הבלוג של veredmioni

"אני רק טועמת…."

אני ורד, נעים מאוד :) בסוף שנות ה-30 לחיי, עו"ד שלא עוסקת במקצוע, מתגוררת בנהריה ומבלה הרבה בתל-אביב. הסיבה העיקרית שפתחתי בלוג הייתה לחץ בלתי מתון מצד הסביבה הקרובה אלי....אני מאוד אוהבת כל מה שקשור לאוכל, להכין ולאכול כולל... +עוד

אני ורד, נעים מאוד :) בסוף שנות ה-30 לחיי, עו"ד שלא עוסקת במקצוע, מתגוררת בנהריה ומבלה הרבה בתל-אביב. הסיבה העיקרית שפתחתי בלוג הייתה לחץ בלתי מתון מצד הסביבה הקרובה אלי....אני מאוד אוהבת כל מה שקשור לאוכל, להכין ולאכול כולל ביקור רב במסעדות, גדלתי בבית שנושם אוכל 24 שעות ביממה, כל בני משפחתי נדבקו בחיידק האוכל...בנוסף אני מאוד ביקורתית בכל מה שקשור לאוכל, משתפת הרבה את חברי בפייסבוק במתכונים שהכנתי ובמסעדות שבקרתי וככה בעצם עלה הרעיון, יותר ויותר אנשים אמרו לי שאני חייבת לכתוב את זה בצורה מסודרת ולשתף עוד אנשים, אז הנה אני כאן, פותחת בלוג אוכל, בבלוג יהיו גם ביקורות על מסעדות שבקרתי בהן וגם מתכונים שניסיתי, מקווה שתהנו.... ויש עוד משהו קטן שחשוב לי שתדעו עלי, אני כבר למעלה משנתיים שלא נוגעת בבשר או בחלב מטעמים אידאולוגיים, הייתי בטוחה שיהיה לי מאוד קשה, כי מאוד אהבתי בשר, הופתעתי ובגדול, לא קשה בכלל ואפילו קל מאוד, יש תחליפים מעולים להכל וחלק מהמטרה של המתכונים שלי זה להוכיח לכם זאת :)

עדכונים:

פוסטים: 45

עוקבים: 357

החל ממאי 2014

הדיאטה ששיגעה את המדינה וגם אותי- “דיאטת 17 הימים” יומן אישי, רוצים לדעת כמה ירדתי? וגם המון מתכונים שווים? כל מה שרציתם לדעת על “דיאטת 17 הימים” הכל בפנים….

29/06/2016

אז אחרי שחגגתי באינספור מסעדות והכנתי דברים טעימים שחלקם משמינים כגון: פיצות, מופלטות, קובות ועוגות, הצפוי מכל קרה ועליתי במשקל. החלטתי לקחת את עצמי בידיים ולהיפרד מהמשקל העודף, העניין הוא שלא היה לי כוח לדיאטה ארוכה ואיטית, לא היה לי כוח לספור קלוריות או לאכול כמויות מדודות, רציתי משהו אחר, מהיר ויחד עם זאת ידעתי שאין פתרונות קסם.

באחד הימים שגלשתי ברשת מצאתי קבוצה בפייסבוק שעוסקת בדיאטה,  לפני זה לא שמעתי כלום על הדיאטה הזאת, התחלתי לקרוא ולחקור על עקרונות הדיאטה ולראות מתכונים מעניינים שהבנות העלו לקבוצה ואף לנסות אותם, מאז כבר הספקתי לפתוח קבוצה משלי בשם “דיאטת 17 הימים- מתכונים שווים עם ורד מיוני” שמתמקדת בעיקר במתכונים שמתאימים לדיאטה זו, אתם כמובן מוזמנים בשמחה להצטרף לקבוצה, להצטרפות לקבוצה לחצו כאן.

בהתחלה רק התנסיתי במתכונים ולמדתי את הכללים והחוקים ולאחר שהרגשתי שאני שולטת בחומר והדיאטה לא נראתה לי קשה או מאיימת החלטתי לצאת לדרך ורכשתי גם את הספר.

תוך כדי עלה לי רעיון לתעד את החוויה האישית שלי, לספר לכם על הנפילות הקטנות שלי, ההתמודדות והכי חשוב לשתף במתכונים המוצלחים (היו גם פחות מוצלחים).

ומכיוון שאני בלוגרית של אוכל, הדגש בפוסט זה יהיה איך אם לא… על המתכונים שהכנתי במהלך 17 הימים הראשונים של הדיאטה וגם לאחר שסיימתי את ה-17 הראשונים והמשכתי למחזור השני.

 בפוסט זה תמצאו עשרות מתכונים שהכנתי והיו לי טעימים, מדיי שבוע אני אעלה פוסט עם מגוון רחב של מתכונים, במידה ואתם רוצים להתעדכן ולקבל את המתכונים למייל, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ למעלה משמאל, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם כאן משהו חדש, תהנו….(כרגע אפשרי להירשם רק דרך מחשב)

לחצו על העקוב אחרי מצד שמאל למעלה ותקבלו מתכונים נוספים למייל (אפשרי רק דרך מחשב)

לחצו על העקוב אחרי מצד שמאל למעלה ותקבלו מתכונים נוספים למייל (אפשרי רק דרך מחשב)

vered

מעט על הדיאטה: ראשית אני אתחיל בזה שהפוסט הזה לא ממומן ולא בחסות אף אחד, אלא יומן אישי שלי ואין לראות בו המלצה או דיס המלצה על לעשות את הדיאטה או לא לעשות, אלא רק דעתי האישית.

ומי שכן מחליט לעשות את הדיאטה אני כן ממליצה לרכוש את הספר ולו רק בשל העובדה שכל המידע מופיע שם בצורה מסודרת ולא מסתמכים על תשובות של אנשים שלא תמיד יודעים את התשובות הנכונות ומטעים אחרים והכי חשוב להיוועץ ברופא לפני שמתחילים בדיאטה.

הדיאטה מורכבת מ-4 מחזורים, שלושת המחזורים הראשונים הם של 17 יום כל מחזור ולאחר מכן מדובר באורח חיים,  את דיאטת 17 הימים המציא ד”ר מייק מורנו ומטרתה העיקרית היא ללמד את הגוף להאיץ את תהליך חילוף החומרים שלו ועל ידי כך לגרום להורדה במשקל. למרות שהיא משתייכת לקטגוריית הדיאטות המהירות, מדובר בדיאטה יחסית מאוזנת וברת ביצוע. עיקרון המפתח של דיאטה זו הוא שינוי כמות הקלוריות שאנו צורכים ואת סוג המאכלים שאנו אוכלים. השינויים הנ”ל אמורים לגרום לחילוף החומרים שלנו לפעול במצב של שריפת שומנים מוגברת, משום שהוא יצטרך בכל פעם “לנחש” את כמות האוכל שיהיה עליו לעכל.

אסור ומותר בדיאטה:

בגדול, תפריט הדיאטה מתמקד בצריכת מאכלים עשירים בחלבונים רזים, בפרוביוטיקה ובשומנים בריאים. התפריט אוסר להכניס לגוף דברי מתיקה וסוכר, מזון מעובד, מאכלים עשירים במלחים ומזון מטוגן. בשלביה הראשונים של דיאטת 17 הימים נאסר עלינו לאכול גם ירקות עשירים בעמילן ופירות עשירים בסוכר ואנו מנועים מלשתות משקאות אלכוהוליים. כשמגיעים לשלבים מתקדמים יותר בדיאטה התפריט מתרחב אט אט ולקראת סיום התהליך כבר אפשר להוסיף לתפריט גם משקה אלכוהולי מדי פעם ולנשנש חטיפים פה ושם. בגלל שקצב חילוף החומרים שלנו משתנה במהלך היום יש להקפיד לא לאכול פירות לאחר השעה 14:00 בצהריים.

כמה אמורים לרדת במשקל:

הצפי הוא פלוס מינוס 5 ק”ג במחזור הראשון ולאחר מכן זה משתנה ממחזור למחזור.

4 שלבי הדיאטה:

 

השלב הראשון- הוא שלב “ההאצה” ומטרתו לגרום להאצה בקצב חילוף החומרים של גופנו.

השלב השני- מכונה שלב ה“הפעלה” ובו ממשיכים בהאצת קצב חילוף החומרים ובמקביל מפעילים תפריט אכילה קצת יותר עשיר בקלוריות.

השלב השלישי- נקרא שלב ה”השגה” והוא סובב סביב אימוץ ויישום של הרגלי תזונה נכונים ובריאים.

השלב הרביעי- והאחרון הוא שלב ה”הגעה ליעד” והוא ממשיך איתנו לשארית חיינו. בשלב זה שומרים על יעדי המשקל שהצבנו לעצמנו על ידי אכילה קפדנית במהלך ימי חול ואכילת מאכלים אהובים יותר במהלך סופי השבוע.

 

כללי חובה שעוזרים מאוד לירידה במשקל:

 

בלי סוכרים

בלי פחמימות (רק במחזור הראשון אין פחמימות)

לשתות הרבה מים (8 כוסות ביום)

אחרי כל ארוחה יש לשתות תה ירוק

כל בוקר דבר ראשון לשתות כוס מים עם חצי לימון סחוט

מותר 2 כפות שמן ביום (זית או פשתן)

לעשות כל יום פעילות ספורטיבית מתונה של 17 דקות (הליכה מאוד מומלצת)

יומן אישי:

 

אחרי שסיימנו עם העובדות היבשות וכללי המותר והאסור אפשר לצאת לדרך, התחלתי את הדיאטה בהתלהבות עצומה, מצאתי את עצמי כל יום במטבח מכינה דברים טעימים כגון: פיצה, מאפינס, לחמים, לחמניות, פשטידות, סלטים מנסה לגוון שלא יהיה משעמם ופשוט התאהבתי בדיאטה והייתי מאושרת.

ברוב החוקים והכללים של הדיאטה עמדתי יפה במיוחד באיסור על אכילת פחמימות וסוכרים, אך היו גם נפילות, היה לי מאוד קשה לעמוד באיסור אכילת פירות מסוימים, במיוחד בערב, מצאתי את עצמי מספר פעמים אוכלת אבטיח או דובדבנים בשעות הערב, אך השתדלתי שהכמות תהיה מתונה…

החלטתי לא לעשות את הדיאטה בצורה פנאטית וכך היה, פה ושם אכלתי גבינות שמנות, או מעט יותר שומן מהמותר נאמר 4 כפות שומן במקום 2.

יום אחד אכלתי תירס ודלעת שנחשבים לירקות שאסורים במחזור הראשון, היה לי חשוב לשמור על שפיות על מנת לא להישבר.

מאוד השתדלתי לעשות פעילות ספורטיבית כלשהי במשך 17 דקות מדיי יום, אך אני מודה שלא תמיד יצא…

את המים עם הלימון לא הצלחתי לשתות בבוקר, פשוט לא הייתי מסוגלת, פה ושם גנבתי “דיאט קולה לימון” ולמרות כל ה”נפילות” ו”הגנבות” עדיין ירדתי במשקל והייתי אדם מאושר, לא סבלתי…

לגבי המתכונים, אני אשתף אתכם במתכונים שכן הצליחו והיו טעימים, היו גם כמה מתכונים שהיו נפילה ולא הצליחו, בהם לא אשתף ואחסוך לכם את עוגמת הנפש…לא האמנתי לאיזו רמת יצירתיות אפשר להגיע…מקווה שתהנו ולא חייבים להיות בדיאטה כדי להנות מהמתכונים, היו לא מעט שאכלו מהמנות שהכנתי למרות שלא היו בדיאטה ומאוד נהנו….חלק מהמתכונים נלקחו מקבוצת הדיאטה בפייסבוק ועשיתי שינויים שהתאימו לטעמי האישי.

מדיי שבוע אפרסם פוסט עם עוד מתכונים.


רשימת המתכונים שמתאימים לכל המחזורים ומופיעים בפוסט זה: 

לחם טחינה

לחמניות טחינה

פיצה עם “בצק” של לחם טחינה

לזניית כרובית וחצילים

פשטידת ברוקולי

פשטידת כרישה

פשטידת פטריות ובצל

קציצות טונה

ספגטי קישואים

במיה ברוטב עגבניות

טוסט טונה

פיצה עם “בצק” של טוסט טונה

לחם טחינה- “דיאטת 17 הימים – מתכונים שווים עם ורד מיוני ”:

בפסח התוודעתי לראשונה ללחם הטחינה ללא קשר לדיאטת 17 הימים וזאת בשל העובדה שאין בו קמח. או שאוהבים או שלא אוהבים… בדרך כלל אין באמצע…יש שלל גרסאות (לחמניות, פיצה עם בסיס של הלחם, מאפינס שוקולד, מאפינס תפוחי עץ, פיתה, לחם עם תוספות, לחמניות אישיות ועוד).

הערה: לגבי אכילת טחינה: הדוקטור אישר לאכול 1 כף טחינה גולמית יום כן יום לא במקום מנת שומן.

מתכון בסיסי ללחם טחינה:

  •  6 כפות טחינה גולמית או במקום טחינה ניתן לשים ממרח שקדים ללא תוספת סוכר או ממרח בוטנים ללא תופסת סוכר או לערבב.
  •  4 ביצים גדולות
  • 3 כפות מים או חלב רזה או חלב סויה רזה ללא סוכר
  • חצי כפית אבקת סודה לשתייה
  •  כפית גדושה אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • כף וחצי מיץ לימון
  • אפשרי לשים 2 כפות גבינת סימפוניה בטעם שום שמיר או פלפל שחור או פלפל חריף (לא חובה)
  • 1-2  כפות סילאן טבעי ללא תוספת סוכר (אפשרי גם לוותר על הסילאן או לשים מחצית מהכמות, אם רוצים שהלחם יהיה מעט מתקתק ניתן להוסיף מעט ממתיק מלאכותי).

 

אופן ההכנה:

 

1.  חממו את התנור על 180 מעלות.

2. ערבבו בקערה את כל החומרים עד לקבלת תערובת חלקה ומעט בהירה, אין לחשוש מכך שהתערובת נראית קצת דחוסה.

3. רססו את התבנית בספריי שמן או הניחו נייר אפייה ומזגו את התערובת שהכנתם לתבנית (בשלב זה ניתן לפזר מעל מעט סומסום).

4. הכניסו את התבנית לתנור למשך 20 -25 דקות (במידה והחלטתם לעשות מאפינס אישיים, לרוב הם יהיו מוכנים מהר יותר), עד לקבלת צבע זהוב.

5. בדקו בעזרת קיסם שהלחם יבש, אם הוא עוד לא מוכן, המשיכו לאפות אותו מספר דקות נוספות.

6. הוציאו את התבנית מהתנור והניחו ללחם להצטנן מעט, כדי שתוכלו לחתוך אותו בקלות.
הערה: אפשרי לשדרג ולהוסיף: מעט אגוזי מלך קצוצים, עגבניות מיובשות, עשבי תיבול, בצל מטוגן, גבינה בולגרית, זיתים- פשוט לשחק עם זה.

אפשרי לשים בתבנית אינגליש קייק או בתבנית שקעים למאפינס ואז תקבלו לחמניות חמודות

לחם טחינה

לחם טחינה

 16-06-17-17-49-54-002_deco (360x640)

לחם טחינה עם תוספות של בצל מטוגן, עגבניות מיובשות ועשבי תיבול

לחם טחינה עם תוספות של בצל מטוגן, עגבניות מיובשות ועשבי תיבול

לחמניית טחינה-  ”דיאטת 17 הימים – מתכונים שווים עם ורד מיוני ”

 

מצרכים לבצק:

2 ביצים
3 כפות טחינה (במקום טחינה ניתן לשים ממרח שקדים ללא תוספת סוכר או ממרח בוטנים ללא תופסת סוכר או לערבב).
3 כפות מים
מעט מלח
1 כפית סילאן ללא תוספת סוכר (אפשרי גם לוותר על הסילאן למי שבשלב הראשון, אם רוצים שהלחם יהיה מעט מתקתק ניתן להוסיף מעט ממתיק מלאכותי).
1 כפית א. אפייה
חצי כפית אבקת סודה לשתייה

אופן ההכנה:

מערבבים הכל ושמים בתבנית אינגליש קייק עם נייר אפייה, מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ-20 דקות או עד ששחום.
מספיק ל-2 מנות.

סנדוויץ עם חביתה וירקות

סנדוויץ עם חביתה וירקות

סנדוויץ סביח

סנדוויץ סביח

 


פיצה עם בצק של לחם טחינה-  ”דיאטת 17 הימים – מתכונים שווים עם ורד מיוני ”

מצרכים לבצק:

  • 6  כפות טחינה גולמית (מי שלא אוהב את טעם הטחינה ניתן להחליף בממרח שקדים ללא תוספת סוכר)
  •  4 ביצים גדולות
  • חצי כפית אבקת סודה לשתייה
  •  כפית אבקת אפייה
  •  קורט מלח
  • 2 כפות מים
  • 1 -2 כפות דבש או סילאן (דבש תמרים) או סילאן טבעי ללא תוספת סוכר

 

החומרים לרוטב העגבניות:

  • פחית שימורים של עגבניות קלופות.
  • 1/2 קופסא קטנה של רסק עגבניות
  • 1/4 כוס מים רותחים
  • 3 כפות קטשופ ללא תוספת סוכר (אם אין לא חובה)
  • 3 שיני שום כתושות (אני משתמשת בשום קפוא של דורות, 4 קוביות)
  • 2 כפות שמן זית
  • חופן עלי בזיליקום טריים קצוצים
  • 1/2 כפית אורגנו יבש
  • 2 כפות סויה
  • מלח וממתיק מלאכותי לפי הטעם
  • למי שאוהב חריף ניתן לשים פלפל בנדיבות

מצרכים לתוספות מעל הרוטב:

5 כפות גבינה צהובה מגוררת 5% או 9%

5 כפות גבינה בולגרית או פטה % מגוררת

פרוסות בצל (אופציה)

פרוסות של פטריות (אופציה)

5 זיתים (אופציה)

טונה במים מסוננת (אופציה)

או כל תוספת אהובה עליכם שהיא לא פחמימה

הוראות הכנה:

1. חממו את התנור על 180 מעלות.
2. ערבבו בקערה את כל החומרים עד לקבלת תערובת חלקה ומעט בהירה, אין לחשוש מכך שהתערובת נראית קצת דחוסה.
3. הניחו נייר אפייה על תבנית גדולה ורססו במעט שמן, מזגו את התערובת שהכנתם לתבנית (תבנית מלבנית גדולה או תבנית עגולה גדולה, המטרה לקבל בצק דק לפיצה).
4. הכניסו את התבנית לתנור למשך 20 -25 דקות או עד לקבלת צבע זהוב.
5. בדקו בעזרת קיסם שזה יבש, אם עדיין לא מוכן, המשיכו לאפות עוד מספר דקות.
6. הוציאו את התבנית מהתנור והניחו להצטנן מעט 2 -3, לאחר מכן מורחים את רוטב העגבניות מעט ומפזרים את התוספות המועדפות עליכם.

7.      מחזירים לתנור עד שהגבינה נמסה (משהו כמו 3 -5 דקות).

הבצק שעשוי מלחם טחינה

הבצק שעשוי מלחם טחינה

הפיצה עם התוספות

הפיצה עם התוספות

16-06-23-14-44-53-503_deco (480x640)

 

לזנית כרובית וחצילים-   ”דיאטת 17 הימים – מתכונים שווים עם ורד מיוני ”:

חומרים לתערובת הכרובית

1 כרובית

3 כפות גבינה לבנה

2 כפות צפתית

4 ביצים טרופות

4 כפות קוטג’

1 כפית אבקת מרק בצל (רצוי אבקת מרק ללא פחמימות וללא סוכרים במידה ואין ניתן לוותר על האבקת מרק).

1 שמנת חמוצה 9%

מלח ופלפל שחור

מעט גבינה צהובה 9% מגוררת

לחצילים:

2 חצילים בינוניים פרוסים לאורך

מעט שמן זית אפשרי גם בתרסיס

מלח ופלפל שחור גרוס

הערה: היה לי במקרר מעט פטריות עם בצל מטוגן הוספתי את זה גם מעל החצילים.

 

החומרים לרוטב העגבניות:

פחית שימורים של עגבניות קלופות.

1/2 קופסא קטנה של רסק עגבניות

1/4 כוס מים רותחים

3 כפות קטשופ ללא סוכר

3 שיני שום כתושות (אני משתמשת בשום קפוא של דורות, 4 קוביות)

2 כפות שמן זית

חופן עלי בזיליקום טריים קצוצים

1/2 כפית אורגנו יבש

1/2 כפית בזיליקום יבש

2 כפות סויה

מלח וממתיק מלאכותי לפי הטעם

למי שאוהב חריף ניתן לשים פלפל בנדיבות

אופן הכנת הרוטב:

1. מרסקים בבלנדר יד את העגבניות מפחית השימורים (אני לא אוהבת גושים ברוטב).
2. מחממים במחבת שמן זית, מוסיפים את השום ומטגנים מספר שניות.
3. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות, מים רותחים, קטשופ, סויה,
תבלינים, מערבבים, טועמים ומשפרים לפי הטעם.
4. מצננים מעט לפני השימוש.

אופן ההכנה והרכבת המנה:

הכנת פרוסות החציל:

1.קוטמים את ראש החציל ופורסים לפרוסות לאורך החציל בעובי של 1 ס”מ.
2.שמים נייר אפייה על תבנית, מושחים את הנייר אפייה בשמן זית ומסדרים עליו את פרוסות החציל, מורחים את הפרוסות בשמן זית, מתבלים במעט מלח, פלפל שחור גרוס ואופים בתנור – כ- 25 דקות ב- 180 מעלות או עד שהחציל משחים (רצוי לבדוק את החציל מדיי פעם ואף להפוך אותו במידת הצורך).
3.לאחר שקלינו את החציל נכין את רוטב העגבניות, הוראות הכנה למעלה (אפשרי להשתמש במוכן).
4.שוטפים היטב את הכרובית (ניתן להשרות במים וחומץ, אך לא מבשלים אותה) טוחנים אותה במעבד מזון עד שמתקבלים גרגרים כמו גרגרי קוסקוס.
5.מערבבים היטב בקערה את הכרובית עם כל חומרי תערובת הכרובית שרשומים למעלה.
6.מסדרים שכבות ב-2 תבניות אינגליש קייק או תבנית מרובעת גדולה יותר, מתחילים שכבה ראשונה של תערובת הכרובית, מעל שמים מעט רוטב עגבניות, מעל שכבה נדיבה של חצילים, מעל שוב רוטב עגבניות, מעל שכבה אחרונה של הכרובית ולבסוף מפזרים את הגבינה הצהובה.

7. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשל של 40 דקות בערך או עד שמשחים. 

ניתן לראות את השכבות של הכרובית, הרוטב והחצילים.

ניתן לראות את השכבות של הכרובית, הרוטב והחצילים.

16-05-19-19-08-48-850_deco (640x480)16-05-19-18-59-51-950_deco (640x583)16-05-19-18-57-12-748_deco (553x640) (551x638)

פשטידת ברוקולי-  ”דיאטת 17 הימים – מתכונים שווים עם ורד מיוני ”

מצרכים:

4 ביצים

1 חבילת ברוקולי של סנפרוסט

1 קופסת פטריות חתוכות (לשטוף ולסנן היטב מנוזלים)

1 גביע קוטג’ 5%

חצי גביע גבינת סקי 3%

6 כפות גבינה בולגרית או פטה 5% (גבינה מגוררת)

5 כפות גבינה צהובה מגוררת  5% או 9%

2 כפות אבקת  מרק בצל  (רצוי אבקת מרק ללא פחמימות וללא סוכרים במידה ואין ניתן לוותר על האבקת מרק).

מלח, פלפל שחור

מעט אבקת שום

2 כפיות אבקת אפייה

 

הערה: אפשרי במקום ברוקולי לשים כרובית, אפשרי לערבב חצי ברוקולי וחצי כרובית.

 

אופן ההכנה:

1.      מפשירים את הברוקולי במסננת ונותנים לכל הנוזלים לצאת.
2.      קוצצים את הברוקולי לחתיכות ממש קטנות.
3.      מערבבים בקערת את כל המצרכים.
4.      משמנים תבנית מלבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך של 45 -50 דקות או עד שהפשטידה מקבלת גוון זהוב.

פשטידת ברוקולי

פשטידת ברוקולי

 

פשטידת כרישה-  ”דיאטת 17 הימים – מתכונים שווים עם ורד מיוני ”

מצרכים:

1 כף שמן זית

3 כרישות (רק את החלק הלבן)

2 בצלים לבנים פרוסים לרצועות דקות

2 כפות ממרח שקדים ללא תוספת סוכר

1 בצל סגול פרוס לרצועות

2 כפות אבקת מרק בצל  (רצוי אבקת מרק ללא פחמימות וללא סוכרים במידה ואין ניתן לוותר על האבקת מרק).

1 קוטג’

4 ביצים

רבע כוס גבינה צהובה מגוררת 5%

רבע כוס גבינה הולגרית או פטה מגוררת 5%

מלח, פלפל שחור

אופן הכנה:

  1. שוטפים היטב את הכרישה מכל החול, חותכים לפרוסות עבות ומבשלים בסיר עם מים רותחים ומעט מלח עד להתרככות, שוטפים טוב במסננת ומיבשים היטב את הנוזלים.
  2. בזמן שהכרישה מתבשלת מטגנים את הבצל במחבת רחבה עם  כף שמן זית, אם חסר שמן מוסיפים מדיי פעם 2 כפות מים רותחים תוך כדי ערבוב, עד שהבצל מקבל גוון זהוב.
  3. לאחר שהבצל קיבל גוון יפה מוסיפים את הכרישה למחבת לעוד 5 דקות טיגון תוך כדי ערבוב. מכבים את האש, מוסיפים מעט פלפל שחור ומלח ונותנים להתקרר.
  4.  בקערה מערבבים את הגבינות, מוסיפים את הביצים לתערובת אחידה ומוסיפים את הכרישה עם הבצל, אבקת מרק בצל ועוד קצת מלח ופלפל שחור ומערבבים.
  5. לוקחים תבנית עגולה או מלבנית מרססים מעט בתרסיס שמן ואופים בערך 45 -50 דקות בתנור שחומם מראש על חום של 175 מעלות עד להשחמה מלאה.

 

מטגנים את הבצל עם הכרישה

מטגנים את הבצל עם הכרישה

16-06-23-11-29-16-651_deco (480x640)

 

פשטידת פטריות ובצל -  ”דיאטת 17 הימים – מתכונים שווים עם ורד מיוני ”

מצרכים:

1 בצל גדול מאוד

1 כף שמן זית לטיגון הבצל

500 גרם פיטריות טריות או משומרות ומסוננות

1 גביע קוטג’ 5%

1 גביע גבינה לבנה סימפוניה 5%

חצי כוס גבינה צהובה מגוררת גס 5% או 9%

חצי כוס גבינה בולגרית או פטה מגוררת גס 5%

2 כפות אבקת מרק פיטריות  (רצוי אבקת מרק ללא פחמימות וללא סוכרים במידה ואין ניתן לוותר על האבקת מרק).

4 ביצים טרופות

מלח, פלפל שחור

 

אופן ההכנה:

1.מחממים את התנור לחום של 170 מעלות.
2.מטגנים את הבצל עד להזהבה קלה, מוסיפים את הפיטריות ומטגנים יחד כ-8 דקות נוספות. מכבים את האש ונותנים להתקרר.
3.בקערה גדולה שמים את כל שאר המצרכים ובוחשים לתערובת אחידה.
4.מוסיפים את תערובת הבצל והפטריות אל הקערה עם הגבינות והביצים ובוחשים היטב.
5.משמנים תבנית מלבנית או מרובעת  (בגודל של 22*22) ומעבירים לתוכה את הבלילה, אופים 40 עד 50 דקות, או עד שהפשטידה מתייצבת ויש לה גוון זהוב.

פשטידת פטריות ובצל

פשטידת פטריות ובצל

פשטידת פטריות ובצל

פשטידת פטריות ובצל

 

קציצות טונה מעולות -  ”דיאטת 17 הימים – מתכונים שווים עם ורד מיוני ”

מצרכים לכמות של  16 קציצות:

2 בצלים בינונים מגוררים

2 קופסאות טונה במים ללא הנוזלים

 2 ביצים

 2 כפות רסק עגבניות ללא סוכר

 1 כף טחינה

 1 כף מיונז לייט (לא חובה)

 רבע גמבה אדומה או כתומה קצוצה

 רבע צרור פטרוזיליה קצוצה או כוסברה

 מלח, פלפל שחור

מעט אבקת שום, כפית שטוחה כמון, מעט תבלין גריל דג (לא חובה), מעט פפריקה.

אופן ההכנה:

1.מחממים תנור ל-180 מעלות.
2.מערבבים היטב את כל המרכיבים.
3.שמים נייר אפייה על תבנית, מרססים קלות בתרסיס שמן ומסדרים כדורים בגודל כדור פינג פונג ומשטחים מעט, אופים בערך 7 דקות ולאחר שמשחים קלות הופכים צד ואופים עוד 5 דקות או עד שמשחים מעט ומוכן. בתאבון !!!

הערה: הן טעימות גם קרות ובנוסף ניתן אח”כ להכניס אותן לרוטב עגבניות פיקנטי.

לפני הכניסה לתנור

לפני הכניסה לתנור

16-05-31-20-36-19-450_deco (640x480)

 

 

ספגטי קישואים -  ”דיאטת 17 הימים – מתכונים שווים עם ורד מיוני ”

מצרכים:

1 כף שמן זית

1 בצל סגול בינוני

5 קישואים קלופים וחתוכים לרצועות דקות וארוכות (אני משתמשת בקולפן של סלט פאפיה).

2 -3 שיני שום כתושות

2 -4 פטריות טריות (פורטובלו, שמפיניון)

חצי חבילת עגבניות שרי חצוית ל-2

מלח, פלפל שחור גרוס

2 כפות רוטב סויה

חופן עלי בזיליקום טריים חתוכים

 

אופן ההכנה:

1.דבר ראשון מכינים את הירקות, קולפים את הקישואים לרצועות ארוכות ודקות, אני משתמשת בקולפן להכנת סלט פפאיה (קניתי בשוק ב-15 ₪). חותכים את הבצל לרצועות, את הפטריות קולפים      וחותכים לפרוסות, את העגבניות חוצים ל-2.
2.מטגנים במחבת ווק את הבצל ולאחר מספר דקות מוסיפים את השום והעגבניות, לאחר שהעגבניות מעט התרככו מוסיפים את הפטריות וממש כעבור 2 דקות את רצועות הקישואים, מערבבים הכל ומוסיפים את התבלינים, טועמים ומשפרים טעמים.
3.לבסוף מוסיפים את הבזיליקום הקצוץ ומגישים.

4.אני הוספתי 2 -3 זיתים שחורים קצוצים וממש טיפי טיפי פרמז’ן….(זה לא קשור לדיאטה).

 

חותכים את הירקות

חותכים את הירקות

מקפיצים בווק

מקפיצים בווק

ספגטי קישואים

ספגטי קישואים

 

 

במיה ברוטב עגבניות -  ”דיאטת 17 הימים – מתכונים שווים עם ורד מיוני ”

 

מצרכים:

בערך חצי קילו במיה טרייה או אפשרי להשתמש בשקית שלמה קפואה של סנפרוסט (אם אתם קונים במיה טרייה תקנו קטנה ולא גדולה).

1 כף שמן זית

2 שיני שום כתושות

1 חבילת רסק ללא סוכר (100 גרם)

מים

ממש מעט ממתיק מלאכותי

מלח, פלפל שחור

מעט מיץ לימון

אופן ההכנה:

1.      מנקים את הבמיה הטריה, מוציאים את התרמילים הפגומים, הפצועים והמעוותים.
שוטפים את הבמיה היטב, מסירים עלים ולכלוכים דביקים, ועושים את כל זה בעדינות, שמים במסננת שהבמיה תתייבש.
2.      חותכים את הגבעול שמחובר לבמיה בסכין חדה, מסירים את הגבעולים, בנקודת החיבור שלהם לפרק. בסיס הבמיה הקטום צריך לקבל צורה מעט חרוטית, ממש נזהרים לא לחתוך יותר מדיי על מנת לא לפצוע את הבמיה, כי אז כל הריר יצא החוצה והתבשיל ייהרס.
3.      מטגנים את השום קלות ולאחר כמה שניות ומוסיפים את הבמיה לעוד 2- 3 דקות טיגון.
4.      מוסיפים מים עד לכדי כיסוי הבמיה, מלח, פלפל שחור, ממתיק סוכר מלאכותי, ומבשלים עד להתרככות הבמיה, בערך כרבע שעה, לאחר שהבמיה התרככה מוסיפים את רסק העגבניות, מערבבים בעדינות ומבשלים יחד עוד כ-5 דקות.
5.      מכבים את האש מוסיפים מעט מיץ לימון (2 -3 כפות, תלוי עד כמה אתם אוהבים חמוץ) טועמים ומשפרים טעמים.

מנקים היטב את הבמיה ושמים ליבוש

מנקים היטב את הבמיה ושמים ליבוש

חותכים בעדינות את הגבול

חותכים בעדינות את הגבול

ככה זה נראה לאחר שחותכים

ככה זה נראה לאחר שחותכים

הבמיה מוכנה

הבמיה מוכנה

 

 

הערה: מאוד חשוב לעבוד עם הבמיה בעדינות בכל התהליך ולא לפצוע את התרמילים, אחרת כל התבשיל ייהרס אם היא מתפרקת.

 

טוסט טונה אליפות -  ”דיאטת 17 הימים – מתכונים שווים עם ורד מיוני ”

טוסט טונה

טוסט טונה

מצרכים לטוסט:

ביצה

2 כפות גבינה לבנה סימפוניה 5% אפשרי במגוון טעמים או גבינת סקי

מעט פלפל שחור

1קופסת טונה במים קטנה, לסנן היטב מהנוזלים.

מצרכים למלית:

מעט גבינה צהובה 5% או 9%

אפשרי מעט בולגרית או פטה 5%

רוטב עגבניות כמו של פיצה (ללא סוכר)

אפשרי כל מילוי שאתם אוהבים לשים בטוסט והוא במסגרת הדיאטה (בצל, עגבניות, פטריות וכד’).

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל המצרכים של הטוסט היטב (טונה, גבינה, ביצה ופלפל שחור).

2.  שמים בטוסטר שחומם מראש נייר אפייה, מרססים מעט שמן ומשטחים את התערבות.

שמים את התערובת בטוסטר בנייר אפייה

שמים את התערובת בטוסטר בנייר אפייה

3. סוגרים את הטוסטר בערך לרבע שעה עד שזה יציב ושחום.

20160619_191948 (640x480)

4.  פותחים את הטוסטר ומורחים על מחצית הטוסט מה שאוהבים (רסק, זיתים, פטריות, גבינה צהובה, מה ששמים בטוסט רגיל) מקפלים לחצי וסוגרים שוב ל3-4 דקות.

שמים רוטב ותוספות, מקפלים ל-2 וסוגרים לעוד כמה דקות

שמים רוטב ותוספות, מקפלים ל-2 וסוגרים לעוד כמה דקות

 

פיצה עם בצק של טוסט טונה  -  ”דיאטת 17 הימים – מתכונים שווים עם ורד מיוני ”

אותו המתכון שרשום למעלה כטוסט טונה הפך ביום למחרת לבצק של פיצה, לטעמי הרבה יותר טעים מהבצק פיצה של הלחם טחינה.

16-06-20-20-02-50-380_deco (537x640)

מצרכים ל”בצק” של הפיצה:

2 ביצים

3 כפות גבינה לבנה סימפוניה 5% אפשרי במגוון טעמים (סקי 5% גם בסדר)

מעט פלפל שחור

 1 קופסת טונה במים קטנה, לסנן היטב מהנוזלים

רוטב לפיצה:

החומרים לרוטב העגבניות:

  • פחית שימורים של עגבניות קלופות.
  • 1/2 קופסא קטנה של רסק עגבניות
  • 1/4 כוס מים רותחים
  • 3 כפות קטשופ ללא תוספת סוכר (אם אין אז לא חובה)
  • 3 שיני שום כתושות (אני משתמשת בשום קפוא של דורות, 4 קוביות)
  • 2 כפות שמן זית
  • חופן עלי בזיליקום טריים קצוצים
  • 1/2 כפית אורגנו יבש
  • 2 כפות סויה
  • מלח וממתיק מלאכותי לפי הטעם
  • למי שאוהב חריף ניתן לשים פלפל בנדיבות

אופן הכנת הרוטב:

    1. מרסקים בבלנדר יד את העגבניות מפחית השימורים (אני לא אוהבת גושים ברוטב).
    2. מחממים במחבת שמן זית, מוסיפים את השום ומטגנים מספר שניות.
    3. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות,  מים רותחים, קטשופ, סויה,  תבלינים, מערבבים, מכבים את האש, טועמים ומשפרים לפי הטעם.
    4. מצננים מעט לפני השימוש.

מצרכים לתוספות מעל הרוטב:

5 כפות גבינה צהובה מגוררת 5% או 9%

5 כפות גבינה בולגרית או פטה % מגוררת

פרוסות בצל (אופציה)

פרוסות של פטריות (אופציה)

5 זיתים (אופציה)

טונה במים מסוננת (אופציה)

או כל תוספת אהובה עליכם שהיא לא פחמימה

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים היטב את כל המצרכים של “הבצק” 2 ביצים, 3 כפות גבינה לבנה 5% הפעם השתמשתי בסקי, מעט פלפל שחור, 1 קופסה קטנה של טונה במים (לסנן היטב מנוזלים).
  2. משטחים על תבנית עם נייר אפייה לאחר שריססנו במעט שמן ומכניסים לתנור על חום של 180 מעלות (לחמם את התנור מראש) עד שמתייצב ומזהיב קלות ומוציאים מהתנור.(השתמשתי בתבנית מלבנית בגודל של 26*35).
  3. מורחים מעל רוטב פיצה ואת התוספות שאתם אוהבים, מחזירים לתנור לעוד כ-5 דקות או עד שהגבינות נמסות.

 

 מאז נוספו עוד מתכונים:

למתכונים של פיצת כרובית ופיצת קישואים לחצו כאן .

למתכונים של עוגת שוקולד ומאפינס שוקולד מתאים החל מהשלב הראשון לחצו כאן.

למתכון של קובה כרובית במילויי של פטריות ובצל, מתאים החל מהשלב הראשון לחצו כאן.

למתכון של “ספגטי זוקיני”  שמתאים החל מהשלב הראשון לחצו כאן.

 

לעוד המון מתכונים שווים אתם מוזמנים להצטרף לקבוצת הפייסבוק שלי  ”דיאטת 17 הימים- מתכונים שווים עם ורד מיוני” שתתמקד בעיקר במתכונים שמתאימים לדיאטה זו, להצטרפות לקבוצה לחצו כאן.

 

לסיכום:  התאהבתי בדיאטה הזאת וממש לא הרגשתי בעונש או בדיאטה, מרוב שנהניתי המשכתי להכים את המתכונים גם לאחר שהגעתי ליעד.

 טוב אתם בטח סקרנים לדעת כמה ירדתי…אז לא ירדתי הרבה במחזור הראשון, סך הכל 2 קילו ב-21 יום, שזה לא רע בכלל…ואני עדיין ממשיכה…יחד עם זאת ההרגשה מעולה, אף פעם לא רעבים או סובלים.

ושוב חשוב לי לציין שזה תיעוד הדרך האישית שלי במסע הירידה במשקל, אין פה המלצה האם לעשות או לא לעשות את הדיאטה, מי שמחליט\ה לעשות את הדיאטה הפוסט הוא לא תחליף לספר, שאלות בבקשה להפנות לד”ר וכל מה שתחליטו לעשות זה עפ”י שיקול דעתכם האישית בלבד. אם על הדרך עזרתי או נתתי השראה אז אני יותר משמחה.

מדי פעם אפרסם פוסט חדש עם עשרות מתכונים חדשים….עקבו אחרי בלחיצת כפתור :)

בתאבון !!!

 

בטח כבר שמתם לב שאני משקיעה הרבה זמן, מחשבה ואנרגיות בכתיבה של כל פוסט. לכן, חשוב לי לקבל פידבקים, תגובות ולייקים.

אהבתם את המתכון ??? רוצים לקבל עוד מתכונים שלי??? פשוט מאוד, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ למעלה משמאל בסגול, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם כאן משהו חדש, תהנו….

מדיי פעם אני שמה תמונה של מוצר, יש כאלו שזה נראה להם כמו פרסומות, אך זה ממש לא פרסומות. מכיוון שקהל היעד של המתכונים שלי הוא אנשים שאין להם מושג בבישול, אני מנסה לפשט להם את החיים ע”י הבאת תיעוד כל שלבי ההכנה וצילומים של המוצרים בצורה הכי ברורה ופשוטה שיש. חשוב לי להדגיש, כי אני לא מקבלת מימון משום גוף!!!

עוד מהבלוג של veredmioni

תצוגה מקדימה

דפי אורז במלית ירקות מוקפצים שלב אחר שלב- מנה בריאה, טעימה, מרעננת וללא גלוטן.

כשמתחשק  לי משהו טעים, מרענן ולא משמין אני מכינה את הרולים האלו, הם קלים להכנה ושווים את ההשקעה המועטה. הם מזכירים מעט אגרולים, אך ללא הטיגון,  ניתן לאכול אותם קרים,  בטמפרטורת החדר, או ניתן לחמם במיקרו לכמה שניות. מי שממש...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

חציל מוקצף בטעם גן עדן

ממרח\ סלט טעים כל כך ומהיר וקל להכנה, אצלנו השיא היה שהכנו אותו 3 פעמים ברציפות בשבוע  אחד מרוב שהתחסל מהר..... את ההשראה לממרח\ סלט קבלתי ממספר מסעדות שאכלתי בהן כגון : "אדלינה" "מנטה ריי" ו"דליקט".  ...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

המתכון הסודי לעוגת גזר שלא תוכלו להפסיק לאכול ממנה

לאחר תחנונים ובקשות רבות מצד בני המשפחה, התרציתי והסכמתי להכין את עוגת הגזר הסודית שלי, למתכון הנוכחי הגעתי לאחר חיפושים מייגעים אחר המתכון המושלם, העוגה בעצם מורכבת ממספר מתכונים שמצאתי ברשת ומכל מתכון לקחתי משהו עד...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 2 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה