.