הבלוג של veredmioni

"אני רק טועמת…."

אני ורד, נעים מאוד :) בסוף שנות ה-30 לחיי, עו"ד שלא עוסקת במקצוע, מתגוררת בנהריה ומבלה הרבה בתל-אביב. הסיבה העיקרית שפתחתי בלוג הייתה לחץ בלתי מתון מצד הסביבה הקרובה אלי....אני מאוד אוהבת כל מה שקשור לאוכל, להכין ולאכול כולל... +עוד

אני ורד, נעים מאוד :) בסוף שנות ה-30 לחיי, עו"ד שלא עוסקת במקצוע, מתגוררת בנהריה ומבלה הרבה בתל-אביב. הסיבה העיקרית שפתחתי בלוג הייתה לחץ בלתי מתון מצד הסביבה הקרובה אלי....אני מאוד אוהבת כל מה שקשור לאוכל, להכין ולאכול כולל ביקור רב במסעדות, גדלתי בבית שנושם אוכל 24 שעות ביממה, כל בני משפחתי נדבקו בחיידק האוכל...בנוסף אני מאוד ביקורתית בכל מה שקשור לאוכל, משתפת הרבה את חברי בפייסבוק במתכונים שהכנתי ובמסעדות שבקרתי וככה בעצם עלה הרעיון, יותר ויותר אנשים אמרו לי שאני חייבת לכתוב את זה בצורה מסודרת ולשתף עוד אנשים, אז הנה אני כאן, פותחת בלוג אוכל, בבלוג יהיו גם ביקורות על מסעדות שבקרתי בהן וגם מתכונים שניסיתי, מקווה שתהנו.... ויש עוד משהו קטן שחשוב לי שתדעו עלי, אני כבר למעלה משנתיים שלא נוגעת בבשר או בחלב מטעמים אידאולוגיים, הייתי בטוחה שיהיה לי מאוד קשה, כי מאוד אהבתי בשר, הופתעתי ובגדול, לא קשה בכלל ואפילו קל מאוד, יש תחליפים מעולים להכל וחלק מהמטרה של המתכונים שלי זה להוכיח לכם זאת :)

עדכונים:

פוסטים: 45

עוקבים: 333

החל ממאי 2014

לאחר תחנונים ובקשות רבות מצד בני המשפחה, התרציתי והסכמתי להכין את עוגת הגזר הסודית שלי, למתכון הנוכחי הגעתי לאחר חיפושים מייגעים אחר המתכון המושלם, העוגה בעצם מורכבת ממספר מתכונים שמצאתי ברשת ומכל מתכון לקחתי משהו עד שהגעתי למתכון המנצח.

מדובר בעוגה עשירה בטעמים ותבלינים, היא מאוד רכה ונימוחה, בדרך כלל אני מכינה אותה בחגי תשרי או בהזמנויות מיוחדות, היא מתחסלת במידית וברגע שמתחילים לאכול ממנה קשה להפסיק וישר מזמינים עוד ועוד…..

אז הפעם החלטתי לשתף אתכם במתכון הסודי, תהנו  :)

2015-01-23-15-45-41_deco (605x640)

2015-01-23-15-57-18_deco (480x640)

חומרים:

3/4 כוס שמן

11/2 כוסות סוכר חום כהה (לא דמררה)

3 ביצים

11/2 כוסות קמח (רגיל)

כפית וחצי אבקת אפיה

כפית וחצי אבקת סודה לשתייה

שקית אחת של סוכר וניל

2 כפיות גדושות קינמון טחון

1/4 כפית ציפורן טחון

3/4 כפית הל טחון

1/2 כפית מלח

1 כוס אגוזי מלך, שבורים גס (אופציה)

4-5 גזרים גדולים מגוררים דק

3 כפות גדושות של אננס משומר קצוץ (אופציה)

1 כוס קוקוס (אופציה)

ג’ינג’ר מסוכר מגורר דק (בערך חתיכה אחת קטנה) –אופציה לא חובה

3/4 כוס פצפוצי שוקולד (אופציה)

גרידת תפוז מתפוז אחד (אופציה)

מיץ תפוזים מחצי תפוז

2015-01-23-16-07-34_deco (640x640)

אופן ההכנה:

 מחממים תנור ל-160 מעלות ומכינים 2 תבניות אינגליש קייק.

מערבבים בקערה גדולה את השמן, ביצים וסוכר (גם את הסוכר החום וגם את הוניל) לאחר מכן מוסיפים את האננס, קוקוס, גזר, ג’ינג’ר גרידת תפוז והמיץ תפוז.

 2015-01-23-16-09-44_deco

בקערה נפרדת מנפים את כל שאר החומרים היבשים (קמח, אבקת אפיה, סודה לשתיה, קינמון, ציפורן, הל, מלח) מערבבים עד שהתערובת אחידה ומוסיפים לתערובת את האגוזים והשוקולד צ’יפס.

2015-01-23-16-11-27_deco (640x480)

את תערובת היבשים (הקמח והשאר) מוסיפים לתערובת הרטובים וטורפים היטב.

2015-01-23-16-13-40_deco (640x479)

מסדרים את התערובת בתבניות אינגליש קייק לאחר ששמנו בהן נייר אפיה, יוצקים את הבלילה רק עד לגובה של 3/4 תבנית (כדי שהעוגה לא תגלוש במהלך האפייה) אופים שעה או עד שקיסם יוצא כמעט יבש לגמרי.

 2015-01-23-16-16-54_deco (640x556)

לאחר שהעוגות יוצאות מהתנור ומתקררות מעט יש אופציה לפזר אבקת סוכר או לעשות ציפוי (אני מאוד אוהבת ציפויים, אבל החבר’ה שלי מעדיפים רק אבקת סוכר).

 2015-01-23-16-00-36_deco (640x361)

2015-01-23-15-51-15_deco (640x360)

הערות:

מכיוון שאת המתכון הרכבתי ממספר מתכונים, יש הרבה דברים שהם רק בגדר אופציה ולא חובה, אם מישהו  למשל לא אוהב את אחד ממרכיבי האופציה ניתן להורידם ולשים במקומם משהו אחר או בכלל לוותר, נאמר לדוגמא שניתן לשים במקום אגוזים, צימוקים או חמוציות וכדומה.

2015-01-23-15-45-41_deco (605x640)

2 דוגמאות לציפויים שניתן למרוח על העוגה:

 

ציפוי 1:

 

150 גרם גבינת שמנת בטעם טבעי, 2 כוסות אבקת סוכר, כפית וחצי תמצית וניל לערבב ולמרוח מעל העוגה.

או

 

ציפוי 2 קרם גבינת שמנת:

 

3/4 כוס (100 גרם) אבקת סוכר

200 גרם גבינת שמנת (“פילדלפיה”, “נפוליאון”) 30% שומן בטמפרטורת חדר קרירה (1 שעה מחוץ למקרר).

100 גרם חמאה רכה אבל עדיין גמישה ושומרת על צורתה.

מי שאוהב טעם תפוזי ניתן להוסיף לתערובת הקרם גם 1 כף מיץ תפוזים וכפית גרידת תפוז.

אופן הכנת הקרם:

1. מנפים את אבקת הסוכר לתוך קערה גדולה ויוצרים גומה במרכז ומוסיפים את הגבינה והחמאה לגומה.

2. בעזרת מיקסר ידני (או במרית) ובמהירות נמוכה “אוספים” את אבקת הסוכר לתוך הגבינה והחמאה תוך הקצפה עד לקבלת תערובת חלקה, קלילה ואוורירית. חשוב מאוד להפסיק מיד כשמתקבל המרקם הרצוי. הקצפת יתר גורמת לפירוק הקרם.

3. כשהעוגה צוננת מורחים את הקרם מעל.

 

בתאבון !!!

 

בטח כבר שמתם לב שאני משקיעה הרבה זמן, מחשבה ואנרגיות בכתיבה של כל פוסט. לכן, חשוב לי לקבל פידבקים, תגובות ולייקים.

אהבתם את המתכון ??? רוצים לקבל עוד מתכונים שלי??? פשוט מאוד, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ למעלה משמאל בסגול, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם כאן משהו חדש, תהנו….

לחצו על העקוב אחרי מצד שמאל למעלה ותקבלו מתכונים נוספים למייל (אפשרי רק דרך מחשב)

לחצו על העקוב אחרי מצד שמאל למעלה ותקבלו מתכונים נוספים למייל (אפשרי רק דרך מחשב)

אני נוהגת לשים תמונות של המוצרים בהם אני משתמשת, יש כאלו שזה נראה להם כמו פרסומת, אך זה ממש לא פרסומת !!! מכיוון שקהל היעד של המתכונים שלי הוא אנשים שאין להם מושג בבישול, אני מנסה לפשט להם את החיים ע”י הבאת תיעוד של כל שלבי ההכנה כולל צילומים של המוצרים בהם אני משתמשת בצורה הכי ברורה ופשוטה שיש. חשוב לי להדגיש שאני לא מקבלת מימון או תשלום משום גוף!!!

 

עוד מהבלוג של veredmioni

תצוגה מקדימה

דפי אורז במלית ירקות מוקפצים שלב אחר שלב- מנה בריאה, טעימה, מרעננת וללא גלוטן.

כשמתחשק  לי משהו טעים, מרענן ולא משמין אני מכינה את הרולים האלו, הם קלים להכנה ושווים את ההשקעה המועטה. הם מזכירים מעט אגרולים, אך ללא הטיגון,  ניתן לאכול אותם קרים,  בטמפרטורת החדר, או ניתן לחמם במיקרו לכמה שניות. מי שממש...

תגובות

פורסם לפני 1 year
תצוגה מקדימה

חציל מוקצף בטעם גן עדן

ממרח\ סלט טעים כל כך ומהיר וקל להכנה, אצלנו השיא היה שהכנו אותו 3 פעמים ברציפות בשבוע  אחד מרוב שהתחסל מהר..... את ההשראה לממרח\ סלט קבלתי ממספר מסעדות שאכלתי בהן כגון : "אדלינה" "מנטה ריי" ו"דליקט".  ...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

פאי תפוחי עץ משגע חם ישר מהתנור....

פאי תפוחי עץ משגע לאור המצב הביטחוני העדפתי להימצא בקרבת הבית ומשכך החלטתי להיכנס למטבח ולפנק את בני משפחתי בפאי תפוחי עץ משגע. שנים שאני מכינה מתכון זה ואף פעם לא התאכזבתי, מאוד טעים וקל להכנה, ניתן להכינו גם בגרסה...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר