הבלוג של ורד פרן

veredchef2018

שפית | בעלת הסטודיו לבישול ולאירוח בשוק תלפיות בחיפה | סדנאות בישול | ארוחות שף | סיורים קולינריים | הבלוג יעסוק באוכל וטיולים ובעיקר בסיפורים מהחיים

עדכונים:

פוסטים: 11

עוקבים: 3

החל מינואר 2018

איפה אוכלים ברמלה ? השוק, הדוכנים והמסעדות ומקומות אוכל שרק המקומיים מכירים

23/09/2018

כשאתם מגיעים לרמלה, כבר בכניסה אופפת אתכם רוח של אווירה אחרת

כל כך הרבה שמעתי על השוק הזה,  שהייתי חייבת לבוא לראות על מה כול הרעש, ויש הרבה רעש בשוק. מדוכן הפלאפל בכניסה ועד למסעדות לקראת סוף השוק, הכול היה מלא באנשים, ססגוני ומאיר עיניים, שפע של דוכנים, סחורות, רוכלים וקונים

הכניסה לשוק של רמלה

הכניסה לשוק של רמלה

במרכז הסנדוויץ’ הבנתי על מה כולם מדברים, סנדביץ’ טוניסאי עשיר בטונה וביצים קשות עם מלפפונים חמוצים ועגבניות שמתפצפצות מרוב טריות, את  המתכון הסודי של הרוטב החריף הוא לא רצה לגלות לנו, אבל הוא שעושה את כול ההבדל

סנדוויץ' טוניסאי במרכז השוק

סנדוויץ’ טוניסאי במרכז השוק

האווירה הצבעונית בשוק והאנשים הרבים שחולפים על פנינו, הירקות הפירות המסודרים למשעי נותנים תפאורה מושלמת לבורקס גבינה ותרד עם הלימונדה המרעננת, בתחנה הבאה שלנו, טעמי הבורקס מיוחדים ומשתלבים יחד לחגיגה של טעמים ומרקמים, הפנים רך ונימוך והחוץ פריך וזהוב, היה טעים ממש

בורקס טורקי

בורקס טורקי

מה אתם מחפשים בשוק ? פירות, ירקות, בגדים, דגים, כלי בית, חנות חיות … עושר רב, הכול אפשר למצוא כאן. עברתי לדוכן החמוצים והדגים הכבושים על הדרך טעמתי גם גבינות, כשאוכלים עם הידיים בתוך המולת השוק, זאת חוויה אחרת שאתם חייבים לנסות.

2018-09-05 10.19.09_800x600

2018-09-05 10.24.18_800x600

עצרתי בעוד הרבה מקומות, אספר על אלו שהשאירו בי הכי הרבה רושם, אירחו אותנו בקהילה האתיופית, טקס הקפה של הנשים האתיופיות, היה מרגש, עדינות התנועות, הביחד, הצטלבות המבטים ביניהן, ואח”כ ריקודי עם אתיופיים, של בנות הקהילה, היו יוצאי דופן מכול ריקוד אחר שאנחנו מכירים פה בישראל. לסיום טעמנו את האינג’רה עם מתבלים עשירים בטעם ומלאים בעניין, חמוץ, חריף, מלוח… אוכל אתיופי, או שאתם אוהבים או שלא, ואני מאוד אוהבת, אז חגגתי, האינג’רה ללא גלוטן והממרחים מכילים ירקות ותבלינים, הרווחנו, גם טעים – וגם בריא

טקס הכנת קפה בקהילה האתיופית

טקס הכנת קפה בקהילה האתיופית

לקינוח, פנינו למסעדת ירושלים, מסעדה בוכרית, לכול אוהבי הבצקים, זה המקום בשבילכם. חגיגה של כיסונים ממולאים בבשר בצורת צמות קלועות, מאפה דמויי בורקס משולש אפויי ממולא בבשר ושאר ירקות, בצק בצורת חצי סהר מטוגן ממולא בבשר, ולחם שטוח ופריך ליוו ארוחה עמוסת מנות : סלטים מבושלים וטריים ומיוחדים המאפיינים ככ את המטבח הבוכרי, אורז מנוקד בעשבי תיבול ירוקים וקצוצים- בכחש- מאכל שלא הכרתי ולא יכולתי להפסיק לאכול, אורז עם בשר ראש בבישול איטי עם קיסמים של גזר ועשיר בטעם, ועוד ועוד מצעד אינסופי של מנות, עד שאומרים די …לקינוח, הוגש תה ועוגיות אגוזים ושקדים,  גם הם ללא קמח אך טעימים ומתוקים

2018-09-05 13.00.45_800x600

2018-09-05 13.09.27_800x600

2018-09-05 13.00.34_800x600

לסיכום החוויה שלי ברמלה, היתה בהחלט מפתיעה, כמה דקות מתל אביב, והחיים הם לגמרי שונים, ה”עליות” השונות והתרבויות השונות השאירו את חותמן על העיר הזאת. אוכל מכול קצוות העולם הגיע עד כאן ומשתכן תחת קורת גג אחת בהרמוניה ואהבה. בכול מקום יש אוכל טוב, ברמלה, האנשים עושים את ההבדל, מהמנקה ברחובות השוק, המתלק בתחנת הדלק, ועד לרקדניות האתיופיות והבוכריות, אצל כולם רואים את הניצוץ בעיניים עם אהבה למקום, המון גאווה בקהילה. ושיתוף פעולה בין האנשים והקהילות, והלכידות והביחד, ההירתמות למען מטרה – רמלה לא מה שחשבתם

 רמלה עיר עולם, סוכות 2018

בכחש - אורז בוכרי

בכחש – אורז בוכרי

2018-09-05 14.07.51_450x800

עוד מהבלוג של ורד פרן

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 11 months
תצוגה מקדימה

לצעוק את החלומות כמה שיותר חזק

יש כאלה שהכול בא להם בקלות..... מחליטים לפתוח עסק, והעסק מצליח בגדול או איך שהחליטו שהם רוצים להיות שחקנים, ישר הופכים למפורסמים, מפרסמים סדנה, ישר מתמלאת רק לי נראה שהכול הולך אצלי קשה ? גם למצוא רעיון לכתיבה מתבשל אצלי...

תצוגה מקדימה

יום העצמאות שלי

קצת עליי : הי שמי ורד פרן ואני שפית, חיפאית מלידה, אמא וגרה בחיפה אני אוהבת לרוץ וגם לחתור, וחותרת בשני סוגי כלי שייט : בסירת דרגון וחתירה אקדמית אוהבת לטייל, מטיילת את שביל  ישראל עם קבוצת בנות כבר 3 שנים ועוד היד נטויה את...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה