הבלוג של veredmioni

"אני רק טועמת…."

אני ורד, נעים מאוד :) בסוף שנות ה-30 לחיי, עו"ד שלא עוסקת במקצוע, מתגוררת בנהריה ומבלה הרבה בתל-אביב. הסיבה העיקרית שפתחתי בלוג הייתה לחץ בלתי מתון מצד הסביבה הקרובה אלי....אני מאוד אוהבת כל מה שקשור לאוכל, להכין ולאכול כולל... +עוד

אני ורד, נעים מאוד :) בסוף שנות ה-30 לחיי, עו"ד שלא עוסקת במקצוע, מתגוררת בנהריה ומבלה הרבה בתל-אביב. הסיבה העיקרית שפתחתי בלוג הייתה לחץ בלתי מתון מצד הסביבה הקרובה אלי....אני מאוד אוהבת כל מה שקשור לאוכל, להכין ולאכול כולל ביקור רב במסעדות, גדלתי בבית שנושם אוכל 24 שעות ביממה, כל בני משפחתי נדבקו בחיידק האוכל...בנוסף אני מאוד ביקורתית בכל מה שקשור לאוכל, משתפת הרבה את חברי בפייסבוק במתכונים שהכנתי ובמסעדות שבקרתי וככה בעצם עלה הרעיון, יותר ויותר אנשים אמרו לי שאני חייבת לכתוב את זה בצורה מסודרת ולשתף עוד אנשים, אז הנה אני כאן, פותחת בלוג אוכל, בבלוג יהיו גם ביקורות על מסעדות שבקרתי בהן וגם מתכונים שניסיתי, מקווה שתהנו.... ויש עוד משהו קטן שחשוב לי שתדעו עלי, אני כבר למעלה משנתיים שלא נוגעת בבשר או בחלב מטעמים אידאולוגיים, הייתי בטוחה שיהיה לי מאוד קשה, כי מאוד אהבתי בשר, הופתעתי ובגדול, לא קשה בכלל ואפילו קל מאוד, יש תחליפים מעולים להכל וחלק מהמטרה של המתכונים שלי זה להוכיח לכם זאת :)

עדכונים:

פוסטים: 46

עוקבים: 388

החל ממאי 2014

את המתכון של הקרפלך הנפלאים האלו קיבלנו מהמטפלת הרומניה שהייתה לי בילדות, עליזה שמה, בשלנית מעולה, מאז אמא שלי כבר שנים מכינה לנו את הכיסונים הקטנים והטעימים האלו ואנחנו זוללים אותם כמו גרעינים, ראו הוזהרתם!!!

מה שמיוחד במתכון הספציפי הזה, שגם הבצק עשוי מתפ”א.

אני מודה שהמתכון דורש מעט השקעה והתעסקות, אך מבטיחה שהתוצאה שווה את זה.

יוצאת כמות מאוד גדולה וניתן להקפיא חלק (ראו הערות בסוף המתכון).

18620182_10155085221056609_6055241316503655262_n

2015-05-08-18-41-37_deco (480x640)

חומרים:

לבצק:

7 תפ”א בינוניים מבושלים בקליפתם מצוננים (רק תפ”א מסוג אדום)

6-5 כוסות קמח לבן רגיל

1 כפית מלח

1 ביצה

1 חלמון (הצהוב)

 

למלית:

8 תפ”א בינוניים מבושלים בקליפתם מצוננים (רק תפ”א מסוג אדום)

1 כפית מלח ומעט פלפל שחור

1 בצל גדול קצוץ דק

רבע כוס שמן קנולה או חמניה

להגשה:

בצל גדול מאוד קצוץ או פרוס לפרוסות דקות

רבע כוס שמן לטיגון

אופן הכנה:

לפני שבכלל מתחילים, מבשלים בסיר גדול את כל תפוחי האדמה עד לריכוך מוחלט (גם של המלית וגם של הבצק) נותנים להם להתקרר ומקלפים את הקליפה.

2015-05-08-18-57-42_deco (640x480)

 הבצק:

  • בקערה בינונית מועכים את תפוחי האדמה (7 תפ”א קלופים) עד שמתקבלת מחית חלקה לגמרי.

2015-05-08-18-59-02_deco (1) (640x479)

  • מוסיפים 1 כפית מלח, טועמים ומשפרים את הטעם.
  • מוסיפים את הביצה והחלמון ומטמיעים בפירה (מערבבים היטב).
  • לאחר מכן מוסיפים את הקמח (לנפות לפני) כל פעם כוס ולערבב עד שמתקבל בצק חלק שנוח לעבוד איתו, זה יכול להיות 5 כוסות קמח וזה יכול להגיע גם ל-6 כוסות, רק תוך כדי לישה בידיים ניתן להרגיש את המרקם הרצוי (בצק חלק ולא דביק).
  • מניחים למנוחה לחצי שעה בערך.

2015-05-08-18-54-55_deco (640x480)

המלית:

  • מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן עד הזהבה עמוקה.

2015-05-08-18-32-21_deco (640x480)

  • מועכים את תפוחי האדמה למחית חלקה, מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את הבצל המטוגן עם חלק מהשמן שאיתו טיגנו את הבצל (אין צורך בכל השמן).
  • טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

2015-05-08-18-56-15_deco (479x640)

הבצל המטוגן להגשה:

  • מטגנים את פרוסות הבצל על אש נמוכה יחסית, עד הזהבה עמוקה ומוציאים לנייר סופג.

הרכבת הכיסונים:

  • מחלקים את הבצק למספר כדורים וכל פעם מרדדים כדור בצק על משטח עבודה מקומח לעלה דק בעובי 2 מ”מ לערך.

2015-05-08-18-52-17_deco (640x479)

  • קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 7 ס”מ, בעזרת חותכן עוגיות או כוס בקוטר דומה.

2015-05-08-18-35-29_deco (640x480)

  • מניחים כפית מהמלית במרכז כל עיגול ומקפלים את העיגול מעל המלית ליצירת כיסון חצי עגול, מניחים על מגש מקומח מעט, בשכבה אחת.

 

2015-05-08-18-34-15_deco (1) (640x480)2015-05-08-18-48-50_deco (640x480)

  • מרתיחים בסיר מים עם מלח, ושמים פנימה בעדינות את הכיסונים (כל פעם כמות של בערך 10 כיסונים כדי לא להוריד את חום המים).

2015-05-08-18-47-16_deco (640x478)

  • 3  עד 4 דקות לאחר שהכיסונים צפים, מוציאים מהמים, מסננים, מניחים על צלחת הגשה ומפזרים מעל את הבצל המטוגן ומעט שמן מהטיגון.

2015-05-07-20-45-38_deco (640x480)

 

 

הערות:

 

ניתן לסדר אותם על מגש מעט מקומח כשהם לא נוגעים אחד בשני ולהכניס למקפיא, כשהם מתקשים, וזה קורא די מהר, בדרך כלל עד שמכינים עוד נגלה הראשונה כבר קרה וקשה, פשוט מעבירים אותם לקופסא ולהקפיא וכל פעם שרוצים, פשוט מוציאים מהמקפיא ללא צורך בהפשרה, מרתיחים מים עם מלח, מטגנים בצל ויש קרפלך טעים.

 בתאבון !!!

בטח כבר שמתם לב שאני משקיעה הרבה זמן, מחשבה ואנרגיות בכתיבה של כל פוסט. לכן, חשוב לי לקבל פידבקים, תגובות ולייקים.

בנוסף אם אהבתם את הפוסט שלי ואתם לא רוצים לפספס פוסטים נוספים שאפרסם בעתיד, פשוט לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ למעלה משמאל, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם כאן משהו חדש, תהנו….

 

 

עוד מהבלוג של veredmioni

תצוגה מקדימה

דפי אורז במלית ירקות מוקפצים שלב אחר שלב- מנה בריאה, טעימה, מרעננת וללא גלוטן.

כשמתחשק  לי משהו טעים, מרענן ולא משמין אני מכינה את הרולים האלו, הם קלים להכנה ושווים את ההשקעה המועטה. הם מזכירים מעט אגרולים, אך ללא הטיגון,  ניתן לאכול אותם קרים,  בטמפרטורת החדר, או ניתן לחמם במיקרו לכמה שניות. מי שממש...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

חציל מוקצף בטעם גן עדן

ממרח\ סלט טעים כל כך ומהיר וקל להכנה, אצלנו השיא היה שהכנו אותו 3 פעמים ברציפות בשבוע  אחד מרוב שהתחסל מהר..... את ההשראה לממרח\ סלט קבלתי ממספר מסעדות שאכלתי בהן כגון : "אדלינה" "מנטה ריי" ו"דליקט".  ...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

המתכון הסודי לעוגת גזר שלא תוכלו להפסיק לאכול ממנה

לאחר תחנונים ובקשות רבות מצד בני המשפחה, התרציתי והסכמתי להכין את עוגת הגזר הסודית שלי, למתכון הנוכחי הגעתי לאחר חיפושים מייגעים אחר המתכון המושלם, העוגה בעצם מורכבת ממספר מתכונים שמצאתי ברשת ומכל מתכון לקחתי משהו עד...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה