הבלוג של veredmioni

"אני רק טועמת…."

אני ורד, נעים מאוד :) בסוף שנות ה-30 לחיי, עו"ד שלא עוסקת במקצוע, מתגוררת בנהריה ומבלה הרבה בתל-אביב. הסיבה העיקרית שפתחתי בלוג הייתה לחץ בלתי מתון מצד הסביבה הקרובה אלי....אני מאוד אוהבת כל מה שקשור לאוכל, להכין ולאכול כולל... +עוד

אני ורד, נעים מאוד :) בסוף שנות ה-30 לחיי, עו"ד שלא עוסקת במקצוע, מתגוררת בנהריה ומבלה הרבה בתל-אביב. הסיבה העיקרית שפתחתי בלוג הייתה לחץ בלתי מתון מצד הסביבה הקרובה אלי....אני מאוד אוהבת כל מה שקשור לאוכל, להכין ולאכול כולל ביקור רב במסעדות, גדלתי בבית שנושם אוכל 24 שעות ביממה, כל בני משפחתי נדבקו בחיידק האוכל...בנוסף אני מאוד ביקורתית בכל מה שקשור לאוכל, משתפת הרבה את חברי בפייסבוק במתכונים שהכנתי ובמסעדות שבקרתי וככה בעצם עלה הרעיון, יותר ויותר אנשים אמרו לי שאני חייבת לכתוב את זה בצורה מסודרת ולשתף עוד אנשים, אז הנה אני כאן, פותחת בלוג אוכל, בבלוג יהיו גם ביקורות על מסעדות שבקרתי בהן וגם מתכונים שניסיתי, מקווה שתהנו.... ויש עוד משהו קטן שחשוב לי שתדעו עלי, אני כבר למעלה משנתיים שלא נוגעת בבשר או בחלב מטעמים אידאולוגיים, הייתי בטוחה שיהיה לי מאוד קשה, כי מאוד אהבתי בשר, הופתעתי ובגדול, לא קשה בכלל ואפילו קל מאוד, יש תחליפים מעולים להכל וחלק מהמטרה של המתכונים שלי זה להוכיח לכם זאת :)

עדכונים:

פוסטים: 46

עוקבים: 411

החל ממאי 2014

לכבוד טו בשבט החלטתי לפנק אתכם בעוגה שמלאה בפירות יבשים, המתכון הגיע לידי דרך אמא שלי, היא הייתה בביקור אצל אח שלה וטעמה את העוגה הנפלאה הזאת, מסתבר שמי שהכינה אותה היא הכלה של דוד שלי גאולה והמתכון עובר במשפחתה מדור לדור עוד מהסבתא רבתא שלה רחל מאודסה.

5

מצרכים:

4 ביצים

1.5 כוסות סוכר

1 שקית סוכר וניל

מעט גרידת תפוז

1 כוס קמח רגיל עם כפית אבקת אפייה ורבע כפית אבקת סודה או כוס של קמח תופח

1.5 כוסות של אגוזי מלך (קצוץ גס מאוד)

1.5 כוסות צימוקים (אני פחות אוהבת צימוקים אז אני שמה קצת חמוציות וקצת משמשים קצוצים בגודל של צימוק) אתם בהחלט יכולים לשחק עם הפירות היבשים שאתם שמים בעוגה

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל 160 מעלות
  2. לערבב היטב את הביצים ולאחר מכן להוסיף את הסוכר ולהמשיך לערבב
  3. מוסיפים את האגוזים, גרידת תפוז ואת שאר הפירות היבשים ומערבבים
  4. לבסוף מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, אבקת סודה, קורט מלח וסוכר וניל ומערבבים
  5. לשמן תבנית(אפשר סיליקון עגולה או מלבנית, אנחנו הכנו בתבנית מלבנית רגילה)לאחר מכן לפזר על זה מעט קמח ולצקת את התערובת.
  6. מכניסים לתנור ואופים בחום של 160 מעלות משהו כמו 45 -50 דקות, לקראת סוף האפייה בודקים בעדינות עם סכין או קיסם האם העוגה אפוייה.
  7. מוצאים מהתנור, נותנים מעט להתקרר וחותכים לריבועים כל עוד היא חמה, מפזרים אבקת סוכר מעל, מכסים עם מגבת ונותנים להתקרר.
  8. בתאבון!!!

3

 

ככה העוגה נראית כשהיא הפוכה

ככה העוגה נראית כשהיא הפוכה

21

עוד מהבלוג של veredmioni

תצוגה מקדימה

דפי אורז במלית ירקות מוקפצים שלב אחר שלב- מנה בריאה, טעימה, מרעננת וללא גלוטן.

כשמתחשק  לי משהו טעים, מרענן ולא משמין אני מכינה את הרולים האלו, הם קלים להכנה ושווים את ההשקעה המועטה. הם מזכירים מעט אגרולים, אך ללא הטיגון,  ניתן לאכול אותם קרים,  בטמפרטורת החדר, או ניתן לחמם במיקרו לכמה שניות. מי שממש...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

חציל מוקצף בטעם גן עדן

ממרח\ סלט טעים כל כך ומהיר וקל להכנה, אצלנו השיא היה שהכנו אותו 3 פעמים ברציפות בשבוע  אחד מרוב שהתחסל מהר..... את ההשראה לממרח\ סלט קבלתי ממספר מסעדות שאכלתי בהן כגון : "אדלינה" "מנטה ריי" ו"דליקט".  ...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

המתכון הסודי לעוגת גזר שלא תוכלו להפסיק לאכול ממנה

לאחר תחנונים ובקשות רבות מצד בני המשפחה, התרציתי והסכמתי להכין את עוגת הגזר הסודית שלי, למתכון הנוכחי הגעתי לאחר חיפושים מייגעים אחר המתכון המושלם, העוגה בעצם מורכבת ממספר מתכונים שמצאתי ברשת ומכל מתכון לקחתי משהו עד...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה