הבלוג של veredmioni

"אני רק טועמת…."

אני ורד, נעים מאוד :) בסוף שנות ה-30 לחיי, עו"ד שלא עוסקת במקצוע, מתגוררת בנהריה ומבלה הרבה בתל-אביב. הסיבה העיקרית שפתחתי בלוג הייתה לחץ בלתי מתון מצד הסביבה הקרובה אלי....אני מאוד אוהבת כל מה שקשור לאוכל, להכין ולאכול כולל... +עוד

אני ורד, נעים מאוד :) בסוף שנות ה-30 לחיי, עו"ד שלא עוסקת במקצוע, מתגוררת בנהריה ומבלה הרבה בתל-אביב. הסיבה העיקרית שפתחתי בלוג הייתה לחץ בלתי מתון מצד הסביבה הקרובה אלי....אני מאוד אוהבת כל מה שקשור לאוכל, להכין ולאכול כולל ביקור רב במסעדות, גדלתי בבית שנושם אוכל 24 שעות ביממה, כל בני משפחתי נדבקו בחיידק האוכל...בנוסף אני מאוד ביקורתית בכל מה שקשור לאוכל, משתפת הרבה את חברי בפייסבוק במתכונים שהכנתי ובמסעדות שבקרתי וככה בעצם עלה הרעיון, יותר ויותר אנשים אמרו לי שאני חייבת לכתוב את זה בצורה מסודרת ולשתף עוד אנשים, אז הנה אני כאן, פותחת בלוג אוכל, בבלוג יהיו גם ביקורות על מסעדות שבקרתי בהן וגם מתכונים שניסיתי, מקווה שתהנו.... ויש עוד משהו קטן שחשוב לי שתדעו עלי, אני כבר למעלה משנתיים שלא נוגעת בבשר או בחלב מטעמים אידאולוגיים, הייתי בטוחה שיהיה לי מאוד קשה, כי מאוד אהבתי בשר, הופתעתי ובגדול, לא קשה בכלל ואפילו קל מאוד, יש תחליפים מעולים להכל וחלק מהמטרה של המתכונים שלי זה להוכיח לכם זאת :)

עדכונים:

פוסטים: 45

עוקבים: 345

החל ממאי 2014

איך מכינים מנה עשירה, טעימה מגוונת ו…דיאטטית? ביצירתיות. פסטה ירקות מעודנת וטעימה – מנה מלאה ומשביעה גם למי שבדיאטה

07/09/2016

 

16-08-29-12-05-30-958_deco

בתור בלוגרית אוכל בסלונה, פנו אלי מהמערכת והציעו לי לכתוב מתכון דיאטטי ממצרכים מפתיעים שישלחו אלי כחלק משיתוף הפעולה עם חברת ספייסז. בהתחלה מעט חששתי, אך החלטתי לזרום עם זה בתור אתגר.

ביום חמישי בערב הגיעה אלי הביתה עם שליח החבילה המפתיעה ובה מצרכים וכלי בישול, ואני הייתי צריכה לגייס את תאי המוח הקולינריים שלי ולהמציא מתכון מתכולת החבילה.

האמת שזה היה ממש כיף לקבל את החבילה, היא הייתה בקופסא גדולה וארוזה מקסים, התרגשתי כמה ילדה קטנה לפתוח אותה, ועוד יותר התלהבתי לגלות מה מסתתר בתוך החבילה.

16-08-27-19-29-17-935_deco

 אני לא אמתח אתכם יותר מדי ואגלה לכם את תכולת החבילה שקבלתי:

שמן זית של מותג הבית של ספייסז ‘ארץ’, גבינת פרמז’ן, פטי גלבוע של מחלבת ברקנית, ארטישוק צרוב בצנצנת, מחבת ווק של ולירה, ומכשיר לחיתוך ירקות בצורת ספגטי.

שמן זית 'ארץ', גבינת פרמז'ן, פטי גלבוע של מחלבת ברקנית, ארטישוק צרוב בצנצנת, מחבת ווק של ולירה, ומכשיר לחיתוך ירקות בצורת ספגטי

 איך שראיתי את המכשיר המגניב הזה לחיתוך ירקות כבר היה לי ברור מה אני הולכת להכין לכם: ספגטי העשוי מקישואים וזוקיני בתוספת של עגבניות שרי וארטישוק עם רוטב של אבוקדו ומעט גבינת פרמז’ן מעל: דיאטטי, מרענן וטעים זה לא מילה.

אז קדימה למתכון.

ספגטי זוקיני

מצרכים:

לספגטי:

2 כפות שמן זית

3 זוקיני גדולים אפשרי במקום זוקיני 3 קישואים קלופים וחתוכים לרצועות דקות וארוכות

2 -3 שיני שום כתושות

צנצנת של ארטישוק צרוב

חצי חבילת עגבניות שרי חצויות ל-2

מלח, פלפל שחור גרוס

2 כפות רוטב סויה

לרוטב:

 1 אבוקדו

1 כף שמן זית

מיץ מחצי לימון

2 שיני שום כתושות

מלח ופלפל שחור

חופן עלי בזיליקום טריים

להגשה:

ממליצה לפזר מעט פרמז’ן וקצת זיתי קלמטה (מי שבדיאטה יכול לוותר או לשים מעט גבינה צהובה עד 9% שומן).

אופן ההכנה:

1. דבר ראשון מכינים את הירקות, אם זה זוקיני אז רק שוטפים היטב ומשאירים עם הקליפה, אם זה קישואים רגילים אז שוטפים ומקלפים. הפעם השתמשתי במכשיר מיוחד שחותך את הירקות בצורה של ספגטי וזה היה ממש תענוג להשתמש בו, גם חוסך זמן והתעסקות והתוצאה מרשימה ביותר.

למי שאין את המכשיר ניתן להשתמש בקולפן להכנת סלט פפאיה, את הארטישוק חותכים לחתיכות בינוניות, את העגבניות חוצים ל-2.

16-08-28-21-14-28-922_deco

16-08-28-21-06-37-086_deco

16-08-28-21-10-52-305_deco

16-08-28-21-20-23-874_deco

2. מכינים את הרוטב, שמים את כל מרכיבי הרוטב במעבד מזון (הרוטב יוצא טעים גם כמטבל בפני עצמו) תטעמו ותשפרו טעמים במידת הצורך.

16-08-28-21-24-47-484_deco

16-08-28-21-28-38-504_deco

3. מטגנים במחבת ווק את השום כמה שניות (להיזהר לא לשרוף את השום, אחרת הכל יהיה מר) ומיד מוסיפים את העגבניות והארטישוק, מקפיצים כדקה ומוסיפים את רצועות הקישואים, מערבבים הכל ומוסיפים את התבלינים ומשאירים על האש בערך 2 דקות, מכבים את האש נותנים להתקרר מעט ומוסיפים את רוטב האבוקדו, טועמים ומשפרים טעמים.

16-08-28-21-57-59-118_deco

16-08-29-02-07-50-875_deco

4.אפשרי להוסיף גם  2 -3 זיתי קלמטה חתוכים וממש טיפי טיפי פרמז’ן….(זה לא קשור לדיאטה, אבל מוסיף המון לטעם אפרופו גבינה, כשקבלתי את החבילה נתבקשתי לטעום מהגבינה ולחוות דעה, תשמעו זאת גבינת הפרמז’ן הכי טעימה שאכלתי בחיי ואני לא מגזימה, ממש התאפקתי לא לאכול את כולה וכמובן לא להרוס לעצמי את הדיאטה).

16-08-29-11-52-58-387_deco

16-08-29-12-05-30-958_deco

16-08-29-12-35-26-638_deco

בתאבון !!!

 למתכונים נוספים שמתאימים לדיאטת 17 הימים:

למתכונים של פיצת כרובית ופיצת קישואים לחצו כאן .

למתכונים של עוגת שוקולד ומאפינס שוקולד מתאים החל מהשלב הראשון לחצו כאן.

למתכון של קובה כרובית במילויי של פטריות ובצל, מתאים החל מהשלב הראשון לחצו כאן.

 

אם ברצונכם להנות ממתכונים נוספים, טעימים, פשוטים להכנה ודלי שומן, אתם מוזמנים להצטרף לקבוצת הפייסבוק שלי “דיאטת 17 הימים- מתכונים שווים עם ורד מיוני” להצטרפות לחצו כאן.

בטח כבר שמתם לב שאני משקיעה הרבה זמן, מחשבה ואנרגיות בכתיבה של כל פוסט. לכן, חשוב לי לקבל פידבקים, תגובות ולייקים.

אהבתם את המתכון ??? רוצים לקבל עוד מתכונים שלי??? פשוט מאוד, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ למעלה משמאל בסגול, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם כאן משהו חדש, תהנו….

לחצו על העקוב אחרי מצד שמאל למעלה ותקבלו מתכונים נוספים למייל (אפשרי רק דרך מחשב)

לחצו על העקוב אחרי מצד שמאל למעלה ותקבלו מתכונים נוספים למייל (אפשרי רק דרך מחשב)

עוד מהבלוג של veredmioni

תצוגה מקדימה

דפי אורז במלית ירקות מוקפצים שלב אחר שלב- מנה בריאה, טעימה, מרעננת וללא גלוטן.

כשמתחשק  לי משהו טעים, מרענן ולא משמין אני מכינה את הרולים האלו, הם קלים להכנה ושווים את ההשקעה המועטה. הם מזכירים מעט אגרולים, אך ללא הטיגון,  ניתן לאכול אותם קרים,  בטמפרטורת החדר, או ניתן לחמם במיקרו לכמה שניות. מי שממש...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

חציל מוקצף בטעם גן עדן

ממרח\ סלט טעים כל כך ומהיר וקל להכנה, אצלנו השיא היה שהכנו אותו 3 פעמים ברציפות בשבוע  אחד מרוב שהתחסל מהר..... את ההשראה לממרח\ סלט קבלתי ממספר מסעדות שאכלתי בהן כגון : "אדלינה" "מנטה ריי" ו"דליקט".  ...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

המתכון הסודי לעוגת גזר שלא תוכלו להפסיק לאכול ממנה

לאחר תחנונים ובקשות רבות מצד בני המשפחה, התרציתי והסכמתי להכין את עוגת הגזר הסודית שלי, למתכון הנוכחי הגעתי לאחר חיפושים מייגעים אחר המתכון המושלם, העוגה בעצם מורכבת ממספר מתכונים שמצאתי ברשת ומכל מתכון לקחתי משהו עד...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 2 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר