הבלוג של veredyehuda

veredyehuda

ראשית, אמא ל - 4 , רעיה מזה 32 שנה לאהוב נעורי, שותפי לחיים, ובהרבה מקרים גם לעבודה. מעצבת פנים, פריקית של טיולים והכרות עם עולם העיצוב על כל גווניו וסגנוניו. אוהבת לשלב טיולים, בארץ ובחו"ל עם חנויות עיצוב, לצלם, לקבל השראה... +עוד

ראשית, אמא ל - 4 , רעיה מזה 32 שנה לאהוב נעורי, שותפי לחיים, ובהרבה מקרים גם לעבודה. מעצבת פנים, פריקית של טיולים והכרות עם עולם העיצוב על כל גווניו וסגנוניו. אוהבת לשלב טיולים, בארץ ובחו"ל עם חנויות עיצוב, לצלם, לקבל השראה ולשתף. נוהגת להשתמש בטרנדים גם בחללי העיצוב. תוך התחשבות בסגנון החיים של הלקוחות וחשיבה פונקציונאלית בטווח הארוך וכמובן עיצוב עכשיווי על זמני. בין לבין מבלה במטבח אהבתי הנוספת, מתנסה, מחדשת, בוחשת, ומעלה קלוריות....

עדכונים:

פוסטים: 6

החל מיוני 2019

לחוח רך, עסיסי ומחורר בצורה שווה. מתוך געגועים לחמותי, שנפטרה בימים אלה לפני 12 שנים נכנסתי למטבח לנסות ולשחזר את טעמו הממכר

12/12/2019

חמותי האהובה, היתה תימניה מצויה, אישה חמה ומלאת נתינה. למרות שהמטבח לא היה החלק החזק שלה תמיד דאגה שיהיה בבית אוכל חם שנעשה בהמון אהבה. הספציאליטה שלה (לא יודעת איך אומרים בתימנית) היה הלחוח.

כשידעה שיש משפחה שיש לה ארוע משמח, או משפחה שחלילה יושבת שבעה, דאגה להשכים קום בבוקר ולהתייצב במטבח. לערום לחוחים על מגש ענק, לעטוף במגבת מטבח נקייה, ולחכות לישראל בנה, בעלי שיחיה, שיבוא לאסוף אותה ליעד.

הלחוח שלה היה רך, עסיסי, ומחורר בצורה שווה ומעוררת השראה. כך גם נהגה בימי שישי בבוקר, מכינה לחוח ומחכה לישראל שיגיע, אבל הפעם לקחת לורד, לארוחת השבת. אז מתוך געגועים לחמותי, שנפטרה בימים אלה לפני 12 שנים נכנסתי למטבח לנסות ולשחזר את טעמו הממכר.

אלבום פרטי

אלבום פרטי

 

לחוח תימני:

המצרכים:

חצי קילו קמח מנופה

3 כפות סולת

כף וחצי שמרים יבשים

כפית אבקת אפיה

כף סוכר

כפית מלח

4-5 כוסות מים פושרים

אופן ההכנה:

ראשית נערבב היטב את הסולת עם כוס מים פושרים.

נוסיף את הקמח, א. האפיה, הסוכר והשמרים ו-3 כוסות מים נוספות.

נערבב ביסודיות למניעת גושים. במידת הצורך, נוסיף עוד מים. העיסה צריכה להיות נוזלית, כמו ריוויון.

נכסה ונניח בצד כחצי שעה להתפחה, בשלב זה כבר נוצרות בועות אוויר והעיסה הופכת סמיכה.

ורד יהודה לחוחבמחבת

כעת ניקח מחבת טפלון, נשמן קלות עם נייר סופג, וניצק 1-2 מצקות מהבלילה ונשטח בהתאם לגודל המחבת. לאט לאט נוצרות בועות בבצק, והוא מקבל את צורתו המחוררת.

ורד יהודה לחוח במחבת

כשהשכבה העליונה נראית מוכנה, נכסה וננמיך את האש למשך דקה נוספת. אין צורך להפוך את הלחוח, החלק התחתון צריך להיות שחום קלות.

נוציא בעדינות על גבי מגבת ונניח להתקרר.

יש לצנן את המחבת היטב לפני היציקה הבאה, או לעבוד עם מחבת נוספת קרה.

חשוב לחזור על שלב הקירור של המחבת לפני כל הכנה של לחוח נוסף במידה ואתם עובדים עם מחבת אחת בלבד.

לחוח עם מרק ורד יהודה

הכי טעים להגיש עם מרק תימני אסלי שתמצאו מתכון שלו כאן, עגבנייה מרוסקת עם סחוג ובוורסיה שלי – דבש.

ב ת י א ב ו ן

עוד מהבלוג של veredyehuda

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 9 months
תצוגה מקדימה

הגיע הזמן לדבר על מה שקורה לנשים סביב גיל החמישים

ערב לנשים צעירות במיוחד, בחסות סלונה באולם מקאן רמת החייל ביום חמישי חמקתי בשמחה מההכנות לשבת והתייצבתי באולם, שורות שורות של נשים, מתרגשות לקראת המפגש החברתי, לקראת הופעתה של אודיה קורן, ובעיקר לקראת ההזדמנות לשים...

תגובות

פורסם לפני 7 months
תצוגה מקדימה

חנויות לעיצוב הבית בבטומי, גאורגיה

שופינג בבטומי מי היה מאמין שבסופ"ש קצרצר של 3 לילות אספיק גם לטייל, גם לאכול טוב,  וגם לעשות סיור חנויות עיצוב. לנוח..... ממש לא. אני פשוט לא מצליחה להיגמל, גם כשזה מיני סופ"ש , גם בעיר עולם שלישי,  וגם במחיר סדרי העדיפויות של...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה