הבלוג של veredmioni

"אני רק טועמת…."

אני ורד, נעים מאוד :) בסוף שנות ה-30 לחיי, עו"ד שלא עוסקת במקצוע, מתגוררת בנהריה ומבלה הרבה בתל-אביב. הסיבה העיקרית שפתחתי בלוג הייתה לחץ בלתי מתון מצד הסביבה הקרובה אלי....אני מאוד אוהבת כל מה שקשור לאוכל, להכין ולאכול כולל... +עוד

אני ורד, נעים מאוד :) בסוף שנות ה-30 לחיי, עו"ד שלא עוסקת במקצוע, מתגוררת בנהריה ומבלה הרבה בתל-אביב. הסיבה העיקרית שפתחתי בלוג הייתה לחץ בלתי מתון מצד הסביבה הקרובה אלי....אני מאוד אוהבת כל מה שקשור לאוכל, להכין ולאכול כולל ביקור רב במסעדות, גדלתי בבית שנושם אוכל 24 שעות ביממה, כל בני משפחתי נדבקו בחיידק האוכל...בנוסף אני מאוד ביקורתית בכל מה שקשור לאוכל, משתפת הרבה את חברי בפייסבוק במתכונים שהכנתי ובמסעדות שבקרתי וככה בעצם עלה הרעיון, יותר ויותר אנשים אמרו לי שאני חייבת לכתוב את זה בצורה מסודרת ולשתף עוד אנשים, אז הנה אני כאן, פותחת בלוג אוכל, בבלוג יהיו גם ביקורות על מסעדות שבקרתי בהן וגם מתכונים שניסיתי, מקווה שתהנו.... ויש עוד משהו קטן שחשוב לי שתדעו עלי, אני כבר למעלה משנתיים שלא נוגעת בבשר או בחלב מטעמים אידאולוגיים, הייתי בטוחה שיהיה לי מאוד קשה, כי מאוד אהבתי בשר, הופתעתי ובגדול, לא קשה בכלל ואפילו קל מאוד, יש תחליפים מעולים להכל וחלק מהמטרה של המתכונים שלי זה להוכיח לכם זאת :)

עדכונים:

פוסטים: 45

עוקבים: 363

החל ממאי 2014

כשמתחשק  לי משהו טעים, מרענן ולא משמין אני מכינה את הרולים האלו, הם קלים להכנה ושווים את ההשקעה המועטה.

הם מזכירים מעט אגרולים, אך ללא הטיגון,  ניתן לאכול אותם קרים,  בטמפרטורת החדר, או ניתן לחמם במיקרו לכמה שניות.

מי שממש מתעקש ניתן לשים במחבת עם מעט תרסיס שמן  ולטגן קלות (לא בשמן עמוק).

לטעמי הכי טעים בטמפרטורת החדר.

בחרתי במלית של ירקות מוקפצים שכמעט תמיד זמינים אצלי במקרר, אבל תרגישו חופשי להתפרע ולהוסיף כל ירק שאתם אוהבים, יש שעושים את הרולים עם ירקות טריים בצורתם הטבעית, יש שמוסיפים טופו, הכל עניין של טעם ונגישות של מצרכים.

בנוסף יש עוד יתרון לדפי אורז שהם ללא גלוטן.

1 (640x498)

4

6

מצרכים לכמות של 12- 14 רולים:

מצרכים למעטפת:

12 -14 דפי אורז (אני מעדיפה את הדפים הגדולים).

דפי אורז

דפי אורז

מצרכים למלית:

לכמות של בין 12 ל-14 רולים.

רבע כרוב חתוך לרצועות דקות

2 גזרים חתוכים לרצועות דקות

2 קישואים קטנים חתוכים לרצועות דקות

2 בצלים ירוקים חתוכים לרצועות דקות באורך 2 ס”מ

3 פטריות שמפיניון גדולות חתוכות לפרוסות דקות או קוביות

2 קוביות שום של דורות (ניתן גם שום טרי)

1 כף ג’ינג’ר טרי מגורד

חופן של עלי בזיליקום ונענע טריים קצוצים (מי שאוהב כוסברה מוזמן לשים כוסברה)

3 כפות סויה

2 כפות רוטב צ’ילי חמוץ מתוק

מלח ופלפל

3 כפות שמן קנולה או חמניה

 

הירקות החתוכים

הירקות החתוכים

מצרכים לרוטב:

מיץ לימון מלימון אחד

5  כפות רוטב סויה

1 כף רוטב צ’ילי חמוץ מתוק

כף של בצל ירוק קצוץ (רק החלק הירוק)

 

אופן ההכנה:

נתחיל בהכנת המלית

שמים בווק את השמן ומטגנים את השום, לאחר שהשום הזהיב קלות נוסיף את הג’ינג’ר למספר שניות תוך כדי ערבוב ואז מוסיפים את הירקות לפי הסדר הבא: קודם את הכרוב, כעבור מספר דקות את הגזר והקישוא ולאחר שהם מתרככים מעט להוסיף את הפטריות ולבסוף את הבצל הירוק רוטב סויה והצ’ילי המתוק, מערבבים ומכבים את האש, לאחר כיבוי האש מוסיפים את עשבי התיבול (בזיליקום ונענע).

טועמים ובמידת בצורך משפרים טעמים בעזרת מלח והפלפל.

הערה: ההקפצה צריכה להתבצע על אש גבוהה תוך כדי ערבוב תמידי, הירקות אמורים להיות רכים, אך עדיין לשמור על הפריכות שלהם. זמן ההקפצה המשוער הוא משהו כמו 7 דקות סך הכל.

*במידה ויש ירקות אחרים שאתם אוהבים כמו למשל בצל סגול, פלפל אדום או נבטים אתם מוזמנים להוסיף.

ניתן לירקות להתקרר מעט.

מקפיצים את הירקות בווק

מקפיצים את הירקות בווק

אופן הכנת הרולים:

 

דפי האורז בצורתם הטבעית מעט שבירים וצריך לעבוד איתם בעדינות, תיקחו בחשבון שייתכן שהרול הראשון או השני לא יצליחו עד שתלמדו לעבוד עם הדפים.

בשלב הראשון מכינים קערה או תבנית אפיה גדולה עם מים פושרים, קרש חיתוך שעליו נעבוד ומגבת מטבח נקייה.

לאחר מכן ניקח בעדינות דף אורז ונטבול אותו במים עד שהוא הופך לרך (משהו כמו דקה) ננער אותו מעל לקערה על מנת להיפטר מעודפי המים ונניח אותו בעדינות על גבי הקרש חיתוך, לאחר שסידרנו את העלה על הקרש חיתוך ננגב בעדינות קלות עם מגבת נקיה ונספוג את שאריות המים.

***חשוב לשים במים כל פעם דף אחד, אחרת הם עלולים להידבק אחד לשני…

נטבול את הדף אורז בכלי עם מים למשך כדקה עד להתרככות

נטבול את דף האורז בכלי עם מים למשך כדקה עד להתרככות

כשמוציאים את הדף אורז מהמים מנערים מעט בעדינות על מנת להיפטר מעודפי המים ומניחים על גבי קרש חיתוך נקי

כשמוציאים את דף האורז מהמים מנערים מעט בעדינות על מנת להיפטר מעודפי המים ומניחים על גבי קרש חיתוך נקי

 

לאחר שהתקבל דף אורז לח נניח בשליש הדף הקרוב אלינו 2 כפות מהמלית ומקפלים את הצדדים פנימה ומגלגלים כמו אגרול.

מניחים בשליש הדף הקרוב אלינו 2 כפות מהמלית

מניחים בשליש הדף הקרוב אלינו 2 כפות מהמלית

מקפלים את הצדדים פנימה

מקפלים את הצדדים פנימה

 

מגלגלים כמו אגרול

מגלגלים כמו אגרול

מניחים בתבנית או במגש, ניתן לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר ולאכול מאוחר יותר.

15-10-17-23-07-13-742_deco (575x640)

אני אוהבת לאכול את זה טרי בצמוד למועד ההכנה, אך ניתן לאכול קר ישר מהמקרר, או לחמם מספר שניות במיקרוגל ויש שאוהבים את זה מעט קרנצ’י.

למי שאוהב מעט קרנצ’י ניתן לקחת מחבת לשמן אותה עם מעט שמן (אני משתמשת בתרסיס שמן קנולה) וממש לטגן קלות חצי דקה מכל צד עד שמזהיב מעט.

ניתן לטגן קלות חצי דקה מכל צד עד שמזהיב מעט.

ניתן לטגן קלות חצי דקה מכל צד עד שמזהיב מעט.

 

ככה הרולים נראים לאחר טיגון קליל

ככה הרולים נראים לאחר טיגון קליל

הכנת הרוטב:

מערבבים את כל חומרי הרוטב, טועמים, במידה וזה מעט חמוץ ניתן לשים עוד קצת סויה או אם מעט מלוח ניתן להוסיף מעט מיץ לימון או רוטב צ’ילי.

 

זהו המנה מוכנה, טובלים ברוטב ונהנים.

 

7

15-09-30-23-40-58-623_deco (477x640)

15-09-30-22-42-35-506_deco (640x359)

בתאבון !!!

 

בטח כבר שמתם לב שאני משקיעה הרבה זמן, מחשבה ואנרגיות בכתיבה של כל פוסט. לכן, חשוב לי לקבל פידבקים, תגובות ולייקים.

אהבתם את המתכון ??? רוצים לקבל עוד מתכונים שלי??? פשוט מאוד, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ למעלה משמאל בסגול, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם כאן משהו חדש, תהנו….

לחצו על העקוב אחרי מצד שמאל למעלה ותקבלו מתכונים נוספים למייל (אפשרי רק דרך מחשב)

לחצו על העקוב אחרי מצד שמאל למעלה ותקבלו מתכונים נוספים למייל (אפשרי רק דרך מחשב)

חשוב לי לציין, כי הצגת המוצרים המצולמים בפוסט, נועדה להקל על מי שמעוניין להכין את המתכון, אין מדובר בפרסומת ואינני מקבלת תשלום על כך.

עוד מהבלוג של veredmioni

תצוגה מקדימה

חציל מוקצף בטעם גן עדן

ממרח\ סלט טעים כל כך ומהיר וקל להכנה, אצלנו השיא היה שהכנו אותו 3 פעמים ברציפות בשבוע  אחד מרוב שהתחסל מהר..... את ההשראה לממרח\ סלט קבלתי ממספר מסעדות שאכלתי בהן כגון : "אדלינה" "מנטה ריי" ו"דליקט".  ...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

המתכון הסודי לעוגת גזר שלא תוכלו להפסיק לאכול ממנה

לאחר תחנונים ובקשות רבות מצד בני המשפחה, התרציתי והסכמתי להכין את עוגת הגזר הסודית שלי, למתכון הנוכחי הגעתי לאחר חיפושים מייגעים אחר המתכון המושלם, העוגה בעצם מורכבת ממספר מתכונים שמצאתי ברשת ומכל מתכון לקחתי משהו עד...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

פאי תפוחי עץ משגע חם ישר מהתנור....

פאי תפוחי עץ משגע לאור המצב הביטחוני העדפתי להימצא בקרבת הבית ומשכך החלטתי להיכנס למטבח ולפנק את בני משפחתי בפאי תפוחי עץ משגע. שנים שאני מכינה מתכון זה ואף פעם לא התאכזבתי, מאוד טעים וקל להכנה, ניתן להכינו גם בגרסה...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה