הבלוג של veredmioni

"אני רק טועמת…."

אני ורד, נעים מאוד :) בסוף שנות ה-30 לחיי, עו"ד שלא עוסקת במקצוע, מתגוררת בנהריה ומבלה הרבה בתל-אביב. הסיבה העיקרית שפתחתי בלוג הייתה לחץ בלתי מתון מצד הסביבה הקרובה אלי....אני מאוד אוהבת כל מה שקשור לאוכל, להכין ולאכול כולל... +עוד

אני ורד, נעים מאוד :) בסוף שנות ה-30 לחיי, עו"ד שלא עוסקת במקצוע, מתגוררת בנהריה ומבלה הרבה בתל-אביב. הסיבה העיקרית שפתחתי בלוג הייתה לחץ בלתי מתון מצד הסביבה הקרובה אלי....אני מאוד אוהבת כל מה שקשור לאוכל, להכין ולאכול כולל ביקור רב במסעדות, גדלתי בבית שנושם אוכל 24 שעות ביממה, כל בני משפחתי נדבקו בחיידק האוכל...בנוסף אני מאוד ביקורתית בכל מה שקשור לאוכל, משתפת הרבה את חברי בפייסבוק במתכונים שהכנתי ובמסעדות שבקרתי וככה בעצם עלה הרעיון, יותר ויותר אנשים אמרו לי שאני חייבת לכתוב את זה בצורה מסודרת ולשתף עוד אנשים, אז הנה אני כאן, פותחת בלוג אוכל, בבלוג יהיו גם ביקורות על מסעדות שבקרתי בהן וגם מתכונים שניסיתי, מקווה שתהנו.... ויש עוד משהו קטן שחשוב לי שתדעו עלי, אני כבר למעלה משנתיים שלא נוגעת בבשר או בחלב מטעמים אידאולוגיים, הייתי בטוחה שיהיה לי מאוד קשה, כי מאוד אהבתי בשר, הופתעתי ובגדול, לא קשה בכלל ואפילו קל מאוד, יש תחליפים מעולים להכל וחלק מהמטרה של המתכונים שלי זה להוכיח לכם זאת :)

עדכונים:

פוסטים: 46

עוקבים: 409

החל ממאי 2014

 16-04-28-16-42-27-087_deco (430x640) (430x640)

יש לי וידוי, אני לא מרוקאית, אבל המופלטה שאני מכינה דווקא כן :)

אני לא ממש זוכרת איך בדיוק התחיל אצלי כל סיפור הכנת המופלטות כל שנה, אבל כבר למעלה מעשור אני חוגגת את המימונה, מכינה מופלטות ומזמינה חברים ובני משפחה וזה הפך להיות מסורת אצלנו, כיף אמיתי.

זה מתכון פשוט וקל, ללא שמרים(ניסיתי גם עם שמרים והגעתי למסקנה שבלי שמרים יותר מוצלח) מתכון פשוט שכל אחד יכול להכין ולהצליח בו.

המופלטה יוצאת ממש דקה

המופלטה יוצאת ממש דקה

מצרכים:

1 ק”ג קמח (לכמות של בערך 35 מופלטות, תלוי בגודל הכדור)

2 וחצי-3 כוסות מים פושרים

1 כפית מלח

1 כף סוכר

1 בקבוק שמן קנולה

16-04-28-14-34-34-509_deco (640x640)

להגשה:

בדרך כלל נהוג לאכול עם דבש וחמאה, אבל אפשרי למרוח כל מה שאוהבים, ריבות, סילאן, שוקולד, מייפל, אפילו מלוח (למשל לבנה עם זעתר ושמן זית).

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את הקמח, הסוכר והמלח, מוסיפים את המים בהדרגה ולשים כ-3 דקות בערך עד שמתקבל בצק אחיד ורך מאוד אבל לא דביק(אם הבצק יצא דביק ניתן להוסיף מעט קמח ולהפך, אם יצא מעט יבש ניתן להוסיף מעט מים עד שמגיעים למרקם הרצוי).
    מערבבים את החומרים

    מערבבים את החומרים

    בצק רק מאוד אך לא דביק

    בצק רק מאוד אך לא דביק

     

  2. יוצרים מהבצק כדורים בגודל של כדור פינג פונג, טובלים כל כדור בקערית עם שמן ומניחים על מגש (עם דפנות עמוקות) יוצקים מעל את שארית השמן (אני נוהגת לשפוך מעל הכדורים שמן עד שהכדורים מכוסים לגמרי בשמן, לא להיבהל מכמות השמן, זה רק על מנת לשמור מפני התייבשות, לא אוכלים את זה) מניחים לעשרים דקות עד חצי שעה מנוחה בטמפרטורת החדר.
    יוצרים כדורים בגודל כדור פינג פונג

    יוצרים כדורים בגודל כדור פינג פונג

    יוצקים מעל הכדורים את השמן שנשאר

    יוצקים מעל הכדורים את השמן שנשאר

    הכדורים נחים להם בכיף בתוך השמן ששמור מפני התייבשות

    הכדורים נחים להם בכיף בתוך השמן ששומר עליהם מפני התייבשות

     

  3. מחממים מחבת על להבה בינונית, אני משתמשת במחבת מולטי שף, הכי נוח, אך בהחלט ניתן להשתמש במחבת רגילה(חום בינוני עד גבוה).

    מחבת המולטי שף שעליה הכי נוח להכין מופלטות

    מחבת המולטי שף שעליה הכי נוח להכין מופלטות

  4. פותחים כל כדור בידיים משומנות היטב בתנועות מריחה\ליטוף על משטח משומן בנדיבות עד שהוא נמתח לעיגול דק ואחיד, לא קורה שום דבר אם הוא נקרע קצת ולא ממש נראה עיגול, אני פותחת את הבצק על השיש.
    מתחילים לפתוח בתנועות מריחה עדינות את העלה עד שנהיה דק,

    מתחילים לפתוח בתנועות מריחה עדינות את העלה עד שנהיה דק,

    אני שנה שעברה באמצע הכנת המופלטות

    אני שנה שעברה באמצע הכנת המופלטות

    16-04-28-16-59-11-524_deco (600x640)

  5. מניחים את העיגול הראשון על המחבת וכשהוא מזהיב מעט הופכים לצד השני. מניחים עליו ישר עיגול בצק נוסף. ממתינים כחצי דקה והופכים את השניים יחד, כך שעיגול הבצק החדש כלפי מטה ושוב אותה פעולה, מניחים על הערמה עוד עיגול בצק, ממתינים חצי דקה ושוב הופכים את הערמה וכך ממשיכים עד שיש ערמה של  10 -15 מופלטות ומורידים את הערמה מהמחבת.
    מתחילים בהנחה של המופלטה הראשונה אותה עושים מ-2 הצדדים

    מתחילים בהנחה של המופלטה הראשונה אותה עושים מ-2 הצדדים

    מתחילים בהנחה של המופלטה הראשונה אותה עושים מ-2 הצדדים

    על המופלטה הראשונה לאחר שהזהיבה ישר מניחים מופלטה נוספת ממתינים כחצי דקה והופכים את השתיים יחד

    הופכים את המופלטת לאחר כל הוספה של מופלטה חדשה לערמת המופלטות

    הופכים את ערמת המופלטות לאחר כל הוספה של מופלטה חדשה לערמת המופלטות

     

    ושוב הופכים את ערמת המופלטות

    ושוב הופכים את ערמת המופלטות

    לאט לאט נוצרה לנו ערמת מופלטות

    לאט לאט נוצרה לנו ערמה של 12 מופלטות

     

  6. לאחר שהורדנו את ערמת המופלטות הראשונה מהמחבת, חוזרים שוב על אותה פעולה על מנת להכין ערמה חדשה.
  7. הסיבה שאנחנו מטגנים כל מופלטה רק מצד אחד(חוץ מהראשונה שאותה טיגנו מ-2 הצדדים) היא שהחום הפנימי של ערמת המופלטות דואג להמשך הבישול.

    המופלטות על שולחן החג

    המופלטות על שולחן החג

  8. כל שנותר זה להוציא לאורחים ולהתענג, ניתן לכסות במגבת מטבח על מנת לשמור על החום של המופלטות.
    המופלטות בדרך לאורחים

    המופלטות בדרך לאורחים

     

    FB_IMG_1461280916737 (640x441)

 

 

תרבחו ותסעדו !!!

בטח כבר שמתם לב שאני משקיעה הרבה זמן, מחשבה ואנרגיות בכתיבה של כל פוסט. לכן, חשוב לי לקבל פידבקים, תגובות ולייקים.

 אהבתם את המתכון ??? רוצים לקבל עוד מתכונים שלי??? פשוט מאוד,  לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ למעלה משמאל בסגול, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם כאן משהו חדש, תהנו….

 

לחצו על העקוב אחרי מצד שמאל למעלה ותקבלו מתכונים נוספים למייל (אפשרי רק דרך מחשב)

לחצו על העקוב אחרי מצד שמאל למעלה ותקבלו מתכונים נוספים למייל (אפשרי רק דרך מחשב)

חשוב לי לציין, כי הצגת המוצרים המצולמים בפוסט, נועדה להקל על מי שמעוניין להכין את המתכון, אין מדובר בפרסומת ואינני מקבלת תשלום על כך.

עוד מהבלוג של veredmioni

תצוגה מקדימה

דפי אורז במלית ירקות מוקפצים שלב אחר שלב- מנה בריאה, טעימה, מרעננת וללא גלוטן.

כשמתחשק  לי משהו טעים, מרענן ולא משמין אני מכינה את הרולים האלו, הם קלים להכנה ושווים את ההשקעה המועטה. הם מזכירים מעט אגרולים, אך ללא הטיגון,  ניתן לאכול אותם קרים,  בטמפרטורת החדר, או ניתן לחמם במיקרו לכמה שניות. מי שממש...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

חציל מוקצף בטעם גן עדן

ממרח\ סלט טעים כל כך ומהיר וקל להכנה, אצלנו השיא היה שהכנו אותו 3 פעמים ברציפות בשבוע  אחד מרוב שהתחסל מהר..... את ההשראה לממרח\ סלט קבלתי ממספר מסעדות שאכלתי בהן כגון : "אדלינה" "מנטה ריי" ו"דליקט".  ...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

המתכון הסודי לעוגת גזר שלא תוכלו להפסיק לאכול ממנה

לאחר תחנונים ובקשות רבות מצד בני המשפחה, התרציתי והסכמתי להכין את עוגת הגזר הסודית שלי, למתכון הנוכחי הגעתי לאחר חיפושים מייגעים אחר המתכון המושלם, העוגה בעצם מורכבת ממספר מתכונים שמצאתי ברשת ומכל מתכון לקחתי משהו עד...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה