הבלוג של veredmioni

"אני רק טועמת…."

אני ורד, נעים מאוד :) בסוף שנות ה-30 לחיי, עו"ד שלא עוסקת במקצוע, מתגוררת בנהריה ומבלה הרבה בתל-אביב. הסיבה העיקרית שפתחתי בלוג הייתה לחץ בלתי מתון מצד הסביבה הקרובה אלי....אני מאוד אוהבת כל מה שקשור לאוכל, להכין ולאכול כולל... +עוד

אני ורד, נעים מאוד :) בסוף שנות ה-30 לחיי, עו"ד שלא עוסקת במקצוע, מתגוררת בנהריה ומבלה הרבה בתל-אביב. הסיבה העיקרית שפתחתי בלוג הייתה לחץ בלתי מתון מצד הסביבה הקרובה אלי....אני מאוד אוהבת כל מה שקשור לאוכל, להכין ולאכול כולל ביקור רב במסעדות, גדלתי בבית שנושם אוכל 24 שעות ביממה, כל בני משפחתי נדבקו בחיידק האוכל...בנוסף אני מאוד ביקורתית בכל מה שקשור לאוכל, משתפת הרבה את חברי בפייסבוק במתכונים שהכנתי ובמסעדות שבקרתי וככה בעצם עלה הרעיון, יותר ויותר אנשים אמרו לי שאני חייבת לכתוב את זה בצורה מסודרת ולשתף עוד אנשים, אז הנה אני כאן, פותחת בלוג אוכל, בבלוג יהיו גם ביקורות על מסעדות שבקרתי בהן וגם מתכונים שניסיתי, מקווה שתהנו.... ויש עוד משהו קטן שחשוב לי שתדעו עלי, אני כבר למעלה משנתיים שלא נוגעת בבשר או בחלב מטעמים אידאולוגיים, הייתי בטוחה שיהיה לי מאוד קשה, כי מאוד אהבתי בשר, הופתעתי ובגדול, לא קשה בכלל ואפילו קל מאוד, יש תחליפים מעולים להכל וחלק מהמטרה של המתכונים שלי זה להוכיח לכם זאת :)

עדכונים:

פוסטים: 46

עוקבים: 397

החל ממאי 2014

אני מאוד אוהבת חצילים, בכל סגנון אפשרי…הפעם החלטתי לשלב עם גבינות ורוטב עגבניות, ניתן להכין את אותו המתכון עם גבינות רזות ואז זה יתאים לשומרי המשקל ואם משתמשים בתחליפי גבינה המתכון יתאים גם לטבעונים.

13315470_10154031945451609_4745316663082325043_n (640x640)

מצרכים לכמות של 9 יחידות:

1 חציל גדול

מעט גבינת מוצרלה (מפזרים מעל לכל גלילה בסוף האפייה).

IMG_20151002_203820

למלית גבינות:

אני משתמשת בגבינות שיש במקרר, מה שחשוב שיהיה איזון בין הגבינות הקשות והרכות כדי שהתערובת לא תהיה דלילה מדיי וניתן יהיה למלא את החצילים מבלי שהגבינה תנזל מהצדדים.

חומרי המלית:

5 כפות גבינה לבנה (ריקוטה, סימפוניה, נפוליון וכדומה)

1/4 כוס גבינה צהובה מגוררת

5 כפות גבינה בולגרית\פטה מגוררת

מלח ופלפל שחור

ניתן להוסיף מעט אגוזי מלך קצוצים, עירית\בצל ירוק, פטרוזיליה

לרוטב עגבניות:

על מנת לקצר את התהליך אני משתמשת ברוטב עגבניות מוכן, אך כמובן שניתן להכין רוטב עגבניות כמו שמכינים לפיצה או פסטה.

רוטב מוכן

רוטב מוכן

החומרים לרוטב:

 למי שמעוניין להכין את הרוטב בעצמו…

פחית שימורים של עגבניות קלופות או לחילופין ניתן להשתמש ברוטב מוכן כמו בתמונה.

1/2 קופסא קטנה של רסק עגבניות

1/4 כוס מים רותחים

3 כפות קטשופ

3 שיני שום כתושות (אני משתמשת בשום קפוא של דורות, 4 קוביות)

6 כפות שמן זית

חופן עלי בזיליקום טריים קצוצים

1/2 כפית אורגנו יבש

1/2 כפית בזיליקום יבש

2 כפות סויה

מלח וסוכר לפי הטעם

למי שאוהב חריף ניתן לשים פלפל בנדיבות

 2014-07-15-12-34-01_deco (640x553)

אופן הכנת הרוטב:

  1. מרסקים בבלנדר יד את העגבניות מפחית השימורים (אני לא אוהבת גושים ברוטב).
  2. מחממים במחבת שמן זית, מוסיפים את השום ומטגנים מספר שניות.
  3. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות,  מים רותחים, קטשופ, סויה, תבלינים, מערבבים, טועמים ומשפרים לפי הטעם.
  4. מצננים מעט לפני השימוש.

אופן ההכנה והרכבת המנה:

הכנת פרוסות החציל:

 1. קוטמים את ראש החציל ופורסים לפרוסות לאורך החציל בעובי של 1 ס”מ.

שמים נייר אפייה על תבנית, מושחים את הנייר אפייה בשמן זית ומסדרים עליו את פרוסות החציל, מורחים את הפרוסות בשמן זית, מתבלים במעט מלח, פלפל שחור גרוס ואופים בתנור – כ- 25 דקות ב- 180 מעלות או עד שהחציל משחים (רצוי לבדוק את החציל מדיי פעם ואף להפוך אותו במידת הצורך).

2. לאחר שקלינו את החציל נכין את רוטב העגבניות, הוראות הכנה למעלה (אפשרי להשתמש במוכן).

3. הכנת מלית הגבינות: מערבבים בקערה את כל חומרי המלית.

4. הכנת הגלילות: מניחים כף גדושה של מלית הגבינות בשליש הראשון של כל פרוסת חציל (החלק שקרוב אלינו) ומגלגלים.

13321865_10154031946011609_5880627725403343075_n (478x640)

13320945_10154031946141609_1399460207568998750_o (521x640)

שופכים מעט מרוטב העגבניות בתבנית פיירקס ומסדרים מעל לרוטב את גלילות החציל.

לאחר מכן שופכים את רוטב העגבניות שנשאר על הגלילות ואופים 15 -20  דקות ב-180 מעלות (תחממו את התנור לפני האפייה).

הגלילות לפני הכניסה לתנור

הגלילות לפני הכניסה לתנור

 מוצאים את הגלילות המוכנות ושמים פרוסה קטנה של מוצרלה על כל גליל ומכניסים לתנור לעוד כ-5 דקות או עד שהגבינה נמסה.

 13394089_10154031945746609_2135525670785286619_n (480x640)

מגישים חם, בתאבון!!!

בטח כבר שמתם לב שאני משקיעה הרבה זמן, מחשבה ואנרגיות בכתיבה של כל פוסט. לכן, חשוב לי לקבל פידבקים, תגובות ולייקים.

אהבתם את המתכון ??? רוצים לקבל עוד מתכונים שלי??? פשוט מאוד, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ למעלה משמאל בסגול, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם כאן משהו חדש, תהנו….

 אני נוהגת לשים תמונות של המוצרים בהם אני משתמשת, יש כאלו שזה נראה להם כמו פרסומת, אך זה ממש לא פרסומת !!! מכיוון שקהל היעד של המתכונים שלי הוא אנשים שאין להם מושג בבישול, אני מנסה לפשט להם את החיים ע”י הבאת תיעוד של כל שלבי ההכנה כולל צילומים של המוצרים בהם אני משתמשת בצורה הכי ברורה ופשוטה שיש. חשוב לי להדגיש שאני לא מקבלת מימון או תשלום משום גוף!!!

עוד מהבלוג של veredmioni

תצוגה מקדימה

דפי אורז במלית ירקות מוקפצים שלב אחר שלב- מנה בריאה, טעימה, מרעננת וללא גלוטן.

כשמתחשק  לי משהו טעים, מרענן ולא משמין אני מכינה את הרולים האלו, הם קלים להכנה ושווים את ההשקעה המועטה. הם מזכירים מעט אגרולים, אך ללא הטיגון,  ניתן לאכול אותם קרים,  בטמפרטורת החדר, או ניתן לחמם במיקרו לכמה שניות. מי שממש...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

חציל מוקצף בטעם גן עדן

ממרח\ סלט טעים כל כך ומהיר וקל להכנה, אצלנו השיא היה שהכנו אותו 3 פעמים ברציפות בשבוע  אחד מרוב שהתחסל מהר..... את ההשראה לממרח\ סלט קבלתי ממספר מסעדות שאכלתי בהן כגון : "אדלינה" "מנטה ריי" ו"דליקט".  ...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

המתכון הסודי לעוגת גזר שלא תוכלו להפסיק לאכול ממנה

לאחר תחנונים ובקשות רבות מצד בני המשפחה, התרציתי והסכמתי להכין את עוגת הגזר הסודית שלי, למתכון הנוכחי הגעתי לאחר חיפושים מייגעים אחר המתכון המושלם, העוגה בעצם מורכבת ממספר מתכונים שמצאתי ברשת ומכל מתכון לקחתי משהו עד...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה