הבלוג של veredmioni

"אני רק טועמת…."

אני ורד, נעים מאוד :) בסוף שנות ה-30 לחיי, עו"ד שלא עוסקת במקצוע, מתגוררת בנהריה ומבלה הרבה בתל-אביב. הסיבה העיקרית שפתחתי בלוג הייתה לחץ בלתי מתון מצד הסביבה הקרובה אלי....אני מאוד אוהבת כל מה שקשור לאוכל, להכין ולאכול כולל... +עוד

אני ורד, נעים מאוד :) בסוף שנות ה-30 לחיי, עו"ד שלא עוסקת במקצוע, מתגוררת בנהריה ומבלה הרבה בתל-אביב. הסיבה העיקרית שפתחתי בלוג הייתה לחץ בלתי מתון מצד הסביבה הקרובה אלי....אני מאוד אוהבת כל מה שקשור לאוכל, להכין ולאכול כולל ביקור רב במסעדות, גדלתי בבית שנושם אוכל 24 שעות ביממה, כל בני משפחתי נדבקו בחיידק האוכל...בנוסף אני מאוד ביקורתית בכל מה שקשור לאוכל, משתפת הרבה את חברי בפייסבוק במתכונים שהכנתי ובמסעדות שבקרתי וככה בעצם עלה הרעיון, יותר ויותר אנשים אמרו לי שאני חייבת לכתוב את זה בצורה מסודרת ולשתף עוד אנשים, אז הנה אני כאן, פותחת בלוג אוכל, בבלוג יהיו גם ביקורות על מסעדות שבקרתי בהן וגם מתכונים שניסיתי, מקווה שתהנו.... ויש עוד משהו קטן שחשוב לי שתדעו עלי, אני כבר למעלה משנתיים שלא נוגעת בבשר או בחלב מטעמים אידאולוגיים, הייתי בטוחה שיהיה לי מאוד קשה, כי מאוד אהבתי בשר, הופתעתי ובגדול, לא קשה בכלל ואפילו קל מאוד, יש תחליפים מעולים להכל וחלק מהמטרה של המתכונים שלי זה להוכיח לכם זאת :)

עדכונים:

פוסטים: 45

עוקבים: 345

החל ממאי 2014

ממרח\ סלט טעים כל כך ומהיר וקל להכנה, אצלנו השיא היה שהכנו אותו 3 פעמים ברציפות בשבוע  אחד מרוב שהתחסל מהר…..

את ההשראה לממרח\ סלט קבלתי ממספר מסעדות שאכלתי בהן כגון : “אדלינה” “מנטה ריי” ו”דליקט”.

 IMG_20151002_212102 (640x640)

מצרכים:

 1 חציל גדול

1 כפית שטוחה של מלח

מיץ לימון מחצי לימון

1 קוביית שום של דורות (כמובן שניתן להשתמש בשום טרי)

5-4 כפות שמן זית משובח (למי שלא אוהב את טעמו הדומיננטי של שמן הזית ניתן להשתמש גם בשמן קנולה או חמניות)

1 כף טחינה גולמית (אפשרי גם ללא טחינה)

אופן ההכנה:

קולפים את החציל ומורידים לו את הראש, מחוררים עם סכין מספר חתכים לאורך החציל, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למיקרוגל ל-12 דקות.

***הערה- לאור ריבוי השאלות לגבי השימוש במיקרוגל והניילון הנצמד, ניתן לקלות את החציל בכל דרך אחרת שאתם רגילים כגון תנור, גריל, על האש ולאחר מכן לבצע את כל שאר שלבי ההכנה כרגיל, מסננת, ניקוי גריענים וכד’…

למי שכן בוחר להכין את החציל עפ”י השיטה של המיקרוגל, יש להיזהר כאשר מוציאים את החציל מהמיקרו ומורידים את הניילון הנצמד, קודם לכן יש לתת לחציל להתקרר מעט ורק אז להוריד את הניילון.

IMG_20151002_203820

מקלפים את החציל

מקלפים את החציל

עושים מספר חתכים לאורך החציל

עושים מספר חתכים לאורך החציל

עוטפים בניילון נצמד

עוטפים בניילון נצמד

 

כעבור 12 דקות מוציאים את החציל מהמיקרו ומניחים במסננת שעומדת מעל לקערה עד שכל הנוזלים ירדו (בערך כשעה).

15-10-02-20-55-07-398_deco (640x481)

15-10-02-21-04-03-267_deco (640x423)

לאחר שכל הנוזלים ירדו, במידה ויש הרבה גרעינים מוציאים את הגרעינים  עם כפית ומשתדלים להשאיר את בשר החציל נקי מגרעינים.

מנקים את בשר החציל מגרעינים

מנקים את בשר החציל מגרעינים

לוקחים בלנדר שמים את כל המצרכים ורק-2 כפות מהשמן ומערבלים היטב עד לקבלת מרקם אוורירי של החציל.

שאר המצרכים: שמן זית, לימון, שום וטחינה.

שאר המצרכים: שמן זית, לימון, שום וטחינה.

שמים את כל המצרכים בבלנד

שמים את כל המצרכים בבלנד

מפעילים את הבלנדר עד שהכל נהיה מחית אחידה

מפעילים את הבלנדר עד שהכל נהיה מחית אחידה

מפסיקים את פעולת הבלנדר ומוסיפים את שאר השמן לערבוב נוסף.

התוצאה המוגמרת, מרקם אוורירי

התוצאה המוגמרת, מרקם אוורירי וחלק

טועמים ובמידה וחסר לימון או מלח מוסיפים.

בתאבון !!!!

בטח כבר שמתם לב שאני משקיעה הרבה זמן, מחשבה ואנרגיות בכתיבה של כל פוסט. לכן, חשוב לי לקבל פידבקים, תגובות ולייקים.

אהבתם את המתכון ??? רוצים לקבל עוד מתכונים שלי??? פשוט מאוד, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ למעלה משמאל בסגול, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם כאן משהו חדש, תהנו….

לחצו על העקוב אחרי מצד שמאל למעלה ותקבלו מתכונים נוספים למייל (אפשרי רק דרך מחשב)

לחצו על העקוב אחרי מצד שמאל למעלה ותקבלו מתכונים נוספים למייל (אפשרי רק דרך מחשב)

 אני נוהגת לשים תמונות של המוצרים בהם אני משתמשת, יש כאלו שזה נראה להם כמו פרסומת, אך זה ממש לא פרסומת !!! מכיוון שקהל היעד של המתכונים שלי הוא אנשים שאין להם מושג בבישול, אני מנסה לפשט להם את החיים ע”י הבאת תיעוד של כל שלבי ההכנה כולל צילומים של המוצרים בהם אני משתמשת בצורה הכי ברורה ופשוטה שיש. חשוב לי להדגיש שאני לא מקבלת מימון או תשלום משום גוף!!!

עוד מהבלוג של veredmioni

תצוגה מקדימה

דפי אורז במלית ירקות מוקפצים שלב אחר שלב- מנה בריאה, טעימה, מרעננת וללא גלוטן.

כשמתחשק  לי משהו טעים, מרענן ולא משמין אני מכינה את הרולים האלו, הם קלים להכנה ושווים את ההשקעה המועטה. הם מזכירים מעט אגרולים, אך ללא הטיגון,  ניתן לאכול אותם קרים,  בטמפרטורת החדר, או ניתן לחמם במיקרו לכמה שניות. מי שממש...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

המתכון הסודי לעוגת גזר שלא תוכלו להפסיק לאכול ממנה

לאחר תחנונים ובקשות רבות מצד בני המשפחה, התרציתי והסכמתי להכין את עוגת הגזר הסודית שלי, למתכון הנוכחי הגעתי לאחר חיפושים מייגעים אחר המתכון המושלם, העוגה בעצם מורכבת ממספר מתכונים שמצאתי ברשת ומכל מתכון לקחתי משהו עד...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

פאי תפוחי עץ משגע חם ישר מהתנור....

פאי תפוחי עץ משגע לאור המצב הביטחוני העדפתי להימצא בקרבת הבית ומשכך החלטתי להיכנס למטבח ולפנק את בני משפחתי בפאי תפוחי עץ משגע. שנים שאני מכינה מתכון זה ואף פעם לא התאכזבתי, מאוד טעים וקל להכנה, ניתן להכינו גם בגרסה...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר