הבלוג של veredmioni

"אני רק טועמת…."

אני ורד, נעים מאוד :) בסוף שנות ה-30 לחיי, עו"ד שלא עוסקת במקצוע, מתגוררת בנהריה ומבלה הרבה בתל-אביב. הסיבה העיקרית שפתחתי בלוג הייתה לחץ בלתי מתון מצד הסביבה הקרובה אלי....אני מאוד אוהבת כל מה שקשור לאוכל, להכין ולאכול כולל... +עוד

אני ורד, נעים מאוד :) בסוף שנות ה-30 לחיי, עו"ד שלא עוסקת במקצוע, מתגוררת בנהריה ומבלה הרבה בתל-אביב. הסיבה העיקרית שפתחתי בלוג הייתה לחץ בלתי מתון מצד הסביבה הקרובה אלי....אני מאוד אוהבת כל מה שקשור לאוכל, להכין ולאכול כולל ביקור רב במסעדות, גדלתי בבית שנושם אוכל 24 שעות ביממה, כל בני משפחתי נדבקו בחיידק האוכל...בנוסף אני מאוד ביקורתית בכל מה שקשור לאוכל, משתפת הרבה את חברי בפייסבוק במתכונים שהכנתי ובמסעדות שבקרתי וככה בעצם עלה הרעיון, יותר ויותר אנשים אמרו לי שאני חייבת לכתוב את זה בצורה מסודרת ולשתף עוד אנשים, אז הנה אני כאן, פותחת בלוג אוכל, בבלוג יהיו גם ביקורות על מסעדות שבקרתי בהן וגם מתכונים שניסיתי, מקווה שתהנו.... ויש עוד משהו קטן שחשוב לי שתדעו עלי, אני כבר למעלה משנתיים שלא נוגעת בבשר או בחלב מטעמים אידאולוגיים, הייתי בטוחה שיהיה לי מאוד קשה, כי מאוד אהבתי בשר, הופתעתי ובגדול, לא קשה בכלל ואפילו קל מאוד, יש תחליפים מעולים להכל וחלק מהמטרה של המתכונים שלי זה להוכיח לכם זאת :)

עדכונים:

פוסטים: 46

החל ממאי 2014

לחברתי הטובה רונית מ, הייתה יום הולדת והחלטנו לחגוג לה בארוחת צהריים במסעדה, את זכות הבחירה לגבי המסעדה השארתי לרונית,  היא הציעה את “התרנגול הכחול” ולמען האמת מעט חששתי מהבחירה, שמעתי חוות דעת לחיוב ולשלילה, אבל מכיוון שזאת הייתה החגיגה שלה זרמתי איתה.

התרנגול הכחול בכניסה למסעדה

התרנגול הכחול בכניסה למסעדה

מדובר על מסעדת שף בניצוחו של השף שאול בן אדרת, המסעדה שוכנת בקניון G שבמתחם צמרת בצפון תל-אביב, היא מאוד גדולה ומעוצבת בצורה כפרית, יפה וחמימה, יש בר גדול, חלל ישיבה ענק ומרפסת גדולה, בנוסף יש גם מעדניה שמעוצבת מקסים.

2014-09-11-00-29-01_deco (478x640)

הגענו למסעדה בצהרי היום לאחר שהזמנו מקומות מראש, למרות שהיה דיי הרבה מקום פנוי, מארחת נחמדה קיבלה את פנינו והושיבה אותנו בשולחן, מיד ניגשה אלינו מלצרית אדיבה ונחמדה והגישה לנו תפריטים, בצהריים  יש תפריט של עסקיות והמחירים נעים בין 99-89 ₪, כמובן שביקשנו מהמלצרית המלצות, עשה רושם שהמלצרית מבינת עניין, אימצנו את המלצותיה ולא הצטערנו על כך…. בנוסף ברגע ששמעו שלרונית יש יום הולדת במיידית צ’יפרו אותנו עם קוקטייל אלכוהולי טעים.

2014-09-11-00-20-11_deco (479x640)

מה אכלנו: לקחנו עסקית אחת של 89 ₪ ועסקית שניה של 99 ₪, העסקית כוללת: לחם הבית המגיע עם שמן זית, חומץ בלסמי וזיתים, שתיה קלה, מנה ראשונה ומנה עיקרית.

2014-09-11-00-02-41_deco (446x640)

למנה ראשונה לקחתי פולנטת תירס טרייה, שעשויה עם פונדו גבינות, אספרגוס, פטריות שימאג’י וכמהין, מנה מדהימה בטעמים עשירים, עונג גדול, אשמח מאוד לאכול אותה בשנית.

פולנטה תירס

פולנטה תירס

רונית לקחה סלט עשבים, המורכב מפטרוזיליה, נענע, כוסברה, שקדים, שמן זית וטחינה גולמית, למרות שעל פניו ניתן היה לחשוב מה כבר יכול להיות מעניין או טעים בסלט עשבים, אך לא, גם הסלט היה עשוי בצורה מושלמת עם תיבול מדויק וטעים.

סלט עשבים

סלט עשבים

למנה עיקרית לקחתי פסטה רחבה עם פירות ים, ציר סרטנים, שמנת, פרמז’ן וכמהין, הגיעה מנה ממש גדולה ונדיבה, חצי ממנה לא הצלחתי לסיים, הפסטה הייתה עשויה בדיוק במידה הנכונה(ואני בכלל לא חובבת פסטות) גם הרוטב היה טעים.

פסטת פירות ים

פסטת פירות ים

רונית לקחה דג סלמון על הפלנצ’ה בחמאת עגבניות מיובשות ומנגולד בשמן זית, בלווית פירה ומעל הדג קוויאר שחור, גם מנת הדג הייתה עשויה מעולה והשילוב של המרכיבים והטעמים  של המנה היה מושלם.

דג סלמון על הפלנצ'ה

דג סלמון על הפלנצ’ה

לבסוף הגיע עוד צ’ופר במסגרת חגיגות יום ההולדת, שלחו לנו על חשבון הבית קינוח של מלבי, המלבי עצמו היה טעים, מעל היו פיסטוקים מסוכרים ורוטב אדום שלטעמי היה מתוק מדיי, הייתה חסרה לו החמצמצות של הרוטב הרגיל שמגיע עם המלבי הקלאסי.

קינוח מלבי

קינוח מלבי

לסיכום: השירות היה מקצועי ואדיב, אווירה נעימה, אוכל מעולה וטעים, מקום מעוצב יפה.

אחלה מקום ואחלה שירות בהחלט אחזור לשם.

2014-09-10-23-53-07_deco (640x480)

כתובת: ניסים אלוני 10, קניון G (מתחם צמרת החדש), תל אביב.

טלפון: 03-5443349

בטח כבר שמתם לב שאני משקיעה הרבה זמן, מחשבה ואנרגיות בכתיבה של כל פוסט. לכן, חשוב לי לקבל פידבקים, תגובות ולייקים.

בנוסף אם אהבתם את הפוסט שלי ואתם לא רוצים לפספס פוסטים נוספים שאפרסם בעתיד, פשוט לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ למעלה משמאל, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם כאן משהו חדש, תהנו….

 

עוד מהבלוג של veredmioni

Thumbnail

דפי אורז במלית ירקות מוקפצים שלב אחר שלב- מנה בריאה, טעימה, מרעננת וללא גלוטן.

כשמתחשק  לי משהו טעים, מרענן ולא משמין אני מכינה את הרולים האלו, הם קלים להכנה ושווים את ההשקעה המועטה. הם מזכירים מעט אגרולים, אך ללא הטיגון,  ניתן לאכול אותם קרים,  בטמפרטורת החדר, או ניתן לחמם במיקרו לכמה שניות. מי שממש...

תגובות

פורסם לפני 5 years
Thumbnail

חציל מוקצף בטעם גן עדן

ממרח\ סלט טעים כל כך ומהיר וקל להכנה, אצלנו השיא היה שהכנו אותו 3 פעמים ברציפות בשבוע  אחד מרוב שהתחסל מהר..... את ההשראה לממרח\ סלט קבלתי ממספר מסעדות שאכלתי בהן כגון : "אדלינה" "מנטה ריי" ו"דליקט".  ...

תגובות

פורסם לפני 5 years
Thumbnail

המתכון הסודי לעוגת גזר שלא תוכלו להפסיק לאכול ממנה

לאחר תחנונים ובקשות רבות מצד בני המשפחה, התרציתי והסכמתי להכין את עוגת הגזר הסודית שלי, למתכון הנוכחי הגעתי לאחר חיפושים מייגעים אחר המתכון המושלם, העוגה בעצם מורכבת ממספר מתכונים שמצאתי ברשת ומכל מתכון לקחתי משהו עד...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים