הבלוג של veredmioni

"אני רק טועמת…."

אני ורד, נעים מאוד :) בסוף שנות ה-30 לחיי, עו"ד שלא עוסקת במקצוע, מתגוררת בנהריה ומבלה הרבה בתל-אביב. הסיבה העיקרית שפתחתי בלוג הייתה לחץ בלתי מתון מצד הסביבה הקרובה אלי....אני מאוד אוהבת כל מה שקשור לאוכל, להכין ולאכול כולל... +עוד

אני ורד, נעים מאוד :) בסוף שנות ה-30 לחיי, עו"ד שלא עוסקת במקצוע, מתגוררת בנהריה ומבלה הרבה בתל-אביב. הסיבה העיקרית שפתחתי בלוג הייתה לחץ בלתי מתון מצד הסביבה הקרובה אלי....אני מאוד אוהבת כל מה שקשור לאוכל, להכין ולאכול כולל ביקור רב במסעדות, גדלתי בבית שנושם אוכל 24 שעות ביממה, כל בני משפחתי נדבקו בחיידק האוכל...בנוסף אני מאוד ביקורתית בכל מה שקשור לאוכל, משתפת הרבה את חברי בפייסבוק במתכונים שהכנתי ובמסעדות שבקרתי וככה בעצם עלה הרעיון, יותר ויותר אנשים אמרו לי שאני חייבת לכתוב את זה בצורה מסודרת ולשתף עוד אנשים, אז הנה אני כאן, פותחת בלוג אוכל, בבלוג יהיו גם ביקורות על מסעדות שבקרתי בהן וגם מתכונים שניסיתי, מקווה שתהנו.... ויש עוד משהו קטן שחשוב לי שתדעו עלי, אני כבר למעלה משנתיים שלא נוגעת בבשר או בחלב מטעמים אידאולוגיים, הייתי בטוחה שיהיה לי מאוד קשה, כי מאוד אהבתי בשר, הופתעתי ובגדול, לא קשה בכלל ואפילו קל מאוד, יש תחליפים מעולים להכל וחלק מהמטרה של המתכונים שלי זה להוכיח לכם זאת :)

עדכונים:

פוסטים: 46

החל ממאי 2014

אז אחרי ששמעתי ביקורות חיוביות מאוד וגם מעט שליליות על המקום, הייתי חייבת ללכת ולבדוק בעצמי, אתוודה שהלכתי עם חששות, מכיוון שחוויתי לא מעט נפילות ממסעדות טבעוניות ולהלן הרשמים מהביקור…

אז אקדים ואספר מעט על המסעדה, מדובר על מסעדת פופ אפ טבעונית שנמצאת במתחם שרונה, המסעדה נפתחה בסוף דצמבר 2015  ע”י אורי שביט אשת קולינריה ובעלת הבלוג “טבעוניות נהנות יותר” והייתה אמורה להיסגר בתום שלושה חודשים, אך לאור ההצלחה הרבה, ההתלהבות ואפילו עצומה שקראה להשאיר את המקום פתוח, אכן החליטו להשאיר את המסעדה פתוחה וטוב שכך !!!

מה שבעצם מייחד את המסעדה, זה שהיא מתבססת בעיקר על שימוש  בירקות במגוון של טכניקות ואופני הכנה, דבר שלפעמים יוצר תחושה של בלבול שלא מדובר במשהו טבעוני.

מומלץ להזמין מקומות מראש, המסעדה רוב הזמן בתפוסה מלאה, התמזל מזלי וחברה הצליחה להשיג מקומות לשעות הערב באמצע השבוע (תודה יעל…) את פנינו קיבל מלצר מקסים, שלכל אורך הערב שירת באדיבות ונחמדות וכל ההמלצות שלו יצאו בינגו.

16-03-14-23-10-22-492_deco (640x511)

הוא הזהיר אותנו שרוב המנות לא מאוד גדולות ועזר לנו לבחור את המנות:

לפתיח לקחנו סלט אנדיב- הסלט מורכב משכבות של סירות אנדיב, תותים, רצועות של אפונת שלג ושבבי מקדמיה- סלט מעולה עם שילוב של מליחות קרנצ’ית ומתיקות- מחיר   39 ₪.

סלט אנדיב עם תותים

סלט אנדיב עם תותים

המשכנו עם סקאלופ יערות- מנה נפלאה של פטריות דמוי צדפות, פטריות מסוג ירדן צרובות ומסודרות בצלחת על קרם ארטישוק ירושלמי עם שבבים של אגוזי מקדמיה- תשמעו מנה עדינה ונפלאה, פשוט התענגנו על כל ביס, חבל שנגמר כל כך מהר…48 ₪ .

סקאלופ יערות

בטטה סגולה- כשהגיעה המנה היינו בטוחות שזה נתח של סטייק, בטטה סגולה פריכה על קרם צ’יפוטלה תפוז, מנה כל כך יפה, כמה שהיא יפה ככה היא טעימה -49 ₪.

בטטה סגולה

בטטה סגולה

והשוס הכי מדובר, שלו המתנתי בסבלנות וסקרנות רבה, איך אם לא נקניקיית הגזר המדוברת- פשוט אין דברים כאלו, איזו יצירתיות צריך בשביל להמציא מנה כזאת, שאכן מרגישה כמו נקניקיה, פשוט לא להאמין שמדובר בגזר- גזר שמוברש בוויסקי, ג’ק דניאלס, ומעושן בשבבי עץ, מה שמעניק לו ארומה וטעם של נקניקייה אמיתית, גם המרקם כמעט זהה לזה של נקניקייה. פשוט ביצוע מושלם, הנקניקייה מוגשת בתוך לחמניית באן מוארכת, מאודה, עם מיונז פיקנטי על בסיס סויה ובצל כבוש, טרפתי הכל בשניות-  48 ₪.

נקניקיית גזר

נקניקיית גזר

במקום יש גם תפריט של קוקטיילים מאוד עשיר, אני לקחתי קוקטייל של תותים שהיה טעים מאוד -45 ₪.

16-03-14-23-21-46-909_deco (529x640)

קינוחים- היו סך הכל 2 אופציות בתפריט, לטעמי כדאי להגדיל את תפריט הקינוחים ואולי לשלב משהו קצת קליל ומרענן. אנחנו הזמנו קינוח חדש, שוקולד ותות- קוביות של שוקולד על מצע של קרם ותותים טריים-מנה טעימה, אני פשוט לא חובבת שוקולד, בת הזוג שלי לארוחה מאוד התלהבה-42 ₪.

 

סלט אנדיב עם תותים

לסיכום: אווירה נעימה וכייפית.

שירות נפלא, מהיר ומקצועי.

האוכל טעים ויפה לעין, אין ספק שיש כאן יצירתיות ומחשבה, ברור שאחזור שוב.

משהו שכן הפריע לי- המחירים מעט גבוהים מדי לדעתי.

“מיס קפלן”, קפלן 18, מתחם שרונה 03-6979015, ראשון-שבת 19:00-23:30

בטח כבר שמתם לב שאני משקיעה הרבה זמן, מחשבה ואנרגיות בכתיבה של כל פוסט. לכן, חשוב לי לקבל פידבקים, תגובות ולייקים.

בנוסף אם אהבתם את הפוסט שלי ואתם לא רוצים לפספס פוסטים נוספים שאפרסם בעתיד, פשוט לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ למעלה משמאל, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם כאן משהו חדש, תהנו….

 

עוד מהבלוג של veredmioni

Thumbnail

דפי אורז במלית ירקות מוקפצים שלב אחר שלב- מנה בריאה, טעימה, מרעננת וללא גלוטן.

כשמתחשק  לי משהו טעים, מרענן ולא משמין אני מכינה את הרולים האלו, הם קלים להכנה ושווים את ההשקעה המועטה. הם מזכירים מעט אגרולים, אך ללא הטיגון,  ניתן לאכול אותם קרים,  בטמפרטורת החדר, או ניתן לחמם במיקרו לכמה שניות. מי שממש...

תגובות

פורסם לפני 5 years
Thumbnail

חציל מוקצף בטעם גן עדן

ממרח\ סלט טעים כל כך ומהיר וקל להכנה, אצלנו השיא היה שהכנו אותו 3 פעמים ברציפות בשבוע  אחד מרוב שהתחסל מהר..... את ההשראה לממרח\ סלט קבלתי ממספר מסעדות שאכלתי בהן כגון : "אדלינה" "מנטה ריי" ו"דליקט".  ...

תגובות

פורסם לפני 5 years
Thumbnail

המתכון הסודי לעוגת גזר שלא תוכלו להפסיק לאכול ממנה

לאחר תחנונים ובקשות רבות מצד בני המשפחה, התרציתי והסכמתי להכין את עוגת הגזר הסודית שלי, למתכון הנוכחי הגעתי לאחר חיפושים מייגעים אחר המתכון המושלם, העוגה בעצם מורכבת ממספר מתכונים שמצאתי ברשת ומכל מתכון לקחתי משהו עד...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה