הבלוג של veredmioni

"אני רק טועמת…."

אני ורד, נעים מאוד :) בסוף שנות ה-30 לחיי, עו"ד שלא עוסקת במקצוע, מתגוררת בנהריה ומבלה הרבה בתל-אביב. הסיבה העיקרית שפתחתי בלוג הייתה לחץ בלתי מתון מצד הסביבה הקרובה אלי....אני מאוד אוהבת כל מה שקשור לאוכל, להכין ולאכול כולל... +עוד

אני ורד, נעים מאוד :) בסוף שנות ה-30 לחיי, עו"ד שלא עוסקת במקצוע, מתגוררת בנהריה ומבלה הרבה בתל-אביב. הסיבה העיקרית שפתחתי בלוג הייתה לחץ בלתי מתון מצד הסביבה הקרובה אלי....אני מאוד אוהבת כל מה שקשור לאוכל, להכין ולאכול כולל ביקור רב במסעדות, גדלתי בבית שנושם אוכל 24 שעות ביממה, כל בני משפחתי נדבקו בחיידק האוכל...בנוסף אני מאוד ביקורתית בכל מה שקשור לאוכל, משתפת הרבה את חברי בפייסבוק במתכונים שהכנתי ובמסעדות שבקרתי וככה בעצם עלה הרעיון, יותר ויותר אנשים אמרו לי שאני חייבת לכתוב את זה בצורה מסודרת ולשתף עוד אנשים, אז הנה אני כאן, פותחת בלוג אוכל, בבלוג יהיו גם ביקורות על מסעדות שבקרתי בהן וגם מתכונים שניסיתי, מקווה שתהנו.... ויש עוד משהו קטן שחשוב לי שתדעו עלי, אני כבר למעלה משנתיים שלא נוגעת בבשר או בחלב מטעמים אידאולוגיים, הייתי בטוחה שיהיה לי מאוד קשה, כי מאוד אהבתי בשר, הופתעתי ובגדול, לא קשה בכלל ואפילו קל מאוד, יש תחליפים מעולים להכל וחלק מהמטרה של המתכונים שלי זה להוכיח לכם זאת :)

עדכונים:

פוסטים: 46

החל ממאי 2014

 

אני מאוד אוהבת אוכל יפני ואין ביקור במסעדה שלא מסתיים בהזמנה של מרק מיסו.

אני כבר הרבה זמן רוצה להכין ומתעצלת מלקנות את המצרכים הדרושים, ביום חמישי האחרון עשיתי זאת, קניתי את כל המצרכים הדרושים.

מצאתי מתכון פשוט על גבי אריזת אבקת הדאשי ועשיתי זאת, התוצאות היו מרשימות וטעימות ואופן ההכנה פשוט ומהיר. ממליצה בחום לחובבי מרק המיסו.

 

התוצאה הסופית

התוצאה הסופית

להלן המתכון מלווה בתמונות:

מתכון למרק מיסו (4 מנות הגשה)

מצרכים(ניתן לקנות ב”טיב טעם”, “מזרח ומערב”):

12 גר’ אבקת דאשי  (לטבעונים יש אופציה לציר טבעוני, מתכון בהמשך…)

3 כפות מיסו כהה

5 כוסות מים

5 כפות אצות וואקמה יבשות (להשרות בקערה עם מים כ-5 דקות, לאחר מכן לסנן את הנוזלים).

150 ג’ טופו חתוך לקוביות קטנות.

בצל ירוק  קצוץ גס .

פטריות שמפיניון טריות חתוכות (לא חובה).

אבקת דאשי , טופו, מיסו כהה

מיסו כהה

15-10-28-18-44-46-094_deco (454x640)

טופו

אבקת דאשי

אבקת דאשי

פטריות חתוכות לפרוסות ובצל ירוק קצוץ גס.

פטריות חתוכות לפרוסות ובצל ירוק קצוץ גס.

 

15-10-28-18-53-27-909_deco (640x527)

5 כפות אצות וואקמה יבשות (להשרות בקערה עם מים כ-5 דקות, לאחר מכן לסנן את הנוזלים)

חותכים את הטופו לקוביות

חותכים את הטופו לקוביות

אופן  ההכנה:

 

להרתיח 5 כוסות מים, להוסיף את אבקת הדאשי ולהביא לרתיחה נוספת.

****  הערה לטבעונים- במקום ציר הדאשי ניתן להכין ציר טבעוני טעים ואת כל שאר השלבים להמשיך בהתאם למתכון הרגיל, במקום אבקת הדאשי הקנויה, ממנה מכינים את הציר, מכינים ציר צמחוני מאצת קומבו ופטריות שיטאקי מיובשות, שיהווה בסיס למרק הטעים והבריא הזה. משתמשים ב- 1 יריעה אצת קומבו
4 פטריות שיטאקי מיובשות, משרים את אצת הקומבו ופטריות השיטאקי ב-5 כוסות מים רותחים כחצי שעה. מסננים את הנוזל לתוך סיר ומביאים לרתיחה. כל שאר השלבים עפ”י המתכון הרגיל….

לערבב בקערה נפרדת 3 כפות מיסו עם מעט מהנוזלים של הדאשי שרתחו ואז להוסיף לסיר ולהמשיך לערבב.

מערבבים את המיסו עם מעט מים בנפרד

מערבבים את המיסו עם מעט מים בנפרד

להנמיך את האש ולהניח על אש נמוכה עוד כ- 5 דקות ולהוסיף את הפטריות, אצות וטופו.

טועמים ובמידה ומלוח מוסיפים מעט מים רותחים.

בשלב זה המרק מוכן, שמים בצלחת ומפזרים מעט בצק ירוק.

*** הערה- אני מכורה לרוטב סויה ולפעמים בסמוך לאכילה אני מוסיפה כמה טיפות רוטב סויה לקערת המרק האישית שלי, אך ממש אין חובה…

בתאבון !!!!

מרק המיסו המוכן

מרק המיסו המוכן

אני משקיעה הרבה זמן, מחשבה ואנרגיות בכתיבה של כל פוסט. לכן, חשוב לי לקבל פידבקים, תגובות ולייקים :)

בנוסף אם אהבתם את הפוסט שלי ואתם לא רוצים לפספס פוסטים נוספים שאפרסם בעתיד, פשוט לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ למעלה משמאל, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם כאן משהו חדש, תהנו….

כמו כן, אני נוהגת לשים תמונות של המוצרים בהם אני משתמשת, יש כאלו שזה נראה להם כמו פרסומת, אך זה ממש לא פרסומת !!! מכיוון שקהל היעד של המתכונים שלי הוא אנשים שאין להם מושג בבישול, אני מנסה לפשט להם את החיים ע”י הבאת תיעוד של כל שלבי ההכנה כולל צילומים של המוצרים בהם אני משתמשת בצורה הכי ברורה ופשוטה שיש. חשוב לי להדגיש שאני לא מקבלת מימון או תשלום משום גוף!!!

עוד מהבלוג של veredmioni

תצוגה מקדימה

דפי אורז במלית ירקות מוקפצים שלב אחר שלב- מנה בריאה, טעימה, מרעננת וללא גלוטן.

כשמתחשק  לי משהו טעים, מרענן ולא משמין אני מכינה את הרולים האלו, הם קלים להכנה ושווים את ההשקעה המועטה. הם מזכירים מעט אגרולים, אך ללא הטיגון,  ניתן לאכול אותם קרים,  בטמפרטורת החדר, או ניתן לחמם במיקרו לכמה שניות. מי שממש...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

חציל מוקצף בטעם גן עדן

ממרח\ סלט טעים כל כך ומהיר וקל להכנה, אצלנו השיא היה שהכנו אותו 3 פעמים ברציפות בשבוע  אחד מרוב שהתחסל מהר..... את ההשראה לממרח\ סלט קבלתי ממספר מסעדות שאכלתי בהן כגון : "אדלינה" "מנטה ריי" ו"דליקט".  ...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

המתכון הסודי לעוגת גזר שלא תוכלו להפסיק לאכול ממנה

לאחר תחנונים ובקשות רבות מצד בני המשפחה, התרציתי והסכמתי להכין את עוגת הגזר הסודית שלי, למתכון הנוכחי הגעתי לאחר חיפושים מייגעים אחר המתכון המושלם, העוגה בעצם מורכבת ממספר מתכונים שמצאתי ברשת ומכל מתכון לקחתי משהו עד...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה