הבלוג של veredmioni

"אני רק טועמת…."

אני ורד, נעים מאוד :) בסוף שנות ה-30 לחיי, עו"ד שלא עוסקת במקצוע, מתגוררת בנהריה ומבלה הרבה בתל-אביב. הסיבה העיקרית שפתחתי בלוג הייתה לחץ בלתי מתון מצד הסביבה הקרובה אלי....אני מאוד אוהבת כל מה שקשור לאוכל, להכין ולאכול כולל... +עוד

אני ורד, נעים מאוד :) בסוף שנות ה-30 לחיי, עו"ד שלא עוסקת במקצוע, מתגוררת בנהריה ומבלה הרבה בתל-אביב. הסיבה העיקרית שפתחתי בלוג הייתה לחץ בלתי מתון מצד הסביבה הקרובה אלי....אני מאוד אוהבת כל מה שקשור לאוכל, להכין ולאכול כולל ביקור רב במסעדות, גדלתי בבית שנושם אוכל 24 שעות ביממה, כל בני משפחתי נדבקו בחיידק האוכל...בנוסף אני מאוד ביקורתית בכל מה שקשור לאוכל, משתפת הרבה את חברי בפייסבוק במתכונים שהכנתי ובמסעדות שבקרתי וככה בעצם עלה הרעיון, יותר ויותר אנשים אמרו לי שאני חייבת לכתוב את זה בצורה מסודרת ולשתף עוד אנשים, אז הנה אני כאן, פותחת בלוג אוכל, בבלוג יהיו גם ביקורות על מסעדות שבקרתי בהן וגם מתכונים שניסיתי, מקווה שתהנו.... ויש עוד משהו קטן שחשוב לי שתדעו עלי, אני כבר למעלה משנתיים שלא נוגעת בבשר או בחלב מטעמים אידאולוגיים, הייתי בטוחה שיהיה לי מאוד קשה, כי מאוד אהבתי בשר, הופתעתי ובגדול, לא קשה בכלל ואפילו קל מאוד, יש תחליפים מעולים להכל וחלק מהמטרה של המתכונים שלי זה להוכיח לכם זאת :)

עדכונים:

פוסטים: 46

החל ממאי 2014

מקום חדש, טרנדי ומדליק שנפתח לפני כחודש בערך ליד שוק לוינסקי, מדובר על מטבח מקסיקני – קוריאני.

המקום מעוצב בצבעוניות יתר בשילוב של אלמנטים מקסיקנים מצד אחד (קקטוסים, קיר עם תוכים צבעונים) ומצד שני אלמנטים מהמזרח (פסלי בודהה, תמונה של מאו דזה דונג). בתוך המסעדה יש בר ועמדת די. ג’יי בכניסה (המוסיקה שהתנגנה במקום הייתה מאוד רועשת כבר מתחילת הערב, בתור בר זה אולי סבבה, אבל בתור מסעדה זה לא לעניין) בנוסף יש הרבה מקומות ישיבה מחוץ למסעדה ממש ברחוב עצמו לצד העוברים ושבים.

המסעדה נפתחת בשעה 19:00 בערב, הזמנו מקומות ליום חמישי בשעה 19:00 המקום התחיל להתמלא כבר דיי בתחילת הערב, כפי שציינתי זה הלהיט החדש בקרב הצעירים בת”א וכולם סקרנים לבדוק במה מדובר, אז כדאי להזמין מקום מראש.

2015-03-28-16-29-45_deco (640x533)

השירותים במקום עם הרבה מוטבים מהמזרח

 

השירותים במסעדה מקושטים עם מוטיבים מהמזרח

השירותים במסעדה מקושטים עם מוטיבים מהמזרח

 

התפריט יחסית דיי מצומצם ולי כצמחונית לא היה יותר מדי מה לאכול שם, למרות שיש להם מספר מנות עם טופו וירקות. בנוסף יש גם קוקטיילים מעניינים בתפריט, אני לקחתי לאסי מנגו שהיה אחלה, במיוחד למישהי כמוני שלא רגילה לשתות אלכוהול וגם המחיר סביר- 36 ₪.

2015-03-28-16-27-31_deco (477x640)

המנות יחסית לא גדולות ואת רוב המנות שהזמנו חלקנו ואלו המנות שנבחרו:

סאמר רולד: דפי אורז במילוי גזר, חסה, בצל ירוק, מלפפונים ופטריות שיטאקי- הגיעו 2 רולים קרים במילוי ירקות- מנה מעט אנמית ובשביל שיהיה לה מעט טעם רצוי לטבול את הרולים ברוטב שמוגש לצד המנה (רוטב על בסיס סויה) למי שאוהב רולים מהסוג הזה, אז הרולים במקום עשויים טוב, אני באופן אישי מעדיפה את הרולים מעט חמימים ועם קצת יותר טעמים- 28 ₪.

2015-03-28-16-29-45_deco (640x533)

קלמרי מטוגן: הקלמרי היה עשוי ממש גרוע, הציפוי היה לא פריך והורגש בו טעם לוואי קמחי – החזרנו את המנה- 42 ₪ .

2015-03-28-16-31-58_deco (640x550)

סלט אטריות סובה: אטריות סובה חלוטות עם שעועית ירוקה, עם עלי טעם ושאלוט- עוד מנה שלא התחבבה עלינו במיוחד, מנה פושרת עם טעמים מאוד אנמיים – 34 ₪ .

2015-03-28-16-24-50_deco (640x485)

לחמניות באן: לקחנו 2 סוגים שונים של לחמניות באן, מנה אחת עם עוף צי’קן טיקה מסאללה (סגנון הודי) ומנה נוספת עם טופו בלווית עשבי תיבול כגון: נענע ובזיליקום ורוטב מעט חריף מתוק שממש לא היה לטעמי. הלחמניות היו טעימות ורכות, המלית של העוף הייתה טעימה לזאת שאכלה אותה (אני לא אוכלת בשר ועוף ולכן לא אכלתי מהמנה) הטופו היה מאוד מתובל, במנה מגיעות 2 יחידות באן- 37 ₪.

2015-03-28-16-23-34_deco (640x475)

באן עם טופו

באן עם טופו

ביבימבאפ: סיר אורז קוריאני עם ירקות (קישוא, גזר, פטריות, תרד) בקר טחון וביצת עין-מעל המנה הוזמנה בהמלצת המלצר שאמר לנו שזאת מנת הדגל של המקום, עוד ציין שזאת מנה מעולה ושהיא מאוד גדולה, המנה הוגשה בתוך כלי שחור רותח, מנה נחמדה, היה חסר לה מלח, במקום בשר לקחנו עם טופו והוספנו הרבה סויה על מנת להמליח אותה, בוא נאמר שגדולה היא ממש לא הייתה, היא יכולה להשביע אדם לא רעב במיוחד. מה שכן אהבתי בה זה שבתחתית של הסיר הייתה שכבה מעט קריספית טעימה שנוצרה מהחום הרב של הכלי, סך הכל מנה לא רעה- 54 ₪.

2015-03-28-16-17-33_deco (640x480)

לסיכום: היינו 4 סועדים וכולנו ללא יוצא מן הכלל התאכזבנו, לא היה שם שום דבר מיוחד או טעים באוכל עצמו שיגרום לנו לחזור לשם ובטח שלא האווירה עם המוסיקה הרועשת, כנראה זה מקום שמיועד לחבר’ה יותר צעירים.

השירות בסדר, חוץ מהעובדה שביקשנו מספר פעמים שיחלישו את המוזיקה, אך לצערי זה לא קרה ולא ניתן היה לשמוע אחד את השני ולא מדובר על שעה מאוחרת אלא על השעה 19:00 עד 21:00 בכל זאת אנשים שבאים לאכול רוצים גם להחליף כמה מילים ביניהם…..

אז אם אתה חברה צעירים ומדליקים שמחפשים את המקום המגניב הבא, זה בהחלט המקום עבורכם  :)

2015-03-26-20-46-13_deco (480x640)

דייגו סאן, המשביר 2, תל אביב, 03-5531557 . ראשון- שבת: 19:00 עד אחרון הלקוחות. לא כשר.

 

בטח כבר שמתם לב שאני משקיעה הרבה זמן, מחשבה ואנרגיות בכתיבה של כל פוסט. לכן, חשוב לי לקבל פידבקים, תגובות ולייקים.

בנוסף אם אהבתם את הפוסט שלי ואתם לא רוצים לפספס פוסטים נוספים שאפרסם בעתיד, פשוט לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ למעלה משמאל, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם כאן משהו חדש, תהנו….

עוד דבר קטן לפני פיזור, לאחר שלא מעט מחברי שואלים אותי האם הבלוג זה העיסוק החדש שלי? האם משלמים לי ? האם מזמינים אותי מהמסעדות לאכול על חשבונם? אז התשובה לכל השאלות היא, שלא!!! אף אחד לא משלם לי ואף אחד לא מזמין אותי. הכל על חשבוני :) מתוך אהבה גדולה לאוכל….

עוד מהבלוג של veredmioni

Thumbnail

דפי אורז במלית ירקות מוקפצים שלב אחר שלב- מנה בריאה, טעימה, מרעננת וללא גלוטן.

כשמתחשק  לי משהו טעים, מרענן ולא משמין אני מכינה את הרולים האלו, הם קלים להכנה ושווים את ההשקעה המועטה. הם מזכירים מעט אגרולים, אך ללא הטיגון,  ניתן לאכול אותם קרים,  בטמפרטורת החדר, או ניתן לחמם במיקרו לכמה שניות. מי שממש...

תגובות

פורסם לפני 5 years
Thumbnail

חציל מוקצף בטעם גן עדן

ממרח\ סלט טעים כל כך ומהיר וקל להכנה, אצלנו השיא היה שהכנו אותו 3 פעמים ברציפות בשבוע  אחד מרוב שהתחסל מהר..... את ההשראה לממרח\ סלט קבלתי ממספר מסעדות שאכלתי בהן כגון : "אדלינה" "מנטה ריי" ו"דליקט".  ...

תגובות

פורסם לפני 5 years
Thumbnail

המתכון הסודי לעוגת גזר שלא תוכלו להפסיק לאכול ממנה

לאחר תחנונים ובקשות רבות מצד בני המשפחה, התרציתי והסכמתי להכין את עוגת הגזר הסודית שלי, למתכון הנוכחי הגעתי לאחר חיפושים מייגעים אחר המתכון המושלם, העוגה בעצם מורכבת ממספר מתכונים שמצאתי ברשת ומכל מתכון לקחתי משהו עד...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים