הבלוג של ויקטוריה שני

vickysu

ויקי סולקיס, כותבת פרוזה, מאמרים, טורים אישיים וסיפורים. למדתי בבית ספר לאמנות כתיבת פרוזה ותסריטאות, לאחר מכן עזבתי ללימודי עיצוב אבל המשכתי לכתוב באופן עצמאי. שואפת להוציא ספר לאור ולהצליח בתור סופרת.

עדכונים:

פוסטים: 23

החל מיולי 2016

מוס שוקולד
את העוגה הזו הכנתי לבעלי לכבוד ט”ו באב, אבל החלטתי לפרסם את המתכון כעת בגלל חברות שביקשו ממני ולכבוד חודש החגים.
למרות שיום האהבה כבר עבר אתם יכולים להגיש את המוס כקינוח לארוחת החג, בתור עוגת יום הולדת או סתם כשמתחשק להתפנק ואתם לא בעניין של לצאת לבית קפה.
לשומרי כשרות, ניתן להכין חלבי או פרווה.

המצרכים:
**לבסיס כשר לפסח-
 ראו טיפ לעצלנים, בסוף המתכון.
לבסיס, בצק פריך:
1.5 כוס קמח (מומלץ קמח עוגיות “סוגת” מס’ 4)
1/4 כוס סוכר דק
1/4 כוס קקאו
125 גר’ חמאה או מרגרינה מרוככת
3 כפות חלב או מים
1 ביצה

למלית:
300 גר’ שוקולד מריר 60%
2 מיכלים שמנת מתוקה או שמנת צמחית
2 כוסות חלב או 1 פחית נוזל קוקוס
2 חבילות אינסטנט פודינג בטעם שוקולד
2 כפיות תמצית רום
1 שקית ג’לטין

לקישוט:
1 חבילה דובדבנים מוקפאים מופשרים + 2 כפות סוכר
50 גר’ שוקולד מריר מגורר

תבנית אפייה קפיצית עגולה בקוטר 26 ס”מ או מרובעת 24*24
(אם יש תבנית בצורת לב אז עוד יותר טוב)

להכנת הבסיס:
* לערבל במיקסר עם וו גיטרה קמח, קקאו, סוכר וחמאה/מרגרינה עד להיווצרות פרורים
* להוסיף חלב/מים וביצה ולערבל עד שהבצק מתחיל להתאסף.
* להכין כדור מהבצק, לעטוף בניילון נצמד ולשמור במקרר כשעה.
* להוציא מהמקרר לרדד לעלה בעובי כ-5 מילימטר ולרפד את התבנית כולל הבסיס והדפנות.
* להקפיא במשך חצי שעה לפחות (ניתן להקפיא עד חודשיים).
* לרפד את הבצק בנייר כסף, למלא בשעועית יבשה או חומוס ולאפות בתנור שחומם מראש בחום בינוני (180 מעלות) במשך חצי שעה.

להכנת המלית:
* להמיס את השוקולד על בן מארי (בקערה מעל סיר מים רותחים כשהמים אינם נוגעים בקערה).
* לערבל במהירות גבוהה שמנת מתוקה, חלב או מי קוקוס, פודינג ותמצית רום במשך כשלוש דקות להוסיף את השוקולד המומס ולערבל עד להיווצרות תערובת אחידה.
* להמיס ג’לטין לפי הוראות היצרן, לצנן ולהוסיף לתערובת בזרם דק תוך ערבול במהירות נמוכה.
* למלא את הבסיס האפוי ולהכניס למקרר ל- 3 שעות לפחות.
* בינתיים להפשיר את הדובדבנים לערבב עם 2 כפות סוכר לפזר מעל המוס, לגרד שוקולד מעל ולהחזיר למקרר למשך הלילה.
למחרת לשחרר את המכסה מהתבנית ולהגיש.

טיפ לעצלנים:
במקום קלתית ניתן להכין בסיס ביסקוויטים,
לטחון במעבד מזון 150 גר’ ביסקוויטים פתי בר שוקו, עם 100 גר’ חמאה או מרגרינה ו-3 כפות סוכר, לפזר על בסיס התבנית ולאפות בחום בינוני במשך כ-15 דקות.
להמשיך להכין את המוס לפי ההוראות.
**לגירסא כשרה לפסח- יש להחליף את הפתי בר ב-150 גר’ עוגיות מצה עשירה+ 2 כפות אבקת קקאו.

עוד מהבלוג של ויקטוריה שני

שלום לכולם שמי ויקי סולקיס ואני רוצה להיות סופרת

היי לכולם, אני ויקי או ויקטוריה מה שמתחשק לכם ושאיפת חיי היא להוציא ספר לאור ולהצליח בתור סופרת, בנוסף לכך אני כותבת גם סיפורים קצרים וטורים אישיים. בחרתי לעצמי את שם העט ויקטוריה שני, מכיוון ש"שני" הוא למעשה קיצור של...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

קמפיין #שונה_ומיוחד - לקידום סובלנות לאנשים עם מוגבלויות וצרכים מיוחדים

אתם בוודאי קוראים את זה וחושבים לעצמכם, איך זה קשור אלי? אני אדם בריא ללא שום מגבלה ויש לי חיים טובים אבל כל מה שנכתב כאן הוא מסר ממני בשבילך. "צרכים מיוחדים" זאת לא מחלה שיש...

תגובות

פורסם לפני 6 months

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה