הבלוג של veredyehuda

veredyehuda

ראשית, אמא ל - 4 , רעיה מזה 32 שנה לאהוב נעורי, שותפי לחיים, ובהרבה מקרים גם לעבודה. מעצבת פנים, פריקית של טיולים והכרות עם עולם העיצוב על כל גווניו וסגנוניו. אוהבת לשלב טיולים, בארץ ובחו"ל עם חנויות עיצוב, לצלם, לקבל השראה... +עוד

ראשית, אמא ל - 4 , רעיה מזה 32 שנה לאהוב נעורי, שותפי לחיים, ובהרבה מקרים גם לעבודה. מעצבת פנים, פריקית של טיולים והכרות עם עולם העיצוב על כל גווניו וסגנוניו. אוהבת לשלב טיולים, בארץ ובחו"ל עם חנויות עיצוב, לצלם, לקבל השראה ולשתף. נוהגת להשתמש בטרנדים גם בחללי העיצוב. תוך התחשבות בסגנון החיים של הלקוחות וחשיבה פונקציונאלית בטווח הארוך וכמובן עיצוב עכשיווי על זמני. בין לבין מבלה במטבח אהבתי הנוספת, מתנסה, מחדשת, בוחשת, ומעלה קלוריות....

עדכונים:

פוסטים: 6

החל מיוני 2019

מרק ריחני כמיטב המסורת שהכי נפלא לאכול עם חילבה ירוקה וגם בריאה, מעט מיץ לימון סחוט טרי, סחוג חריף ולחוח תימני

12/12/2019

איך אני, לבנבנה בנשמה שכמוני, נשביתי בקסם טעמי תימן. הכל התחיל לפני 38 שנים, כשהכרתי את אהבת נעוריי, ישראל, שהפך לאהבת חיי, שהפך לבן זוגי ואב ארבעת ילדיי. תימני חינני, שחרחר ושובה לב, בן לאישה חמה ומלאת נתינה.

אז קודם היא נכנסה אלי עמוק ללב, ואני נכנסתי אליה למטבח, והוספתי ופלפלתי את טעמי המטבח שלה בטעמים אותם הכרתי מבית אימי. כך דרך הקיבה, זכיתי לא רק באהבת בעלי, אלא גם כמושא להערצה למשפחתו שהורגלה למרקים, קמחים ובצקים.

למרק של חמותי הוספתי עגבנייה מרוסקת ובצלים שלמים, עשבי תיבול ושלל ירקות העונה והפכתי אותו למרק של ורד. כל יום שישי, עד פטירתה, היתה מכינה לי במיוחד לחוח אלוהי שרק היא ידעה להכין, ושולחת עם ישראל לארוחת השבת. אבל כאן, בשל הפומביות, אהבתי לחמותי ז”ל ושמירה על האותנטיות, אתן את המתכון הבסיסי, אך מורכב של מרק תימני ריחני.

בכל גשם ראשון המבשר את בוא החורף, אני מכינה את המרק המסורתי הזה. מקפידה להוציא לצלחת מרק בסיסית מזכוכית, כף גדושה בכל הטוב הזה, ומעט מן השמן הצף, טובלת לחוח מחורר, או כל פיתה תימנית טרייה, ומתענגת.

בפסח, אגב, את הלחוח מחליפה המצה המפוררת ואז המרק מקבל אינטרפרטציה שונה אך לא פחות טעימה ששמה בישראל פתות. לנצח, המרק תימני, הלחוח וריח החוואיג’, יזוהה עם חמותי האהובה, ויעלה לי זכרונות נעימים ממנה.

אלבום פרטי

אלבום פרטי

מרק תימני:

המצרכים:

4 כרעיים חצויים, מנוקים ומורתחים קלות

2 תפו”א חתוכים לרבעים

בצל קצוץ קטן

בצל אחד שלם

מספר שיני שום

צרור שלם כוסברה

2 כפות כוסברה מיובשת

2 כפות חוויאג’ למרק

2 כפות קמח

אלבום פרטי

אלבום פרטי

אופן ההכנה:

בשלב ראשון נפתח את התבלינים, נטגן במעט שמן את הבצל הקצוץ עד שיהפוך שקוף, להוסיף את הכוסברה היבשה והחוואיג’.

נוסיף את הכרעיים, תפו”א, שיני השום ובצל שלם. נכסה הכל במים ונסגור עם צרור כוסברה טרייה מעל.

נבשל במשך 3/4 שעה על אש נמוכה.

אלבום פרטי

אלבום פרטי

להסמכת המרק נוסיף רביכה:

2 כפות מרק עוף

2 כפות קמח

לערבב עם חצי כוס מים קרים למניעת גושים, להוסיף למרק ולבשל עוד 1/4 שעה.

הולך נפלא עם חילבה ירוקה וגם בריאה, מעט מיץ לימון סחוט טרי, סחוג חריף ולחוח תימני שתמצאו לו מתכון כאן

אלבום פרטי

אלבום פרטי

עוד מהבלוג של veredyehuda

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 11 months
תצוגה מקדימה

הגיע הזמן לדבר על מה שקורה לנשים סביב גיל החמישים

ערב לנשים צעירות במיוחד, בחסות סלונה באולם מקאן רמת החייל ביום חמישי חמקתי בשמחה מההכנות לשבת והתייצבתי באולם, שורות שורות של נשים, מתרגשות לקראת המפגש החברתי, לקראת הופעתה של אודיה קורן, ובעיקר לקראת ההזדמנות לשים...

תגובות

פורסם לפני 9 months
תצוגה מקדימה

חנויות לעיצוב הבית בבטומי, גאורגיה

שופינג בבטומי מי היה מאמין שבסופ"ש קצרצר של 3 לילות אספיק גם לטייל, גם לאכול טוב,  וגם לעשות סיור חנויות עיצוב. לנוח..... ממש לא. אני פשוט לא מצליחה להיגמל, גם כשזה מיני סופ"ש , גם בעיר עולם שלישי,  וגם במחיר סדרי העדיפויות של...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה