הבלוג של veredmioni

"אני רק טועמת…."

אני ורד, נעים מאוד :) בסוף שנות ה-30 לחיי, עו"ד שלא עוסקת במקצוע, מתגוררת בנהריה ומבלה הרבה בתל-אביב. הסיבה העיקרית שפתחתי בלוג הייתה לחץ בלתי מתון מצד הסביבה הקרובה אלי....אני מאוד אוהבת כל מה שקשור לאוכל, להכין ולאכול כולל... +עוד

אני ורד, נעים מאוד :) בסוף שנות ה-30 לחיי, עו"ד שלא עוסקת במקצוע, מתגוררת בנהריה ומבלה הרבה בתל-אביב. הסיבה העיקרית שפתחתי בלוג הייתה לחץ בלתי מתון מצד הסביבה הקרובה אלי....אני מאוד אוהבת כל מה שקשור לאוכל, להכין ולאכול כולל ביקור רב במסעדות, גדלתי בבית שנושם אוכל 24 שעות ביממה, כל בני משפחתי נדבקו בחיידק האוכל...בנוסף אני מאוד ביקורתית בכל מה שקשור לאוכל, משתפת הרבה את חברי בפייסבוק במתכונים שהכנתי ובמסעדות שבקרתי וככה בעצם עלה הרעיון, יותר ויותר אנשים אמרו לי שאני חייבת לכתוב את זה בצורה מסודרת ולשתף עוד אנשים, אז הנה אני כאן, פותחת בלוג אוכל, בבלוג יהיו גם ביקורות על מסעדות שבקרתי בהן וגם מתכונים שניסיתי, מקווה שתהנו.... ויש עוד משהו קטן שחשוב לי שתדעו עלי, אני כבר למעלה משנתיים שלא נוגעת בבשר או בחלב מטעמים אידאולוגיים, הייתי בטוחה שיהיה לי מאוד קשה, כי מאוד אהבתי בשר, הופתעתי ובגדול, לא קשה בכלל ואפילו קל מאוד, יש תחליפים מעולים להכל וחלק מהמטרה של המתכונים שלי זה להוכיח לכם זאת :)

עדכונים:

פוסטים: 45

עוקבים: 373

החל ממאי 2014

 

אז בעקבות הדיאטה שפצחתי לאחרונה….”דיאטת 17 הימים” של ד”ר מייק מורנו, ב-17 הימים הראשונים נמנעים מאכילת פחמימות וסוכרים ומה לעשות שלפעמים יש חשק גם למשהו טעים, תתפלאו כמה יצירתיים אפשר להיות ולהכין מאכלים טעימים ללא פחמימות או סוכרים שהם גם טעימים, גם בריאים וגם דלי שומן.

והפעם במחלקת היצירתיות קובה מ”בצק” טעים העשוי מכרובית במילוי של פטריות ובצל, מומלץ לאכול את זה עם מעט טחינה וזץ קטן של מיץ לימון.

זה כל  כך טעים כל כך שמראש אני ממליצה להכין כמות כפולה.

מי שמעוניין במידע נוסף על הדיאטה מוזמן לקרוא את הפוסט הקודם שלי, לקריאה לחצו כאן או מי שרוצה להצטרף  לקבוצת הפייסבוק שלי  ”דיאטת 17 הימים - מתכונים שווים עם ורד מיוני“ שם מתפרסמים מדי יום מתכונים טעימים וקלים להכנה שמתאימים לדיאטת 17 הימים לחצו כאן להצטרפות לקבוצה.

16-08-19-20-50-10-099_deco (1024x768)

קובה כרובית במילוי פטריות - “דיאטת 17 הימים – מתכונים שווים עם ורד מיוני”

המתכון הכי שווה שהכרתי בדיאטה הזאת…

מצרכים לכמות של 12 יחידות (מראש הייתי ממליצה להכין כמות כפולה)

1 כרובית גדולה

1 קופסת פטריות או סלסלת פטריות שמפיניון טריות

1 בצל גדול

1 כף שמן זית

מלח, פלפל שחור

1/4 כפית כורכום

ביצה

1 כפית אבקת מרק בצל

חצי כפית בהרט

כף רוטב סויה דלת נתרן

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

מי שלא בדיאטה חופן צנוברים

אופן ההכנה הבצק:

  1.  להרתיח את הכרובית במים, כאשר היא ממש רכה מוצאים ושמים במסננת, לאחר שהתקררה מעט מעבירים לקערה ומועכים את הכרובית כמו פירה, את הפירה סוחטים בעזרת חיתול בד או מגבת מטבח נקייה, החלק הזה מאוד חשוב, במידה והכרובית לא תהיה יבשה לחלוטין לא תוכלו ליצור ממנה בצק ויהיה לכם מאוד קשה לעבוד.

    סוחטים היטב את הכרובית

    סוחטים היטב את הכרובית

  2.  לאחר שסחטנו את הכרובית היטב והיא הפכה למחית יבשה מנוזלים, מעבירים לקערה ומוסיפים ביצה, 1 כפית שטוחה אבקת מרק בצל (מי שבדיאטה שיוותר על האבקת מרק)  מלח, פלפל לפי הטעם ומעט כרכום בשביל הצבע. לערבב היטב ולהניח במקרר ל-15 דקות לנוח.

    ה"הבצק" של הכרובית

    ה”הבצק” של הכרובית

  3. בינתיים מטגנים בצל עד להזהבה ואז מוסיפים את הפטריות לאחר שקצצנו אותן לקוביות ממש קטנות וממשיכים לטגן יחד עם הבצל עוד 2-3 דקות.

    מטגנים בצל עם פטריות

    מטגנים בצל עם פטריות

  4. מתבלים עפ”י טעמכם, אני שמה מלח, פלפל, מעט בהרט, מעט אבקת מרק עוף, מעט סויה דלת נתרן, פטרוזיליה קצוצה וצנוברים, מערבבים, טועמים ומשפרים טעמים.   
  5. לאחר שהמלית התקררה מוציאים את מחית הכרובית ומחלקים לכדורים (מכרובית גדולה יצאו לי 12 יחידות) לוקחים כל פעם כדור ובעזרת האצבע יוצרים כיס בעדינות, ממלאים במלית פטריות וסוגרים.  16-06-08-17-05-05-954_deco (470x640)16-06-08-17-08-36-856_deco (640x567)
  6. שמים נייר אפייה על תבנית, מרססים במעט שמן, מסדרים את הקובה ומרססים במעט שמן ומכניסים לתנור חומם מראש לחום של 180 מעלות עד להשחמה, אני הפכתי את הקובה פעם אחת במהלך האפייה. בתאבון.  מסדרים את הקובות על תבנית ומכניס

 

16-06-08-17-15-38-938_deco (640x543)

 

 

בתאבון !!!

 

למתכונים נוספים שמתאימים לדיאטת 17 הימים:

למתכונים של פיצת כרובית ופיצת קישואים לחצו כאן .

למתכונים של עוגת שוקולד ומאפינס שוקולד מתאים החל מהשלב הראשון לחצו כאן.

למתכון של “ספגטי זוקיני”  שמתאים החל מהשלב הראשון לחצו כאן.

 

בטח כבר שמתם לב שאני משקיעה הרבה זמן, מחשבה ואנרגיות בכתיבה של כל פוסט. לכן, חשוב לי לקבל פידבקים, תגובות ולייקים.

אהבתם את המתכון ??? רוצים לקבל עוד מתכונים שלי??? פשוט מאוד, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ למעלה משמאל בסגול, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם כאן משהו חדש, תהנו….

לחצו על העקוב אחרי מצד שמאל למעלה ותקבלו מתכונים נוספים למייל (אפשרי רק דרך מחשב)

לחצו על העקוב אחרי מצד שמאל למעלה ותקבלו מתכונים נוספים למייל (אפשרי רק דרך מחשב)

מדיי פעם אני שמה תמונה של מוצר, יש כאלו שזה נראה להם כמו פרסומות, אך זה ממש לא פרסומות. מכיוון שקהל היעד של המתכונים שלי הוא אנשים שאין להם מושג בבישול, אני מנסה לפשט להם את החיים ע”י הבאת תיעוד כל שלבי ההכנה וצילומים של המוצרים בצורה הכי ברורה ופשוטה שיש. חשוב לי להדגיש, כי אני לא מקבלת מימון משום גוף!!!

עוד מהבלוג של veredmioni

תצוגה מקדימה

דפי אורז במלית ירקות מוקפצים שלב אחר שלב- מנה בריאה, טעימה, מרעננת וללא גלוטן.

כשמתחשק  לי משהו טעים, מרענן ולא משמין אני מכינה את הרולים האלו, הם קלים להכנה ושווים את ההשקעה המועטה. הם מזכירים מעט אגרולים, אך ללא הטיגון,  ניתן לאכול אותם קרים,  בטמפרטורת החדר, או ניתן לחמם במיקרו לכמה שניות. מי שממש...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

חציל מוקצף בטעם גן עדן

ממרח\ סלט טעים כל כך ומהיר וקל להכנה, אצלנו השיא היה שהכנו אותו 3 פעמים ברציפות בשבוע  אחד מרוב שהתחסל מהר..... את ההשראה לממרח\ סלט קבלתי ממספר מסעדות שאכלתי בהן כגון : "אדלינה" "מנטה ריי" ו"דליקט".  ...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

המתכון הסודי לעוגת גזר שלא תוכלו להפסיק לאכול ממנה

לאחר תחנונים ובקשות רבות מצד בני המשפחה, התרציתי והסכמתי להכין את עוגת הגזר הסודית שלי, למתכון הנוכחי הגעתי לאחר חיפושים מייגעים אחר המתכון המושלם, העוגה בעצם מורכבת ממספר מתכונים שמצאתי ברשת ומכל מתכון לקחתי משהו עד...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה